Ще замести ли наше „пушечно месо“ топящото се украинско?

Ще замести ли наше „пушечно месо“ топящото се украинско?

Окопите са празни, мащабите на загубите на украинската армия са шокиращи! Скоро киевският режим няма да има жива сила за да задържа позициите, които сега заема. Хиляди са убитите и още повече ранените. Много от тях  умират  в украинските болници, където се заразяват от устойчиви към силни антибиотици бактерии.

Такава картина рисува в своя публикация популярната американска медия The Daily Beast. Катастрофата на киевският режим е очевидна, въпреки над двестате милиарда долара, които Запада досега е вложил в него. Само администрацията на Джо Байдън му е изсипала 75 милиарда долара! За да продължава да води – със западни пари, въоръжения, боеприпаси, разузнаване и командване, но със свое „пушечно месо“  тяхната опосредствена (прокси) война срещу Русия.

The Daily Beast – за разлика от повечето западни и наши медии, в този случай не ни дезинформира: състоянието на украинските въоръжени сили наистина е трагично. Не могат да го скрият дори и жестоко цензурираните медии на „Зе“ (така наричат клоуна-президент Зеленски в Украйна). Украинският общонационален телевизионен канал „1+1“ съобщи, че страната е загубила над един милион загинали и изчезнали без вест военнослужещи до средата на ноември 2023 г. Точната цифра, която се появи в популярната медия (сред нейните собственици е и американската медиа корпорация Central European Media Enterprises) е 1 126 652 изчезнали и убити. Други украински източници сочат: общият брой на освободените от военна служба само  по инвалидност от началото на руската операция до ноември т.г., е над 500000 души.

От украински медии може да научим, че средната възраст на войниците и офицерите във въоръжените сили на киевския режим сега е 54 години. За да се получи тази цифра това означава, че на линията на бойните действия вече са доставени и хиляди възрастни украинци. А що за воини са те не е трудно да си представим – хора с хронични заболявания, свръхтегло, трудно подвижни,  неспособни на сериозни натоварвания. Докато за реални сражения са нужни млади, енергични, силни мъже. Но точно те не достигат на Украйна – убити са, осакатени са. Или са избягали в чужбина: само в Полша от 24.02.2022 г. до 31 август 2023 г. са влезли и безследно са „изчезнали“ след това над 80000 украински мъже на възраст от 18 до 60 г. А това са 20 бригади на украинските въоръжени сили! В Германия се крият други над 220000 украинци – мъже, на възраст подходяща за военна служба. От тях могат да бъдат формирани цели 10 дивизии!

И това далеч не е единственият проблем на киевският режим: вместо висок боен дух и желание да „защитават демокрацията“ все повече са украинците, които дезертират, дори стрелят в себе си, за да се махнат от фронта. Популярната украинска медия „Страна“ пише, че на втората година на войната броят на дезертьорите се е увеличил над пет пъти повече в сравнение с 2022 г.! Тя цитира официални данни за открити дела по член 408  (дезертьорство) от украинският наказателен кодекс, предоставени от офиса на генералния прокурор на страната. Само за първите девет месеца на т.г. от редовете на украинската армия са дезертирали 4638 души, самоволно са напуснали разположението на частите си други 10940 души. В себе си са стреляли за да си причинят наранявания 161 души и т.н. Като отчетем жестоката цензура в Украйна, това едва ли са реалните данни, но и те свидетелстват за настроенията на украинските военнослужещи.

За да продължава да изпълнява заповедите на западните си господари режима на Зе ще трябва да мобилизира по над 20000 души месечно. Но това никак не е лесно. „Пушечното месо“ за прокси войната на Запада на украинска територия се осигурява от  териториалните центрове за комплектуване (така наричат доскорошните военни комендатури – военкомат). Те задигат хора – младежи, мъже, а вече и жени отвсякъде, където могат да ги открият. Рейдовете им се провеждат в търговски центрове, спортни зали, заведения за обществено хранене, в маршрутки, на улиците…  Украинците правят всичко възможно, за да избегнат срещата си с тези образи, защото са напълно наясно, какво ги очаква в ролята на „пушечно месо“ – смърт или тежко раняване. Още повече, че новомобилизираните са лишени от елементарна военна подготовка. И затова шансовете им да оцелеят срещу професионалистите от руската армия са нищожни. Истински късмет имат единствено тези, които  попаднат в руски плен.

