Ще им позволим ли да лишат от бъдеще децата ни?

Ще им позволим ли да лишат от бъдеще децата ни?

https://i0.wp.com/snobium.com/wp-content/uploads/2016/07/devushki-formula-1-gran-pri-vengrii-2016-avtosport-formula-1.-Foto-14.jpg?w=640&ssl=1

Допускам, че не съм единственият „динозавър“, който все още продължава да вярва, че семейството е основната клетка на обществото. И, че в него децата трябва да се обръщат към родителите си с  „мама“ и „тате“, а не с „родител 1“ и „родител 2“. И мама да е жена, а тати – мъж.

А написах „динозавър“, защото подобно отношение в публичното ни пространство става все по-демодирано. Нещо повече: непрекъснато ни се внушава, че точно то е в противоречие с всячески възхвалявани „европейски ценности“. С послания в този дух денонощно ни облъчват политици, „интелектуалци“, журналисти, представители на всевъзможни неправителствени организации, които са на прехрана към някои от безчетните фондове на Джордж Сорос. А той определено е щедър човек – за да манипулира общественото мнение по света  и у нас е изразходвал вече около 40 милиарда долара!

Американският журналист Франк Шуберт отбелязва, че Сорос сега най-активно използва кризата около Ковид-19 за постигане на своята извратена цел – тотално унищожаване на семейството като институция. За соросоидите то съвсем не дава сигурност, любов, топлина, подкрепа на децата. А е точно обратното: семейството е главната причина за човешките страдания. Сегашната пандемия на коронавирус е отлично време за това, да се премахне семейството и на негово място да се постави глобалната държава. Тя няма да признава граници, национална идентичност и други различия. Елитите, които ще стоят начело на нея ще знаят, кое е най-добре за всички ни. Ние ще сме длъжни да им се подчиняваме за благото на обществото.

Не става дума само за налудничава концепция, но и за твърде опасна тенденция, която набира темпо на планетата ни. И наистина поставя семейството под реална заплаха. За съжаление, лидерите, които осъзнават това и предприемат мерки за предотвратяването и, са все по-малко.

Сред тях е унгарският министър-предсадател Виктор Орбан (на този пост е от май 2010 г., но е бил премиер и преди това – в периода от 1908 до 2002 г.). Под неговото ръководство Унгария, с население от около 10 милиона души, в тези трудни времена се развива устойчиво. Достатъчно е да се посочи само, че покупателната способност на населението се увеличава с около 10 на сто годишно, много нисък е и делът на безработицата.

https://i0.wp.com/ic.pics.livejournal.com/maritana/53815695/3027170/3027170_1000.jpg?w=640&ssl=1

Но Унгария не я обичат европейските политици, горещи привърженици на глобализацията и идеите на Сорос. А сега имат и нова причина да я намразят още повече: правителството на Унгария предлага да бъдат приети поправки в Конституцията на страната. Съгласно законопроекта при раждането на човека се закрепва неговия пол – мъжки или женски и не подлежи на промяна.

Подчертава се, че основа на семейните отношения е брака между мъж и жена. А децата трябва да се възпитават в съответствие с христянските ценности. „Майката е жена, а бащата – мъж“ е записано в една от предлаганите поправки. Право на осиновяване може да получи само съпружеска двойка.

Със сега предлаганите конституционни поправки Унгария иска да защити института на брака като съюз, създаден с доброволни задължения между мъж и жена, както и самото семейство като основа за оцеляване на нацията. Предвижда се защита на правата на децата на идентичност, която съответства на техния биологичен пол. Особено внимание се обръща и на образованието – то трябва да съответства на ценностите, основани на христянската култура.

А основният мотив, който е наложил внасянето на законопроекта ясно и точно го посочва министърът на правосъдието Джудит Варга. За нея това се прави за да се защитят унгарското семейство и децата от „съвремените западни тенденции и идеологии“. Точно те, подчертава Джудит, поставят под заплаха правото на детето на здраво развитие.

Впрочем през май тази година в Унгария забраниха да се променя графата „пол“ във всички документи.

С предвижданите промени в Конституцията правителството на Унгария доказва, че разполага с политическо вдъхновение, истинска философия и представи, които Запада е загубил. И едно от убедителните доказателства за неговата деградация  е нарастващата атака, подета там сега срещу самите устои на обществото – семейството, мъжа и жената.

За разлика от Унгария, която не само осъзнава опасността за семейството, идваща от западната идеология, но показва на практика как да се укрепва то. Унгарското правителство поощрява всячески своите граждани да имат повече деца. Това е начин да се избегне необходимостта от масова имиграция – заселване в страната на големи групи чужденци. В Унгария се  предоставя заем от 30600 евро на всяка двойка, която сключи брак. Но ако в семейството се родят три и повече деца, то заема се погасява напълно от държавата.

Мъдрата семейна политика, провеждана от правителството на Виктор Орбан, вече дава желаните резултати. Количеството на абортите в страната се е съкратило от 40449 през 2010 г. до 28500 през 2018 г. Разводите са намаляли от 23873 през 2010 г. на 18600 през 2018 г. А броят на сключените бракове се е увеличил с фантастичните 42 на сто!

https://i0.wp.com/lh5.googleusercontent.com/-xlJGVCY4XQ8/TWnCM8xQ2dI/AAAAAAAARk0/Nga7PGzC-LM/s1600/DSC_0086.jpg?w=640&ssl=1

На унгарските лидери определено няма да им е леко да защитят традиционните ценности от разрушителната дейност на всевъзможни организации и личности, заплащани щедро от милиардера Джордж Сорос. А още повече пък, ако наистина Джо Байдън е новият президент на Америка – това ще даде старт на нова истерична кампания за пропагандиране на „нетрадиционни“ модели на семеен живот и за атака срещу семейството, христянските ценности и традиции. Неслучайно по време на избирателната кампания в Америка той бе горещо подкрепян от т.н. сексуални малцинства. Затова никак не е изключено американците да реализират и в Унгария, така както го правят в много други държави, поредна своя „цветна революция“. И посредством нея да свалят от власт правителството на непослушния Орбан.

Дори и само заради стремежа си да унищожи векове съществували христянски ценности и традиции, Запада губи ролята си на еталон, достоен за уважение и подражание. А Унгария днес ни показва, че да защитаваме  семейството, да наричаме майката – майка, а бащата – баща, означава да съхраним себе си и самото общество.

За да го има и в бъдеще.