Човекът, който виждаше бъдещето

Човекът, който виждаше бъдещето

Възможно е да сте чували за него, а може и да сте пропуснали името му, заети с безброй неща около оцеляването си. Но си струва да проявим любопитство към личността и делото на американеца Едгар Кейси (18.3.1877 – 3.1.1945). Той е един от малобройната група на изключително надарените, светли и определено нестандартни хора, които се раждат на планетата ни.

Едгар е бил знаменит лечител, който е притежавал буквално магически способности. Реално е излекувал стотици тежко болни хора, които са били отписани от традиционната медицина – слепи, глухи, с парализ на гласните струни, напреднала туберколоза, тежки кръвоизливи… При това нерядко е лекувал дистанционно, от разстояние – в полутранс е влизал в контакт с пациентите си.

Без да има нужното образование се е ориентирал безпогрешно в сложни медицински области. На болните препоръчвал не само конкретното лекарство, но и къде да го намерят. Отказвал е да взема пари от пациентите си – смятал, че търговията съсипва пророческите способности. Без да го е изучавал специално, той е говорел перфектно Омировия гръцки език.

Но най-вече е бил знаменит ясновидец – един от много малкото хора на планетата, надарени със способността да проникват в миналото и бъдещето и да виждат неща, които са недостъпни на нас, простосмъртните. За неговите невероятни способности са написани над 300 книги. В над 35 държави има центрове, където днес се изучават и популяризират неговите възгледи. През целия си живот Едгар е направил над 14000 предсказания и те реално са се сбъднали.

Предвижданията си е правел, намирайки се в транс – състояние, подобно на сън. Задавали му въпроси, той отговарял, а стенографка записвала казваното от него. Когато излизал от транса вече нищо не помнел.
Заради невероятната му способност да вижда в бъдещето, негови съвременици го нарекли Нострадамус на 20 век.

Едгар предсказва Голямата депресия в САЩ през 20 век, появата и залеза на Адолф Хитлер, Втората световна война, смъртта на президента Франклин Рузвелт и убийството на президента Джон Кенеди, извоюването на независимостта на Индия от Великобритания, разпадането на Съветския съюз, терористичния акт от 11 септември 2001 година в Ню Йорк…

Говорел е за много от днес познатите ни технологични изобретения, още преди техните откриватели да са се били родили. Великият американец точно познава дори и деня на смъртта си.
Едгар е твърдял, че след поредица от сътресения планетата ни силно ще се измени. Той е говорел за опасността от конфликти, които ще възникнат в Либия, Египет, Сирия, в райони на север от Персийския залив.

Но Едгар посочва и страната, в която ще се зароди надеждата за мир за целия свят – Русия. Причината това да се случи според него е мъдростта на нейните ръководители. Западът ще се опълчи против Русия, ще се опита да и диктува своите условия, да и натрапва своите идеали и политика. Но Едгар е бил уверен, че тази велика страна ще преживее всичко това и ще излезе на ново равнище. И ще превъзхожда не само САЩ, но и Китай.

Според пророка САЩ ги очакват неизбежни и много сериозни трудности, които ще ги принудят да се сприятелят с Русия.
Още преди Втората световна война Едгар Кейси твърди, че Русия ще достигне духовно развитие, което ще и позволи да се противопостави на разрушителните нравствени ценности на Запада.

В Русия той вижда духовния лидер, който ще позволи на света да извърши прехода от безогледния комерсиализъм, цинизъм, високомерие и индивидуализъм на Запада към нови ценности, основани на любовта, доверието и мъдростта. Едгар е бил уверен: Русия, която ще се превърне в супердържава, ще възглави новата цивилизация. А неин център ще стане Западен Сибир.

Едгар е бил в състояние да извлича информация от скрити, непознати за нас, обикновените хора, слоеве на реалността. А най-хубавото е, че този добър, изключително проницателен и мъдър човек, ни е оставил и много книги. На български са издадени някои от тях – “Пророчества”, “Сънищата”, “Свръхсетивното”, “Спомени от Атлантида”. През 2002 година се появи и книгата “Едгар Кейси: За прераждането” на Ноел Лангли. Тя запознава читателя с някои удивителни тълкувания на Нострадамуса на 20 век.


Мисля си, че ако американските вождове, а и тези на държави-техни съюзници, за които едва ли някой ще си спомня след няколко години, познаваха и отвреме-навреме се зачитаха в книгите на великия Едгар Кейси, то определено биха сътворявали  по-малко бели на нашата планета.
И тогава живота ни би бил далеч по-подреден, сигурен, спокоен и изпълнен със сбъдващи се надежди.