Решение, което демонстрира невероятната им глупост!

Решение, което демонстрира невероятната им глупост!

Бившият съветски възпитаник, а днес върл натовец Атанас Запрянов, в качеството си на военен министър в служебното правителство, заяви: Украйна има право да използва българските оръжия както намери за добре! Това означава, че свръх корумпираният, диктаторски режим в Киев (президентският мандат на клоуна Зеленски приключи на 21 май т.г.!) спокойно може да продължи да ги употребява за убийства и осакатяване на деца, жени, възрастни хора  в руски градове и села. За това по същество и българските управници сега му дават своето одобрение.

Но в интерес на истината партиите на войната у нас – ГЕРБ-СДС, „Демократична България“, „Продължаваме промяната“ и ДПС, вършат цинично точно това  от десетилетие. Над 6000 мирни жители са загиналите в Донбас, в това число и стотици деца, след 2014 г. Тогава по заповед на САЩ и под американски контрол в Киев бе осъществен държавен преврат. Други над 13500 мирни жители на Донбас за този период са ранени и осакатени – сред тях също и твърде много деца.

И всичките те са били атакувани най-вече с  български снаряди, ракети, мини, бомби, гранати, патрони… На форума на НАТО, който се състоя в София, Петро Порошенко (президент на Украйна от 2014 до 2019 г.) заяви: България  изигра ключова роля във въоръжаването на Украйна! „Искам специално да подчертая, че ролята на България е изключително важна… От 2014 г. ние получаваме без много голям шум и с не много реклама оръжията, които са ни необходими – артилерия, снаряди, минохвъргачки, мини и много, много други неща“, каза Порошенко.

Касапницата, която неговият режим, а след него и този на Зеленски, организираха за руското население в Донбас, би била невъзможна без всестраната подкрепа, оказвана им от партиите на войната у нас. Сега отново техните хора в служебното правителство на счетоводителя Димитър Главчев от ГЕРБ, бързат да не изостанат от западните си господари. Те настойчиво подтикват Киев да удря дълбоко навътре по руската територия. Впрочем много точна диагноза на овластените родни недоразумения  даде президента Румен Радев: „самозвани страхливички евроатлантици“, които „с охота биха изпратили всички българи да се бият на фронта“. От себе си ще добавя: идиоти, които нямат нищо общо с демократичните ценности – единствената им цел е да плячкосват и колкото се може повече!

НАТО, а с него и прекрасната ни Татковина, обявиха на Русия опосредствена (прокси) война на украинска територия и с украинско пушечно месо. Трета година поред те осигуряват на киевския режим разузнавателна информация в реално време, въоръжават го с модерни оръжия, снабдяват го с боеприпаси, участват в планирането и ръководствота на сраженията и т.н. Те си затварят очите пред ударите, които нанася всеки ден киевския режим над руски градове и села. Дори на 1 юни, международния ден за защита на детето, украинските войски 5 пъти обстрелваха населението на Белгород – град, в който живеят около 400000 души. За тази цел те използват реактивни системи за залпов огън M142 HIMARS, RM-70 Vampire и др. Необходимата им информация за нанасяне на тези удари украинците получават от експерти на НАТО.

Сега Запада дава на киевския режим пълна свобода на действие. Тези дни с негови въоръжения бяха атакувани и комплекси, намиращи се дълбоко във вътрешността  на Русия. Удар бе нанесен по радиолокационната станция 29В6 «Контейнер», разположена в град Ковылкино, република Мордовия. Нападната бе и радиолокационната  станция «Воронеж-М», която се намира в Армавир, Краснодарския район и подобен обект в Оренбургска област. Задачата на трите станции е да следят за изстрелване на  балистични  ракети против Русия от огромни разстояния. Те нямат отношение към конфликта в Украйна. Очевидно е, че като дава  разрешение на киевския режим да нанася удари по територията на Русия със свои оръжия, САЩ и Великобритания се опитват да отслабят и нейният стратегически потенциал за ядрено сдържане.  А това вече е признак на пълно безумие, защото е не крачка, а гигантски скок към глобална ядрена война.

