Управляват ни образи, откъснати от реалността!

Управляват ни образи, откъснати от реалността!

Независимо дали ще ви хареса или не, но истината е, че имаме късмет начело на властта у нас и в Евросъюза да стоят неподготвени, некомпетентни, алчни, бездушни и високомерни нарциси. При това те са напълно дезориентирани за случващото се по света и у нас. Въпреки всевъзможните  секретни и явни организации и експерти, които се трудят всеки ден, за да им доставят информация. Проблемът е, че ако тя се разминава със собствените им представи за събитията, те просто я отхвърлят. И пропастта между действителността и техните възприятия за нея расте непрекъснато.

Сега това най-ярко се забелязва в отношението на всевъзможни управници у нас и в Европа към конфликта в Украйна.  Главният дипломат на Евросъюза Жозеп Борел, който вече наричат негов „министър на войната“, заради неистовата му ненавист към Русия, сега иска още повече пари за военна помощ на режимът в Киев. „Украйна се нуждае от дългосрочна, предсказуема и устойчива военна подкрепа. Нашата подкрепа е важна за украинското контранастъпление“, заявява Борел.  Този странен образ, чиято позиция като дипломат би трябвало да е търсене на пътища за прекратяване на войната, прави всъщност точно обратното: работи тя да няма край.

Борел се произнесе в Толедо (Испания), където на 30 август се събраха министрите на отбраната от Евросъюза. Там те обсъждаха дългосрочната помощ, която ще оказват на свръхкорумпираният и по същество диктаторски режим на клоуна-президент Зеленски. Те  коментираха и предложението на Борел за предоставяне на 20 милиарда евро на режимът в Киев в периода 2024-2027 г., в траншове от по пет милиарда евро всяка година. Тези огромни суми управниците на Евросъюза искат да прахосат за въоръжаване и обучаване на украинските войски.

Досега Украйна е получила 5.6 милиарда евро военна помощ от Евросъюза по специалната програма, абсурдно наречена Европейски механизъм за подкрепа на мира (European Union Military Assistance Mission for Ukraine – EUMAM). Неадекватните евролидери въртят какви ли не шашми, за да и дадат нови милиарди евро, защото договорите за Евросъюза не разрешават средства от европейския бюджет да отиват за военни проекти. Но както виждаме  те  заминават директно точно за това и то в чудовищни размери.

Вождовете на Евросъюза горят от ентусиазъм да увеличат и числото на подготвяните да воюват срещу Русия украинци. „Военният министър“ Борел предлага техният брой да нарасне  от сегашните 30000 до 40000 души. И това да стане веднага – до края на т.г.

Напълно откъснатите от реалността управници у нас и в Евросъюза вече подготвят и изпращането на войници от Европа в Украйна. За това съобщава Die Welt. Немският вестник цитира шефа на военния комитет на Евросъюза генерал Роберт Бригер. Според него сегашната подготовка на украински военни на европейска територия  трябва да се прехвърли в Украйна. На Киев ще е необходима помощ за обучаване на военнослужещи и за укрепване на отбраната му, изтъква генерала. „През тази година ние ще обучим 30000 украински войници – два пъти повече, отколкото се е планирало първоначално“, цитира думите му Die Welt. С това са ангажирани 17 европейски държави, най-вече Германия и Полша. Бундесверът (така наричат армията на Германия) обучава украинците да управляват системи за ПВО Patriot, самоходни артиллерийски установки PzH 2000, БМП Marder, танкове Leopard 1 и Leopard 2.

Неадекватните  управници като папагали повтарят безумията, които твори американската администрация. Впрочем това е обяснимо – без всестранната и мощна подкрепа на Америка те не биха дори припарили до властта. Но също така незабавно ще бъдат изхвърлени от лъскавите си и изключително доходоносни службички, ако не изпълняват стриктно волята на американските си господари.

А те също са тотално дезориентирани за случващото се в Украйна. Ето какво твърди  Джон Кирби – официален представител на Белия дом например: “украинците осъществяват постепенен прогрес в своето контранастъпление“. Затова САЩ ще продължават да оказват военна помощ на киевският режим. И сега той ще получи нов пореден пакет от въоръжения и боеприпаси в размер на 250 милиона долара.

