Управляват ли ни „най-лоши и глупави“ недоразумения?

Управляват ли ни „най-лоши и глупави“ недоразумения?

В това, че начело на Евросъюза се намират не само корумпирани, но и инфантилни, некомпетентни, самовлюбени недоразумения, едва ли е тайна за всеки що годе мислещ гражданин на общността. Не случайно  тази факт все по-често се коментира от западни анализатори. Един от тях е и Магнус Стенлунд  от Швеция. В свой анализ на  SwebbTV той прогнозира задаващи се големи беди  „заради идиотизма на западните политици“. Те и контролираните от тях медии лъжат хората, че Украйна определено печели войната и инфлацията скоро ще изчезне. Но действителността е съвсем различна. Лидерите на Запада правят всичко погрешно, защото  са  „изключително глупави“, „високомерни“, „неприятни и арогантни в международен контекст“. Магнус е убеден: глобалистите са поставили възможно  най-лошите глупаци на върха! В резултат се е появила какистокрация – термин, въведен от английския автор Томас Лав Пийкок през 1829 г. С него неразривно е свързано и друго понятие: меритоцид – съзнателно унищожение на най-добрите сили в обществото. Какистокрацията е система на  управление, при което начело са възможно най-лоши, най-малко квалифицирани и най-безскрупулни граждани.

Доказателствата, че точно такива образи управляват Евросъюза, са твърде много. Въпреки крещящият недостиг на енергия се закриват атомни централи и бе взривен „Северен поток“. Инфлацията вече е  кошмарна, а банковата криза се задълбочава, Европа се деиндустриализира заради напълно безсмислени антируски санкции. А милиарди евро се хвърлят на вятъра – за да се въоръжава един губещ режим: украинският. Западните държави трябва само да се радват, че Русия и Китай не са им наложили санкции – те са тези, които имат природните ресурси и производството.  „Властовият елит в Евросъюза включва хора, които са не само зли, високомерни, арогантни, неприятни, но и дълбоко неквалифицирани – те са самоубийствено глупави“. Те не желаят да направят нищо конструктивно, правят всичко абсолютно неправилно и затова ни водят към пълна катастрофа, обобщава Магнус.

Най-ново свидетелство, че ни управлява какистокрация – възможно най-лоши, глупави, но алчни образи, е и поредното увеличение на военната помощ от Евросъюза за свръхкорумпирания и по същество неонацистки украински режим.  „Самоубийствено глупави“ евролидери одобриха план за изпращане на 1 милион единици боеприпаси на Украйна. И не само това: Европейският съвет приветства доставката и на ракети за украинският режим. За тази цел той отпусна 1 милиард евро. Още един милиард евро ще даде за ускоряване на нови покупки на въоръжения за водената от него, заедно със САЩ и НАТО, прокси война на украинска  територия. Обсъжда се възможността и за други 3.5 милиарда евро, които да бъдат дадени на страни-членки на общността, оказващи особено активна военна подкрепа на Украйна.

В интерес на истината в Евросъюза се намериха и почтени, и мъдри политици. Унгария категорично отказа да участва в доставянето на боеприпаси за Украйна. Прави чест и на президента ни Румен Радев, който също изключи възможността за изпращане на снаряди, докато служебното правителство е на власт в страната ни. „България ще подкрепя европейските дипломатически усилия за възстановяване на мира“, заяви Радев.

Решението на европейските лидери да продължават да въоръжават украинският режим освен, че ни приближава до ядрена война, е израз и на пълно пренебрежение към интересите на милиони европейци. Казано другояче, на европейската какистокрация изобщо не и пука за това, че мизерията дори в доскоро богати европейски държави, жъне невероятни рекорди. А главната причина за нея е възникналата в Евросъюза порочна система на управление – на власт са възможно най-лоши, най-малко квалифицирани и най-безскрупулни образи.

Парадоксът в цялата тази ситуация е, че милиардите евро, давани за въоръжаване на свръх корумпирания украински режим, въобще няма да му помогнат. Неговият разгром е неизбежен! Русия ще победи в конфликта, въпреки лъжите на всевъзможни западни и родни вождове и обслужващата ги чудовищна манипулативна машина.

