Ще изпратим ли на изборите отново бандити във властта?

Ще изпратим ли на изборите отново бандити във властта?

Бившият премиер Денков, известен и с това, че стана академик докато бе министър на образованието, сега най-активно се е заел с идеализиране на своето управление. Наляво и надясно той се перчи с невероятните достижения на правителството, което просъществува около десет месеца. В интервю за американската медия Politico той се похвали, че неговото прозападно и проукраинско правителство, е успяло най-сетне да намали енергийната зависимост на страната ни от Русия. То е избрало американска компания за осигуряване на горивото за атомната централа в Козлодуй. При неговото управление са депортирани и над 80 руски шпиони, които са се представяли за дипломати. Правителството е  оказвало непрестанна и огромна военна помощ на киевския режим.

Денков ще запомним освен като върл русофоб още  и като страстен поклонник на цензурата. Пред Politico бившият премиер споделя, че неговото правителство е  стартирало програма за борба с „руската пропаганда“. То е оказвало натиск върху националните медии да проверяват фактите, особено за твърдения на проруски политици.

Денков даде интервю и за друга западна медия – британската Financial Times. В него той заявява, че корупцията и руската намеса си вървят ръка за ръка в България. Според него голяма част от руското влияние е идвало чрез корупция.

Никак не е трудно да си обясним защо е този неистов интерес не само на академика, но и на „елитите“ на антибългарските партии „Демократична България“, „Продължаваме промяната“, ГЕРБ-СДС и ДПС, към т.н. „руска намеса“ в България. По този начин те искат да отклонят  вниманието ни от невероятните злоупотреби и чудовищните по размера си корупционни практики, които през последните години точно те осъществяваха в страната ни. Заради предизборната ситуация, в която се намираме, в публичното пространство зачестиха и обвиненията, които едни партийни „елити“ отправят към други. Посредством тях пиарите, обслужващи тези  мафиотски организации, се опитват да дискредитират „чуждите“ и да идеализират „своите“.

За нас – простосмъртните българи, има смисъл внимателно да следим за това, какви са ги вършели, докато бяха в коридорите на властта „народните избранници“. Сега се появяват все повече доказателства за невероятната им тъпота, алчност, невиждана наглост и цинизъм, непреставаща злоупотреба със служебното положение, за тесните им контакти с контрабандисти и пр.  В името на плячкосването на националното ни богатство, тези партийни „елити“ ни демонстрират пълно пренебрежение не само на етични, но и на правни норми.

Днес вероятно малцина у нас си спомнят за скандалният запис от сборището на лидерите на „Продължаваме промяната“,  изнесен от депутата Радостин Василев. В него тарикатите, дошли на власт благодарение на неадекватни избиратели и истерично виещи за „руска заплаха“, се хвалят и с това, че служат не на български, а на чужди интереси. Заради стриктното изпълнение на нарежданията на западните си  господари, последните си затварят очите пред мафиотските им изпълнения. Ето думи на Асен Василев от скандалния запис: „Министрите са одобрени от посолствата… ДАНС, НСО, главният секретар на МВР – това са наши хора, които са определени от посолството, даже имената са синхронизирани с посолствата.“ А в типично неговия стил Кирил Петков произнася: „Моралът не е единственият критерий, по който се оценяват хората!“

Съпредседателите на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и Асен Василев, Васил Величков – човек на съпредседателя на „Демократична България“   Христо Иванов и депутата от „Да, България“ Божидар Божанов, са командвали, кои фирми да спечелят обществени поръчки.  Това заявява бившият министър на електронното управление Александър Йоловски. Той и семейството му са били заплашвани от тези образи, ако не изпълняват стриктно заповедите им. Това е започнало веднага, след като „кабинета Денков“ идва на власт.  Премиерът е бил наясно, какви ги вършат съратниците му от двете измислени партийки, т.е. и той е част от мафиотските им изпълнения.

Шайката от „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“  най-безцеремонно използва властта, до която се добра, за да наказва всички, които и пречат да плячкосва национално богатство. И същевременно позлатява онези, които всеотдайно и послушно изпълняват заповедите и. Достъпът до финансиране на различни проекти на организации и ведомства например, е бил затруднявано всячески, ако техните ръководители не са се съобразявали с капризите на бившия финансов министър Асен Василев. А контрабандисти нахлуват в коридорите на властта, само защото осигуряват дебели пачки за видни „демократи“ и „евроатлантици“.

Партийни вождове, които доскоро единно действаха в името на съхраняване на постовете си във властта, сега се изправят един срещу друг, за да печелят  избиратели. И така ни предоставят нови доказателства за това, че наистина завършени бандити ни управляват. Делян Пеевски е известна персона у нас, но не толкова в чужбина. Ето защо Financial Times го представя в света като човека, който е бил санкциониран от САЩ заради „широката си роля в корупцията в България“. Обединеното кралство е последвало този пример през 2023 г., като е заявило, че Пеевски „е участвал в опити за придобиване на контрол върху ключови институции и сектори на българското общество чрез подкупи и използване на неговата медийна империя“.

Вероятно за да изчисти репутацията си от натрупани негативи, сега  Пеевски е ревностен евроатлантик и супер русофоб. Любопитно е как този образ, коментира снимките на бившия главен секретар на МВР Живко Коцев, депутатът от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) и бивш вътрешен министър в кабинета „Петков“ Бойко Рашков, с обвиняемия за участие в организирана престъпна група за контрабанда, търговия с влияние и подкупи Стефан Димитров: „На снимките е целият „елит“ на ПП-ДБ, в дружески, да не кажа в особени, състояния с контрабандисти! Българските граждани трябва да видят кой открадна техните пари. Всичко това се се случило под ръководството на Асен Василев. Такъв скандал България не е виждал! Такова нещо в държавата не се е случвало – планини от кеш и партия на пудела.“

Парадоксът е в това, че стотици хиляди избиратели у нас вече повече от три десетилетия съзерцават примирено, как завършени бандити на власт ги съсипват. И продължават с ентусиазмът на мазохисти при всеки нови избори отново да ги изпращат на ключови позиции в управлението. Наистина е изумително, колко много от тях не схващат простичката истина: главният мотив, който тласка  неадекватни откъдето и да ги гледаме недоразумения да се стремят да се реализират в политиката, е мерака им да плячкосват. А красивите приказки за демокрация, свобода, европейски ценности и т.н., не са нищо друго, освен въпиещо лицемерие, маска, която крие неимоверната им алчност.

През февруари т.г. по повод промяната на Конституцията от мафиотските партии, завладели парламента ни, президента Радев каза следното: „Убеждението, че щом си на власт и имаш мнозинство в парламента, можеш да правиш каквото си поискаш, да погазваш демонстративно всякакви правила, дори и Конституцията, ни води в опасна посока. Защото оттук нататък всяка безпринципна и паянтова сглобка може да променя и прекроява основния закон съобразно своите текущи интереси и зависимости… Днес няма никакво значение кои ще бъдат министрите при положение, че властта обслужва всякакви други интереси, но не и интересите на българските граждани.“

Президентът е абсолютно прав в оценката си на това, което се случва в прекрасната ни Татковина. И единственият начин да я спасим от катастрофата, към която тя неудържимо лети, благодарение на поведението на бандитите в държавното управление, е да не ги допуснем отново там с гласовете си на задаващите се избори.

Само така ще осигурим бъдеще за себе си, за децата и внуците си.