Как да преобразиш себе си

Как да преобразиш себе си

Ценя хубавото вино – доверявам се на мъдрия завет на бащата на медицината, Хипократ:
– За здравия и болния човек виното и меда са най-добрите средства, ако са натурални и се приемат умерено и правилно!
Но това съвсем не ми пречи да забележа, че расте броят на хората, пиещи без мярка. Особено тревожен проблем е, че тяхната възраст непрекъснато намалява.

Хиляди хора попадат в токсилогични отделения на различни болници в страната ни заради алкохолни отравяния или хронически алкохолизъм. Много умират всяка година преждевременно от болести, свързани с потреблението на алкохол. Съвсем не са малко и тези, които са “гости” на травматологични отделения, защото са се наранили в нетрезво състояние.

А от всекидневните полицейски сводки за пътнотранспортни произшествия, съпроводени с човешки жертви и страдания знаем, че една от основните причини за тях е злоупотребата с алкохол…
Затова е най-добре непълнолетните  да не докосват чашата с алкохол. А пълнолетните да пийват, но винаги с чувство за мярка.

 Jelly says the most important thing is that she's much happier now, thanks to her healthy lifestyle

И тъй като не искам тези редове да прозвучат като досадно нравоучение, което самия аз ненавиждам, ще ви запозная с историята на едно момиче. Точно отказа и от алкохола, към който се бе пристрастила, я преобрази неузнаваемо.
Шведката Джели Девоут днес е на 28 години. Но не винаги е изглеждала така очарователно, както сега.

Допреди седем години Джели определено прекалявала с алкохола. Редовно страдала от махмурлук, а това се отразявало на начина и на живот. Хранела се най-вече с хамбургери и подобни на тях вредни храни, била и обездвижена. Нестихващите купони, обилно поливани с алкохол и яденето на некачествена храна, осигурили на момичето немалко излишни килограми. Тя се превърнала в доста заоблено, лишено от енергия и чар създание.

Докато един ден разглеждайки се в огледалото Джели си казала: край, дотук с алкохола! Отказала се от заведенията за бързо хранене, газираните напитки и полуфабрикати. Започнала да яде повече зеленчуци и плодове, продукти богати на белтъчини. Активно  спортувала. И ефектът от всичко това не закъснял: благодарение на промяната в начина и на живот, тя се разделя с над двадесет килограма излишно тегло.

– Когато сваляш килограми то това много силно променя лицето ти – споделя Джели. – Аз сега изглеждам като съвършено друг човек!
За да ни покаже до какво може да доведе отказа от алкохола и нездравословния начин на живот като цяло, наскоро Джели качи в инстаграм свои стари и най-нови снимки.

Transformation: Devote said one bikini picture when she was 21 years old sparked something inside her to get healthy and change her eating habits 

– Никога преди не съм се чувствала така добре – споделя Джели. – Сега имам пълна хармония. Мога да изям поничка, но след това задължително ще похапна салата. Пия предимно само вода. И което е най-важното: обикнах се, престанах да се ненавиждам!
А като главна причина, която и е помогнала да излезе от омагьосания кръг, в който се е въртяла, Джели смята отказа и от алкохола.

Fit: Devote travels a majority of her time, but she still finds time to workout in order to stay on track with her diet and exercise 

– Помнете: в алкохола има много захар! В чаша шампанско се съдържат 78 ккал, а в чаша вино те са 120! Но много по-важното е, че употребата на спиртни напитки влияе и на други аспекти на живота ви – на качеството на съня ви, режима на тренировки и пр. А тези “странични ефекти” едва ли ще ви помогнат да имате идеално тяло.
Сега целта на Джели е да вдъхнови и други хора да направят промяна със себе си.

 Jelly wants to inspire other women to follow her lead and ditch the booze

Тя ни съветва да не “зацикляме” на килограмите, защото същественото е как ние самите се отнасяме към себе си. В рамките на своя шестседмичен план за преобразуване на тялото тя предлага програми по балансирано хранене и тренировки.

– Всичко е възможно, ако упорито работите за това – казва Джели. – Само вие решавате, как да изживеете живота си. Съществено е към какво се стремите и какъв човек искате да бъдете. Зная, че да мотивираш себе си е трудно. Но след като аз можах да направя това, то и вие ще можете!
В своя канал в инстаграм Джели подчертава, че за душевното здраве трябва да се грижим така старателно, както и за физическото.

Тя учи последователите си да обичат и уважават самите себе си. Убедена е, че най-добрия начин да придобиеш здраво тяло е да имаш здрав разум. В противен случай прекомерния стремеж да отслабнеш може само да ти навреди.
Самата тя вече може да си позволи да не следи така стриктно за диетата и тренировките, да изпие и по 1-2 чаши вино на седмица.

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е some_perfect_workout_inspiration_17.jpg

Просто защото за поддържане на вече изградената и перфектна фигура, са нужни далеч по-малко усилия, отколкото за създаването и.
Джели сега живее в Шефилд – град в Северна Англия, с население от около 525 800 жители. Със съпруга си много пътешества, но се старае да намира време за тренировки в спортните зали на хотелите, в които отсядат.

Днес тя е много успешен фитнес-блогър и все по-търсен модел. Последователите и в инстаграм надхвърлят половин милион души! А това, освен всичко друго и осигурява отлични доходи. И и позволява да следва такъв начин на живот, който на нея и харесва.