Ще ни готви ли новата власт у нас да воюваме с Русия?

Ще ни готви ли новата власт у нас да воюваме с Русия?

Поредните парламентарни избори вкараха във  властта у нас различни хора. Немалко от тях вече са били в нейните коридори и са оставили трайни свидетелства за склонността си към всевъзможни далавери и неистов стремеж за лично облагодетелстване. В това може да се уверим само като прегледаме написаното в стари вестници. Има и такива,  които сменят партийте подобно на хартиени салфетки: зарязват едни в мига, в който видят келепир в други. Появиха се и образи, за които е очевадно, че не притежават необходимите за управлението на една държава знания и умения, а да не говорим пък  за качества като „почтеност“ и „отговорност“. Но въпреки различията между новите ни избранници има все пак нещо, което да  обединява по-голямата част от тях: дълбоката им преданост към техните „наставници“ от далечна Америка и омразата им към всичко руско, което пак им е дарила същата тази Америка.

Големият проблем е, че смесицата от алчност, тарикатлък, лицемерие, високомерие, управленческа некомпетентност, безразличие към националните ни интереси и русофобия, е в състояние  да  образува мощен експлозивен потенциал. Вече се забелязва стремеж на родни управляващи да ни наредят в групата от най-войнствени членове на НАТО, като Полша, Литва, Латвия, Естония и Румъния, които нямат търпение под  неговия флаг  да нападнат Русия.

Доказателство за това е появилата се информация, че България категорично настоява военноморското командване на НАТО в Черно море (MARCOM) да бъде разположено във Варна. Това бе заявено от нашия военен министър на срещата на министрите на отбраната във формат „Букурещка деветка“ (Б-9) в румънската столица. В официално съобщение на нашето Министерство на отбраната се заявява, че при „изграждането на новия модел на силите на НАТО следва да бъде отчетено желанието и готовността на България да домакинства регионалния военноморски компонент на Военноморското командване на НАТО (MARCOM) за региона на Черно море“. 

RAND (абревиатура от Research and Development – изследвания и развитие) Corporation е една от най-влиятелните мозъчни централи на Запад. Основана е от военновъздушните сили на САЩ и първоначално работи само за тях. Но днес тя е разширила обсега на своите изследвания, изградила е  поделения и в много други държави. Годишният и бюджет е над 250 милиона долара, което и позволява да привлича  най-авторитетни учени – сред сътрудниците и има над 30 нобелови лауерата.

Стивън Фланаган и Ирина  Чиндеа, сътрудници на RAND, публикуваха анализ за това, как НАТО да се противопоставя на Русия в Черно море. В него те пишат, че ефективната западна стратегия изисква да се спечелят хората в региона за Запада, което налага още по-резултатни и по-добре интегрирани стратегически комуникационни усилия. Същевременно на територията на България и Румъния следва да се разгърнат усъвършенствани ракетни системи, за да се противодейства на „руските заплахи“, правят извод  в доклада си Фланаган и  Чиндеа. Известно е, че управляващите елити в САЩ традиционно следват препоръките на експертите от RAND Corporation.

Сега става ясно, че хората на прославилия се с делата си бивш премиер Иван Костов, които сега се вихрят под името „Демократична България“, имат поредна русофобска идея. И за нейната реализация те ще търсят съюзници в парламента и правителството. Те настояват България да приеме многонационални сили на НАТО на своя територия. С други думи те ще работят у нас да се появи голяма натовска военна база, която ще бъде насочена единствено против  Русия.

Като подготовка за бъдещи военни действия може да се приеме и намерението на новите ни управляващи да увеличат рязко бюджета за отбрана и той да стане 2 на сто (сега е около 1.6 на сто). За бедна България това може да се окаже огромно бреме. Но по-важното е да се декларира верност към лидерите на САЩ и НАТО и готовност да се накаже непослушна Русия.

