Управляват ли ни образи, които са загубили разума си?

Управляват ли ни образи, които са загубили разума си?

Правителството на прекрасната ни Татковина увеличава обема и темпото на изпращане на военна помощ за Украйна. В официално съобщение на кабинета се посочва, че е приет „нов пакет от военна и военно-техническа помощ“ за  тази държава.

Защо така ентусиазирано днешните ни управници бързат да ни въвлекат в опосредствената (прокси) война на Запада срещу Русия на украинска територия, не е трудно да се разбере. Те просто изпълняват  външни политики и защитават не наши, а чужди интереси. Това е цената, която плащат, за да са на власт и спокойно да плячкосват всичко, до което се докопат.

Те най-вече се стремят да се харесат на американските вождове –  техният истински „консултант“ и „наставник“. И затова без да мислят (един твърде труден за повечето от тях процес!) те копират тяхното поведение: война срещу Русия на украинска територия, докато не свършат утраинците!

Независимо от твърде многото доказателства за свръх корумпираност и пристрастеност към нацизма на режима на клоуна-президент Зеленски, както и за пълната неефективност на западните оръжия срещу руските, правителството на САЩ сега му отпуска нова военна помощ. Тя е в размер на 500 милиона долара и съдържа според Пентагона „ключови въоръжения, необходими за подкрепа на контранастъпателните операции на Украйна, за укрепване на нейната противовъздушна отбрана“. На тази страна се изпраща бронетехника, противотанкови въоръжения, боеприпаси… САЩ ще и доставят допълнително и 30 бронетранспортьора Bradley, тъй като вече изпратените там масово се изгарят от руските бойци.

Впрочем страната ни далеч не е едниственият послушен изпълнител на волята на САЩ. Същото вършат и недоразуменията на власт в Евросъюза. Неговият главен дипломат – Жозеп Борел, заяви в Люксембург: „трябва да продължаваме да подкрепяме Украйна още повече, отколкото  преди. Да увеличаваме всякаква подкрепа за нея, да удвоим доставките и тренировката, да направим всичко, за да подкрепим контранастъплението на Украйна“. И не само това: военната помощ за Украйна няма да има край! „Даже след войната ние ще продължаваме подготовката на украинската армия и нейното снабдяване“, признава Борел.

Простено е на инженера Борел, защитил докторат по икономика, нищо да не разбира от военни конфликти, настъпления и контранастъпления. Както и на неговият началник – гинеколожката Урсула фон дер Лайен. И на другият икономист – Йенс Столтенберг, назначен от САЩ за началник на най-агресивният военен блок на планетата: НАТО. Проблемът на тези и на много други западни и родни управници е, че може би поназнайващи в някоя област, те са получили властта да вземат решения в съвсем други. Където ярко демонстрират дефицита си на интелигентност, неосведомеността и неспособността си да вникват в същността на случващите се събития и процеси. Но от тях не се и очаква да притежават богата ерудиция, чувство за отговорност, почтеност, обективност… Те най-вече трябва да имат силно развит негативизъм към Русия и сляпо преклонение пред американските „ценности“, идеология и политика.

Впрочем дори и в САЩ се намират хора, като професор Клеас Рин, журналиста Глен Грийнуолд, изследователят д-р Пол Крейг Робъртс и др., които стигат до извода: западните елити са загубили разума си! Вместо него има омраза, ярост, дива изостаналост, отчаяние, безгранични амбиции… Затова няма и не може да бъде намерена никаква логика  в реакцията на Запада към случващото се в Украйна. Има неистова омраза към Русия и желание тя да бъде разгромена, унизена, унищожена.

Майкъл Хъдсън е професор по икономика в университета на Мисури и в Университета за устойчивост в Хонконг, автор на много книги, преведени на японски, китайски, немски, испански, руски и други езици. Като човек отлично запознат с истинският облик на западните „елити“, той съвсем не е очарован от тях. За него те са изключително неграмотни в най-важните аспекти на сигурността.  Единственото, което движи политиците в САЩ и на Запад, е техният неистов стремеж към забогатяване. Те са намерили и своето решение на него: да бъдат подкупвани! Той дава пример с родината си: „Америка се нуждае от  огромна корупция. Тя корумпира европейската политика,  профсъюзите, цялата образователна система, медиите“,  подчертава Майкъл Хъдсън.

В частен порядък подобни хора може да игнорираме, презираме, да избягваме да общуваме с тях… Проблемът се появява, когато те получат достъп до управлението на държавата като цяло или на ключови нейни сектори. Заради своята инфантилност, самовлюбеност, високомерие и невероятно невежество, те са в състояние да ни донесат огромни беди. Дори да ни доведат до първата и последна ядрена война.

В интерес на истината сред цялата тази сбирщина от неадекватни властимащи на Запад и у нас все пак се срещат – макар и малко и мъдри политици. Един от тях е унгарският премиер Виктор Орбан. Той е убеден, че точно военната подкрепа на Украйна е най-големият провал на Запада. В интервю за немската медия Bild г-н Орбан заяви: „Аз оперирам с факти, а не с илюзии. Реалността е такава, че този тип сътрудничество между Украйна и Запада е грешка!“ Унгарският премиер е категоричен: невъзможно е Украйна да победи Русия, защото тя не разполага с нейните ресурси.

Факт е, че благодарение на прозападните арогантни недоразумения, настанени вече на ключови позиции в обществото ни – от правителството до  сферата на образованието и медиите, страната ни е изправена пред истинска катастрофа. Дори за очевидно краковременната си изява в ролята на вождове, те са в състояние наистина да ни изпратят на война с Русия. А както явната, така и далеч по-голямата, покрита със завесата на секретността военна помощ за Украйна, ще донесе огромни нещастия на украинците. Тя няма да увеличи шансовете на украинският режим за победа над Русия, защото това е нереално, невъзможно. Но със сигурност ще допринесе за смъртта на хиляди хора – цивилни и военни, деца и възрастни.

Ако потърсим корените на това наистина неадакватно отношение към реалността на родни „демократи“, „евроатлантици“, „американофили“ и други овластени образи,  неизбежно ще стигнем и до западната образователна система. Тя определено деградира и продължава да бълва некачествен продукт за коридорите на властта на Запад и у нас. Дефектите и не са фокусирани само в безумното насаждане на модели на извратено сексуално поведение и „политическа коректност“. Те са и във формирането у младите хора на представата за изключителността на Запада пред останалия свят. Подобно на хирургически скалпел това изрязва невроните, отговарящи за здрав разум  у възпитаниците на западни университети. Замества ги невероятната лъжа за Запада и най-вече за неговият лидер – САЩ, като  единствен носител на доброто, справедливото, демократичното, прогресивното на нашата планета.

Докато истината е обратната: точно САЩ от десетилетия са основната причина за бедите на човечеството. Прав е знаменитият френски историк, социолог, публицист, автор на много книги, превърнали се в световни бестселъри –  Еманюел Тод, когато казва: без Америка планетата ни ще стане по-красива и спокойна!

Медии съобщават, че американският посланик у нас – Кенет Мертен, е много доволен от промяната на позицията на България спрямо Украйна. На негова среща с военният министър Тодор Тагарев е станало дума и за разширяване на бойната група на НАТО на наша територия. Естествено и за борбата с руската дезинформация. Защото точно от нея, по собствените  признания на министъра в американската медия Politico, той е много, много наплашен…

На фона на това, което представлява днешна Америка, похвалите от нейният посланик към правителството у нас, в никакъв случай не би трябвало да ни радват.

По-скоро трябва силно да се притесняваме за съдбата си в  обозримото бъдеще…