Готви ли се „български сценарий“ за Унгария?

Готви ли се „български сценарий“ за Унгария?

https://i0.wp.com/im3.turbina.ru/photos.4/1/9/5/2/1/3312591/feed.photo.jpg?w=640&ssl=1

Сегашната власт в тази страна никак  не я обичат в САЩ и Еврокомисията. Поредно доказателство за това стана и факта, че в американската  пиар-акция „Среща на върха за демокрация“,  нейният премиер единствен от колегите си в Евросъюза не бе поканен да участва.

Унгария е държава с население от около 10 милиона души. Заради месторазположението и в центъра на Европа, често я определят и като мост, който съединява Изтока и Запада. Близо 12 години неин премиер е Виктор Орбан. Неговата партия  „Фидес“ три пъти печели победа на парламентарни избори с болшинство от над две трети от гласовете. Независимо, че САЩ нито за миг не са спирали с опитите си да сменят унгарското правителство със свои верни послушници. На предишните парламентарни избори през 2018 г. унгарските власти обвиниха САЩ в това, че се опитват да влияят на изборите. Недоволството им бе предизвикано от американската инициатива да се предоставят 700000 долара за подкрепа на „независими“ медии в страната. Унгарски експерти коментираха, че по този начин САЩ искат да манипулират общественото мнение в провинцията, където населението има изключително високо доверие на Виктор Орбан.

Естествено, САЩ и Евросъюза не се отказаха от намеренията си да сменят властта в Унгария. Те още по-активно се захванаха да укрепват опозицията в страната – като се започне от наливане на  много пари в нея и се стигне до мощен международен натиск върху унгарските власти. Либералният западен „елит“ ненавижда  управлението на Виктор Орбан за това, че не допуска вълни от мигранти в страната. Мразят го, защото защитава традиционни семейни ценности и си позволява да запише в конституцията на страната престъпни за англосаксите определения, като  брака е „съюз между мъж и жена“ например.  Унгарските власти не дават да се провежда гей-пропаганда сред деца и млади хора, блокират и други трансджендърни безумия, които Запада се стреми да им наложи.

Но САЩ и Еврокомисията най-вече ги вбесява факта, че Унгария си позволява да следва политика на взаимоизгодно сътрудничество с така ненавижданата от тях Русия. Унгария ще дострои пети и шести енергоблок на атомната си електроцентрала „Пакш“ в сътрудничество с руската корпорация  „Росатом“.  „Пакш“  е  изградена от съветски специалисти, като четирите и реактора са въвеждани последователно в периода от 1983 до 1987 г. Атомната централа работи безупречно и осигурява около половината от нужното количество електроенергия на Унгария. След влизането  в действие на новите ядрени блокове  страната ще разполага   с мощности, които напълно ще покриват  нейните потребности. А излишната електроенергия ще продава в чужбина. Така Унгария ще стане и първата „зелена“ държава в Европа, която се е отказала от изкопаеми въглеводородни горива и е преминала на безопасен и чист уран.

Заради всичко това  сега САЩ и Евроскомисията правят  и невъзможното за да  свалят от власт Виктор Орбан и на негово място да поставят верни свои хора. Особена активност в тази дейност показва и Джордж Сорос. През ноември 2020 г. той публикува своя програмна статия в медията Project Syndicate, в която поиска цяла Европа да се изправи срещу Унгария. „Тъй като съм от унгарски еврейски произход, аз съм особено загрижен за ситуацията в Унгария, където съм активен като филантроп повече от 30 години“, пише Сорос. Според него особено внимание заслужава и факта, че Унгария е първата европейска страна, която си е позволила да закупи руската ваксина против коронавирус „Спутник V“.  Ето защо Сорос поиска от Брюксел да се противопостави на Унгария и планира редица действия за да  подпомогне опозицията да смени властта в тази страна.

https://i0.wp.com/im3.turbina.ru/photos.4/7/5/6/2/1/3312657/big.photo/Obytchnye-lyudi-Budapesht.jpg?w=640&ssl=1

