Ще спрем ли на евроизборите „безумните машинисти“?

Ще спрем ли на евроизборите „безумните машинисти“?

В навечерието на евроизборите Kapa Research – водеща европейска изследователска агенция (с над 35 години опит), публикува резултатите от своето най-ново проучване за нагласите на европейците. То е осъществено сред повече от 10800 европейски гласоподаватели в десет страни, членки на Евросъюза (България, Естония, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Италия, Полша, Румъния и Испания).

Своят коментар на резултатите от него влиятелната американска медия Politico озаглави така: “Страхът – решаваща сила на тези европейски избори!“ Европейците са все по-уплашени от растящата икономическа неопределеност, от миграцията, от конфликта в Украйна… Те изпитват неувереност пред мащабните икономически и културни промени, които при това са съчетани с непредвидими кризи и военни конфликти на континента. За над 47 на сто от европейците главен проблем е икономическата неопределеност и ръста на разходите за живот. Но за разлика от други времена сега точно този страх е свръхактуален и за доскоро тънещите в охолство французи и германци. Милиони жители на Европа не са сигурни, че ще свържат двата края утре. Те са разгневени от социалното неравенство и несправедливост при разпределението на богатствата. От европейците 81 на сто са категорични: „в Европа богатите стават още по-богати, а бедните – още по-бедни!“

Вторият най-сериозен проблем за жителите на нашия континент е миграцията – 68 на сто от европейците я възприемат като „заплаха за обществения ред“. Много по-малко са тези (21 на сто), които я разглеждат като „възможност за нова работна сила“.

А третият по значимост проблем за европейците е „връщането на войната в Европа“. Над 60 на сто от тях искат незабавно прекратяване на конфликта в Украйна.

Определено евроизборите ще покажат нарастващо недоверие на избирателите към елитите на власт в ЕС. Мнозинството от тях „търси компетентно ръководство“, което да защити европейските достижения – сигурност, свобода, демокрация, растеж и социално сближаване, заключава Politico.

На власт в Евросъюза днес са некомпетентни, самовлюбени и инфантилни политици, които са напълно откъснати от живота. Своите желания те представят за действителност. И пагубните резултати от тяхната безумна политика се виждат във всяка област.

Известната със своите далавери гинеколожка Урсула фон дер Лайен, назначена за шеф на Евромисията от САЩ, заедно със своето обкръжение съсипаха Европа. По време на нейното „мъдро“ управление Евросъюза губеше 300 милиарда евро всяка година – капитал, който заминаваше главно за Америка. Факт, който в интерес на истината призна и самата гинеколожка. „Евросъюза губи 300 милиарда евро европейски спестявания, които всяка година се изнасят в чужбина, най-вече в САЩ. Това са тези пари, от които се нуждаят нашите компании. Те подриват нашата конкурентоспособност“, заяви през април т.г. Урсула фон ден Лайен.

Но, естествено, тя нито дума не обели за собствения си принос в това ограбване на всички нас, гражданите на Европа. Така от три хиляди анкетирани немски компании 56 на сто посочват, че конкурентоспособността на Евросъюза като място за правене на бизнес рязко се е влошило за последните пет години (точно по времето на управлението на гинеколожката). За това ни осведомява американската информационна агенция Bloomberg. Само 7 на сто от немските предприемачи забелязват някакво подобряване на конкурентоспособността. Те посочват и причините за това: изключително високи цени на енергоносителите (заради безумните антируски санкции, въведени от екипа на гинеколожката!), невероятната бюрокрация и търговските бариери. Резултатът от политиката на Брюксел, водена от Еврокомисията е, че Германия – „локомотивът на Европа“, се е върнала около три десетилетия назад. Впрочем най-точна оценка за последиците от ръководството на европейската икономика от невероятно глупави и безотговорни политици, даде  финансовият министър на Германия Кристиан Линднер: „загубени години“!

Ярко доказателство за истинността  на неговите думи, са   злоупотребите при използването на бюджета на ЕС.  Френският евродепутат Ерик Минарди участва в заседанията на бюджетната комисия на Европарламента и е отлично запознат с „възмутителните злоупотреби“, наложени от евролидерите. В  задълбочена статия за Valeurs actuelles той пише за невероятната бюрокрация, хаоса в планирането и прогнозирането, липсата на прозрачност и отговорност при използване на предоставяни средства. „Управлението на бюджета на Европейския съюз  представлява скандални ексцесии“, невъзможен е прилежен управленски контрол, налице е драматична бюджетна непоследователност. Използването на фондовете на Евросъюза противоречи на интересите на гражданите на държавите-членки, заключава Минарди.

Еврокомисията наля милиарди наши, на данакоплатците, пари в свръх корумпирания, диктаторски режим на клоуна Зеленски (неговият мандат като президент изтече на 21 май т.г.). И продължава да го затрупва с нови милиарди – за купуване на оръжия и боеприпаси, за издръжка на репресивния му апарат за сметка на съкращаване на парите за социални програми.

Френският журналист Дидие Майсто е категоричен: Еврокомисията служи на САЩ и с едноличните си рашения напомня на фашистката система! Според него политическите елити в Европа са определили нейното бъдеще, когато отговориха с презрение на опитите на Русия да установи контакти след разпадането на СССР. И когато не спазваха Минските договорености за да дадат време на киевския режим да се въоръжи до зъби. А главен проводник на американските интереси в Европа стана Еврокомисията. Сега тя решава влизането във война, поставката на оръжия, поголовно забранява медии… И всичко това без да бъде потвърдено в Европейския съвет. Според Майсто, ако се съхрани сегашното статукво, Европа неизбежно ще долети до фашизъм!

Премиерът на Унгария Виктор Орбан – един от много малкото почтени, мъдри и отговорни политици в Евросъюза, призова унгарците на изборите за Европарламент да гласуват за привържениците на мира и суверенитета.  Според него Европа се носи към война все едно, че е влак с „обезумял машинист“. Днешните провоенни политици на Европа подобно на наркомани искат да победят Русия, както вече са се опитвали два пъти в ХХ век, но не разбират реалностите. Виктор Орбан се надява, че в резултат на изборите в Европарламента (както и на президентските избори в САЩ) на Запад ще се появи „транасатлантическа коалиция за мир“. Той е убеден: необходимо е с всички средства да не допуснем реализация на смъртоносно опасните планове на вождовете на Евросъюза и НАТО, които водят към разширяване на конфликта в Украйна и обричат Европа на война.

Ако искаме бъдеще за децата и внуците си сега е момента  да кажем „Стоп!“ и на „безумните машинисти“ у нас. Това са „елитите“ на партиите на войната – ГЕРБ-СДС, „Демократична България“, „Продължаваме промяната“ и ДПС. Да гласуваме за техните кандидати означава преди всичко да подкрепим ярко очертаната тенденция за война на Евросъюза и НАТО с Русия. Окончателно да съсипем родната икономика с безумната и в същността си фашистка политика на „зелен курс“. И да станем още по-бедни утре. Да премахнем всякакви ограничения пред наглата и агресивна пропаганда на антихристянските ЛГБТ–„ценности“. Да отворим границите си за хиляди мигранти, повечето от които никога няма да се интегрират в нашето общество. Да допуснем да ни ограничат свободата  на слово. И да хвърлим прекрасната ни Татковина в лапите на мракобесието.

А дали на изборите на 9 юни ще постъпим мъдро и отговорно или за пореден път глупаво и безкритично,  ще узнаем много скоро…