Очевидно е,   че наближава времето, когато  режимът в Киев няма да има, кого да изпраща в окопите. Подготвените от НАТО за „контранастъплението“ украински бригади са изтощени, обезкръвени или напълно унищожени. Ликвидиран е младшият и среден офицерски състав. А огромна част от доставената, широко рекламирана натовска техника, е превърната във вторични суровини.  

Но истината е, че ако я  нямаше безумната политика на САЩ и неговият военен блок НАТО, нямаше да я има и специалната операция на Русия в Украйна. А след като тя се появи  можеше бързо да бъде прекратена – още през пролетта на 2022 г. И стотици хиляди украинци да бъдат спасени от смърт, ранявания, страдания.

Но това можеше да стане при  условие, че на света ги нямаше англосаксите (САЩ и Великобритания). Дейвид Арахамия – лидер на партията на Зе „Слуга на народа“ в украинския парламент, който бе и ръководител на украинската делегация в мирните преговори с Москва разказва, че точно англосаксите са забранили това да се случи. Заслепени от омразата си към Русия те не спират да мечтаят за нейния разгром с помощта на украинско „пушечно месо“.

И неадекватните отвсякъде лидери на Запада продължават да  показват, че нямат никакво намерение да спират своята прокси нойна срещу Русия в Украйна. Нея те искат да водят до последния жив украинец. Ние не можем да допуснем и няма да допуснем тиранин като Путин да победи, заявява обвиняемият в САЩ в престъпна дейност, корупция и лъжи американски президент. Британският външен министър Дейвид Камерън обещава страната му да продължава да оказва на Киев военна помощ не по-малка от вече предоставената му през 2022 и 2023 г. Идеята да се търсят мирни средства за прекратяване на конфликта следва да се отхвърли е категорична и бившата състезателка по скокове на батут, а сега немски външен министър Аналена Бербок. Шефът на дипломацията на Евросъюза, който всъщност се изявява като негов военен министър Жозеп Борел, не се уморява да повтаря: не е време да отслабваме, трябва да увеличим помощта за Киев! НАТО ще подкрепя Киев въпреки позицията на части от неговите членове, е категоричен шефа на алианса Йенс Столтенберг.

Сега англосаксите полагат максимални усилия за да накарат държавите от Източна Европа да се включат още по-активно в тяхната прокси война. Включително се разработват и планове стремително  топящото се украинско „пушечно месо“ да бъде допълнено с натовско. Но не от „елитните“ западни, а от  „второкачествените“ негови членове.

Като България например. Днешните ни управници от „ПП-ДБ“, „ГЕРБ-СДС“ и „ДПС“ не просто няма да имат нищо против тази идея – те ще я посрещнат възторжено и незабавно ще пристъпят към реализацията и. Доказват това с лакейското си  поведение от последните две години. Те предложиха на НАТО да създаде в района на Кабиле и Безмер многонационален дивизионен щаб, като предпоставка за приемане на над 15000 натовски военнослужещи у нас. В бойна готовност се привежда и бившето военно летище в Добрич – на общината  е отказано там да бъде изграден интермодален терминал. В база Варна на българските военно-морски сили е изграден команден щаб на НАТО, който събира и обработва информация за действията на Русия. С една единствена цел – ускорена подготовка на бъдеща война срещу великата славянска държава. Един от най-добре осведомените хора у нас – президентът Румен Радев, е категоричен: курсът на правителството „е да тласка България все по-близо до войната“.

За вероятността да се изпратят български войници и офицери като „пушечно месо“  на украинския фронт срещу Русия  свидетелства най-вече започнатата от „ПП-ДБ“, „ГЕРБ-СДС“ и ДПС чудовищна по мащабите си  манипулативна кампания за насаждане на ненавист към всичко руско. Доказва го и най-новия варварски акт на овластените „розови фашисти“ и мафиоти – разрушаването на Паметника на съветската армия.

Впрочем  древните ни предшественици са ни оставили своето предупреждение – всички войни започват най-напред в умовете на хората!