В отговор на неговата статия Виктор Орбан публикува своя, в която обвинява Сорос в стремеж да подчини Европа на мрежите си. Той припомня, че милиардерът е натрупал състоянието си въз основа на спекулации и за него работят политици, журналисти, съдии, чиновници, университетски преподаватели и др. Маскирани като привърженици на гражданското общество, всички те се опитват да лишат европейците от христянски ценности и да ги конфронтират помежду си. Сорос се стреми да унищожи националната идентичност на европейците и да направи от Европа територия, населена с имигранти, изтъква Орбан.

Ситуацията в Унгария днес много напомня на нашата. Там шест опозиционни партии, включително социалисти, либерали и десноцентристи по заповед на Запада се обединиха през ноември т.г., за да свалят на изборите Орбан. Препоръчан им бе и лидер – човек без никакъв политически опит, без партия, но в интерес на истината харизматичен: Петер Марки-Зай. Той е  специалист по маркетинг, а в периода между 2004 и 2009 г. е живял със семейството си в Канада и САЩ. Активно използва социалните мрежи за да коментира събитията в страната.

Сега унгарски експерти твърдят, че най-вероятно в  страната им ще бъде разигран сценарият, по който САЩ смениха правителството на Бойко Борисов в България. За това пише например, Йожеф Хорват – изследовател от Центъра за фундаментални права в своя статия за водещата унгарска медия Magyar Nemzet. Той припомня, че след като правителството на Борисов не е подкрепяло миграцията, пропагандата на ЛГБТ и е било против създаването на чуждестранни военни бази в страната, САЩ са реализирали операция за неговото сваляне. Активирани са били многобройни неправителствени организации и медии, финансирани както от Джордж Сорос, така и с пари на американските данакоплатци. Български либерални медии са били мобилизирани за демонизиране на правителството, за промиване на мозъците на населението и формиране на подходящо за САЩ обществено мнение. Организирани са били поредица от улични демонстрации за създаване на ситуация на безпрецедентен натиск върху управляващите в София. В резултат премиера на България подава оставка. Последвали са няколко предсрочни парламентарни избори, докато най-накрая на власт в страната не са избрани наистина  дълбоко предани на САЩ хора.

Йожеф Хорват прогнозира и какво ще последва след идването на власт на определено  проамериканското правителство в България. Според него рязко ще се засили русофобията в страната. Ще се осигури пълен комфорт за изсмукване на български национални  богатства от западни корпорации.  Ще се открият границите за приток на хиляди мигранти от Афганистан и други държави. В България ще се появят американски военни бази. Агресивно ще се натрапват на хората „ценностите“ на хомосексуализма и всевъзможни други видове нестандартни сексуални взаимоотношения, обединени в абревиатурата  LGBTQ. Излъганите от ловки манипулатори, щедро финансирани от САЩ и Еврокомисията избиратели скоро ще усетят, какво са загубили, но тогава вече ще е късно, обобщава   Йожеф Хорват.

https://i0.wp.com/img.tourister.ru/files/7/4/1/4/7/6/0/original.jpg?w=640&ssl=1

Дали ще успее  „българският сценарий“ в Унгария ще разберем през пролетта на следващата година, когато там ще се проведат парламентарни избори. Но е възможно  партията „Фидес“ отново да спечели, както вече го направи три пъти преди това. Наскоро агенция Ройтерс цитира Виктор Орбан, който казва: „Важно е не това, което искат в Брюксел и Вашингтон, в медиите, управлявани от чужбина… Нашата сила е в нашето единство. Ние  вярваме в едни и същи ценности: семейство, нация и силна и независима Унгария!“

А дали ще се окаже прав унгарският експерт в своята прогноза за това, което предстои да се случи в прекрасната ни Татковина след идването на власт на проамериканските „харвардски възпитаници“ и компания е въпрос, на който сами ще си отговорим.

И то много скоро.