American Thinker е популярна американска медия. В нея се появи публикация, озаглавена твърде красноречиво: „На Запада започва да просветва, че Украйна няма да спечели“. В статията се цитира  видният американски икономист и писател Дейвид  Голдман (роден е в 1951 г.). Той дълги години е бил  в ръководството на световни финансови организации (Credit Suisse, Bank of America, Cantor Fitzgerald, Yunfeng Financial). Изтъкнат консултант е и постоянен автор на медии, като Claremont Review of Books, Law and Liberty, Tablet Magazine, the Wall Street Journal, First Things и др. Сега Голдман прогнозира развитието на конфликта в Украйна и обосновава неизбежността от победа в него на Русия. Той представя  мненията на влиятелни американци, сред които бивши министри, високопоставени военни, служители на разузнаването, учени. Независимо от подкрепата си на политиката на Байдън за украинския режим, те не вярват в разгрома на Русия. Много от тях са убедени, че тя ще победи по същата причина, по която Севера е сразил Юга в Гражданската война в Америка – благодарение на превъзхождащи противника  ресурси.

Безспорен факт е, че по-голямата част от украинската армия вече е унищожена. При това става дума за най-добре подготвените и военнослужещи, сред които са и обучени от САЩ. За Голдман решението на конфликта е да се позволи на украинците да гласуват за разделяне на страната, така както го направиха чехи и словаци. След месеци на почти единодушни медийни прогнози за колапс на Русия се вижда, че руската армия е близо до контрола над Донбас. САЩ и съюзниците им се оказват губещите. American Thinker стига до извода, че най-вероятният изход от конфликта в Украйна ще е „унизително“ за САЩ примирие. „Утопичните илюзии за износ на демокрация мотивираха големите грешки на Америка от Афганистан и Ирак до Либия и Сирия. И в крайна сметка до Украйна“. Запада ще се окаже “силно прецакан“, обобщава  American Thinker.

На този фон наши сънародници за пореден път доказват не само продажността си, но и невероятната си тъпота. Докато в цяла Европа растат антивоенните демонстрации и исканията да се прекрати военната помощ за свръх корумпирания, неонацистки украински режим, у нас евроатлантици, либерали, соросиди и всевъзможни други тарикати, се тълпят пред президенството. Искат импийчмант на президента Радев, защото се обяви за неутралитет на България. Тълпата, събрана от организации и политици известни най-вече с това, че от години са на хранилката на Запада, иска точно обратното: България още по-активно да участва във водената от Запада опосредствена (прокси) война срещу Русия на украинска територия.

И понеже ни предстоят избори е добре да осъзнаем: най-голямата опасност за обикновените българи ще е, ако отново „коалицията на войната“ и най-вече ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната – Демократична България“ завладеят коридорите на властта! Ето един факт за размишление. Свежо проучване на „Галъп“ сочи: 80 на сто от домакинствата у нас вече ограничават купуването на основни хранителни стоки, плодове и зеленчуци. Приблизително толкова са и тези, според които виновни за високите цени на храните, са търговците. Това е свидетелство не само за чудовищно промиване на мозъци, но и за неспиращо оглупяване на огромни части от българското население. Не можем да очакваме от производители и търговци да се занимават с филантропия – те работят, за да печелят. Но основната причина България да лети към катастрофата не е в тях, а в родната порочна система на управление. Тази, която допуска на власт  най-лоши, най-малко квалифицирани и най-корумпирани граждани. Точно те ни вкараха в прокси войната на Запада с Русия, присъединиха ни към безумните антируски санкции и превърнаха страната ни в нова колония на Запада. Истина, която чудовищната цензура  недопуска да се появи в най-големите медии. Вместо това тя превключва вниманието на тълпата към търговци и производители, които също са поставени в невероятно трудни, неизгодни за тях условия на дейност.

Ако в резултат на изборите на власт се окажат отново недоразуменията от кастата на  какистокрацията, вече не 80, а над 90 на сто от българите ще се чудят как да оцеляват. Тогава със сигурност не само корупцията ще достигне невиждани досега върхове и джендър идеологията ще тече и от чешмите. Още по страшното е, че вероятноста български мъже да се изпратят да воюват срещу Русия, ще става все по-реална.

Затова е добре да помним вечно актуалната приказка:  каквото сами си направим, никой друг не може да ни го стори…