Ясно е и още нещо: като ескалира напрежението с решението си да се нанасят масирани удари дълбоко по руската територия, Запада (а с него и България!) се опитва да   накара Русия да използва тактическо ядрено оръжие. Това веднага би довело до осъждането и дори от нейните многобройни съюзници от Глобалния Юг. Те искат мир и разчитат на подкрепата и да се развиват и процъфтяват. Затова е трудно да предположим, че първият ядрен удар ще бъде на Русия – той със сигурност ще бъде произведен от САЩ или негови съюзници (Великобритания, Франция).  Едва тогава ще последва отговор на Русия, който ще е съкрушителен  – за броени секунди  натовски държави ще изчезнат от планетата ни…

Недоразуменията, начело на САЩ, НАТО и Евросъюза са толкова далеч от реалността, че не могат да осъзнаят простичката истина: Русия не е Югославия, Либия, Ирак, Сирия или Афганистан, които те тероризираха, както си искат. Спокойно и уверено, въпреки истерията на западни и родни „елити“ на власт, руската армия продължава да осъществява плановете си за ограничаване на бойния потенциал на киевския режим. Само през месец май т.г. бяха ликвидирани над 35000 украински военнослужещи и над 2700 единици бойна техника. Сред тях са четири танка Abrams, седем Leopard, 12 бронирани американски машини Bradley, 11 самолета, четири вертолета, 730 артилерийски оръдия и реактивни системи за залпов огън и т.н. Руските средства за противовъздушна отбрана  свалиха за същия период над 1000 дрона, над 250 реактивни снаряда HIMARS и Vampire, над 80 управляеми авиобомби Hammer, 50 оперативно-тактически ракети ATACMS, 8 крылати ракети SCALP и др.

Руските системи за радиоелектронна борба например, които са най-добрите в света по признанието на западни военни експерти, принудиха САЩ напълно да спре изпращането в Украйна на високоточните си снаряди Excalibur. Те правят все по-неефективни американските HIMARS и авиобомбите JDAM, както и спътниковата система Starlink, използвана от киевския режим за управление на войските му.

Русия притежава огромен арсенал от средства за ефективна неядрена реакция на опитите за ескалация от страна на Запада, е категорична Ема Ашфорд, старши научен сътрудник в Stimson Center и преподавател в университета Джорджтаун. Русия има своите варианти за асиметричен отговор на ескалацията на Запада,  без да използва ядрено оръжие, подчерта тя в интервю за влиятелното списание Foreign Policy. Според нея очакванията на Запада, че  като даде свобода на киевския режим да атакува руската територия и изпрати  свои войски в Украйна ще  разгроми Русия, само демонстрира глупостта на западните политици. Вашингтон сляпо върви към ескалация в Украйна, защото“не иска да слезе на земята в своите военни цели“, обобщава Ема.

На същото мнение са и западни експерти, които  интервюира Тибо Спилет за  Business Insider. Те са категорични: никакви западни оръжия вече не могат да помогнат на Киев!

Случващото се на украинска територия е поредно доказателство за старата истина, че ако я нямаше Америка, света щеше да е далеч по-спокоен и уютен. Проблемът е, че тази държава е не само опиянена от чувството си за изключителност, но няма никаква реална представа за собствените си възможности. В своята история тя не е спечелила нито една война! Последната, която изгуби бе тази в Афганистан. Сега с нея и най-близката и Великобритания, се подиграват дори йеменските партизани. Хусистите  атакуват американската национална гордост – „могъщия Айк“. Самолетоносачът „Дуайт Айзенхауер“, създаването на който струваше на американските данакоплатци над 5 милиарда долара, а сега всяка година гълта над 600 милиона долара за поддръжка, е в Червено море. Там го атакуват с балистични и крилати ракети йменски партизани. И от техните удари той все по-трудно може да се защити. Въпреки армадата от натовски кораби и самолети в Червено море,  движението там е напълно парализирано за Запада. От някакви си партизани. А загубите, които търпят западните държави заради растящите нарушения в логистиката си, са огромни и растат с всеки изминат ден.

Всеки, който следи случващото се в Украйна и е запознат с възможностите на Русия, е наясно как ще завърши конфликта: с неизбежната капитулация на киевския режим! И с невероятно унижение на Запада, хегемонията на който в света най-сетне ще приключи.

Що се отнася до нашата прекрасна Татковина нея нищо добро не я очаква, ако западните марионетки (тези „страхливички евроатлантици“) продължават да пълнят коридорите на властта. Това със сигурност ще ни прави не само още по-бедни, но като нищо може да ни вкара във война с великата славянска държава. И така да ни доведе до поредната национална катастрофа.

Добре е да си спомним и това, когато отидем на 9 юни да гласуваме.