Новите ни управляващи все  по-активно декларират подкрепата на България на политиката на НАТО. И тъй като във всички нови документи на този напълно контролиран от САЩ военен блок за враг №1 се сочи Русия, то трябва да сме готови да воюваме с нея.

В интерес на истината не са малко трезво мислещи и ерудирани анализатори на Запад, които са убедени: вероятността от война с Русия стремително расте. И причината за това е в САЩ и контролирания от него военен блок НАТО – една организация, намираща се в състояние на „мозъчна смърт“ (определението е на френския президент  Еманюел Макрон). За съжаление, в нея има предостатъчно психично обремени русофоби и те, заедно с нашите, като нищо могат да ни тласнат към  военен сблъсък с Русия. Проблемът, обаче е, че е невъзможно тя да бъде победена с военни средства. Руската армия разполага не само с ефективни и свръхсъвременни обикновени и ядрени оръжия, но има и изключително висок боен дух. А точно той въобще липсва на въоръжените сили на НАТО и това се видя в бягството на американските военни от Афганистан.

За съжаление, за тези три десетилетия у нас израсна цяло поколение с напълно промити мозъци. За тях Русия се намира в пещерния век, докато Запада е лидера на прогреса, на съвремените технологии. Не са малко хората вече у нас, които мразят Русия, защото нищо не знаят за нея. За тях е напълно непонятно, че днес тя е високо технологична държава,  една от водещите на планетата в областта на изкуствения интелект, роботизацията, космическите технологии, медицината, недостижим лидер е в едно от най-перспективните военни направления – хиперзвуковото оръжие… Докато точно Запада и неговият вожд САЩ, реално са заети със собственото си икономическо, политическо, културно, нравствено саморазрушаване. Едно от особено ярките доказателства за това е  „политкоректната“ вакханалия и култа към ЛГБТ, които днес съсипват образованието, науката, унищожават семейството и психиката на децата на Запад…

Андрей Раевский (с псевдоним The Saker) е един от най-популярните и интересни блогъри на Запад.  Той е роден в Цюрих, майка му е рускиня, а баща му холандец. Работил е като аналитик във въоръжените сили на Швейцария, в изследователски структури на ООН. Сега живее във Флорида (САЩ). В един от последните си анализи, посветен на растящата заплаха от война на НАТО срещу Русия, той пише:

„Просто погледнете такива клоуни, като Столтенберг, Борел, Моравецки или Маас: всички тези дребни бюрократи, един офис планктон,  който може да има умения да управлява агенция за автомобили под наем или мотел. Но това не са истински лидери, които някой в Кремъл ще приеме на сериозно.“

Подобно на клоуните, за които пише Андрей Раевский са и повечето от хората, които ще ни управляват в следващите няколко години. Те може да имат умения да направят някоя и друга изгодна за тях сделка, но са смешни като лидери. Това са хора, които компенсират комплексите си с един  нестихващ нарцисизъм.

Сега САЩ реализират нова програма за „подкрепа на демокрацията“ в Източна Европа, включително и в България. За нея те отделят фантастичната сума от  близо три милиарда долара. Немалко от тези пари ще постъпят в банкови сметки на родни политици, „интелектуалци“, медии, на всевъзможни неправителствени организации… Те трябва да ги стимулират  да представят още по-активно у нас Русия като враг на „демокрацията и прогреса“.

Като отчетем факта, че новите ни управляващи са не просто американски възпитаници, но са и дълбоко предани на САЩ, може да не се съмняваме: предстои ни да се срещнем с още по-агресивна практика на промиване на мозъци. Традиционни и онлайн медии, училища и университети, изградената мощна мрежа от неправителствени организации, всевъзможни „експерти“ и „анализатори“ ще бъдат активирани, за да ни  плашат с растящата „руска заплаха“. Да ни представят тази велика славянска държава като заклет враг на България. И така да ни подготвят за една бъдеща битка с Русия.

Дали подобна стратегия е наистина опасна за нас, децата и внуците ни? Сами преценете – та още древните са казвали: всички войни започват в умовете на хората…