Дезориентираните, фокусирани единствено в това, как да максимализират личните си печалби от конфликта в Украйна наши и западни управници, не осъзнават простичката истина: така, както вървят нещата скоро няма да останат украинци, които да използват западните оръжия. Но за разлика от тях нея я забелязват все повече експерти и наблюдатели на Запад. Влиятелният Financial Times пише: „Украинските войници и техните западни инструктори прекрасно осъзнават, че Киев не успява да постигне този прогрес, на който той се надяваше в дълго очакваното си контранастъпление“. По данни на руското военно министерство само за два месеца (юни и юли) украинската армия е загубила над 43000 души и близо 5000 единици въоръжения.

Белият дом неведнъж изтъква: САЩ ще подкрепят Украйна  „толкова, колкото е необходимо“, т.е. до пълната и окончателна нейна победа над Русия, пише Defense News. Американският вестник, който е специализиран точно във военната област, ни  припомня, че Конгреса е предоставил за нуждите на Киев 113 милиарда долара. От тях 67 милиарда са предназначени за въоръжения, технологии, боеприпаси и др. Вестникът цитира американски експерти от разузнаването, които са категорично убедени: шансове да спечели победа над Русия киевският режим реално няма – нито тази година, нито в бъдеще!

На същото мнение е и известният австрийски военен експерт полковник Маркус Райснер. Според него вождовете на Европа и САШ са надценили важността от доставките на въоръжения и боеприпаси за киевския режим. Те продължават да не разбират, че с военна помощ е невъзможно да се добие прелом на бойното поле. „Проблемът е в това, че ние станахме жертва на собствената си пропаганда“, твърди полковник Райснер.

А шведският експерт Ларс Берн в интервю за SwebbTV определя лидерите на Европа като „ужасно бездарни“. За него един от най-големите проблеми е, че оръжейната промишленост на Запада отстъпва на руската – техните мощности са несъпоставими. И затова в дългосрочна перспектива Русия неизбежно ще победи, твърди Берн. За него киевският режим има победи единствено в полето на пропагандата. Той е категоричен: Украйна днес е „нация в състояние на разпадане“, но западните политици са ужасно дезинформирани, за да признаят това.

Добрата новина е, че все пак в Евросъюза се срещат и разумни, отговорни политици. Един от тях е унгарският премиер Виктор Орбан. В невероятно интересното интервю, което направи с него най-известният журналист днес в света – Тъкър Карлсън, той заяви: нагла измама е, че Украйна може да победи Русия! „Това не е просто недоразумение, това е лъжа. Невъзможно е. Всеки, който се занимава с политика, разбира тази логика, числа и данни“.  Изключено е и Киев да завоюва Крим. За Орбан стратегията на Запада в конфликта в Украйна е твърде лоша и погрешна. Запада непрекъснато увеличава потока от въоръжения и боеприпаси за киевския режим, но руснаците произвеждат много повече. За него напълно нереални са и надеждите за смяна на властта в Руската федерация. Руснаците „никога няма да се предадат, те ще удържат страната си заедно и ще я защитят“, е категоричен Орбан.

Компетентни и мъдри лидери има и в Австрия. Нейният външен министър Александер Шаленберг заяви: Австрия не доставя оръжия на Украйна и няма да прави това и в бъдеще! Страната не е съгласна с плановете на евролидери за значително увеличение на Европейския фонд на мира, от който основно се финансират доставките на оръжия и обучаването на украински военни.

Може само да съжаляваме, че за разлика от двете държави-членки на Евросъюза, на власт у нас са жалки и дълбоко корумпирани американски марионетки. Още по-тъжното е, че – ако вярваме на най-нови проучвания, при евентуални избори тези неадекватни недоразумения отново ще ни управляват. За това може да допринесе ширещата се апатия, безразличие и затъпяването на стотици хиляди избиратели у нас. За разлика от Словакия и Германия например, където се очертават политици, защитаващи преди всичко националните интереси, да спечелят предстоящите там избори.

Впрочем може и да греша: факт е, че и социолозите са  важен инструмент в арсенала на управниците за промиване на мозъците ни. В случая и те, както и хилядите други манипулатори, просто си вършат работата, за която щедро им плащат – да ни лъжат…