Умираме от лекарствата, а не от болестите?

Умираме от лекарствата, а не от болестите?

https://i0.wp.com/ninetrends.ru/wp-content/uploads/2016/11/TOP-13-zavisimostej-sovremennyh-zhenshhin-13.jpg?w=640&ssl=1

Покрай пандемията от коранавирус често ни напомнят за друга голяма трагедия – победоносното шествие на т.н. „испански грип“ или „испанка“.  Било си е истинско бедствие – заразени са над 550 милиона от жителите на земята, които по това време са около 1,86 милиарда души. Реалният брой на починалите едва ли някой знае, но предположенията са дори за 100 милиона души. Тогавашната пандемия се разгръща точно преди около век – от януари 1918 г. до декември 1920 г. Заразявали са се най-вече млади хора в отлично здраве. Официално се смята, че за развитието на тази пандемия са способствали последиците от Първата световна война – несанитарни условия на живот, лошо хранене, множество претъпкани военни и бежански лагери…

Пандемията я наричат „испанка“ не защото е стартирала от тази слънчева страна. Тя започва в началото на 1918 г. в САЩ, но тогавашната военна цензура крие този факт от населението. А неутрална Испания първа в Европа публично обявява за масовото заразяване в началото на юни 1918 г. Заради това то получава и названието „испански грип“.

Сега няколко думи за една интересна медийна група, около която се обединяват различни изследователи, журналисти, писатели, хора с определено неординарно мислене: Global Research. Зад нея стои Центърът за изследване на глобализацията (Centre for Research on Globalisation), основан през 2001 г. в Монреал (Канада) от проф. Мишел Чосудовски. Освен в Канада,  Global Research е много популярна в Америка – вероятно заради любопитните и често провокативни теми, които тя публикува.

Сега в нея се появи публикацията на Кевин Бари и д-р Гари Г. Колс, която поставя под съмнение години наред натрапвани представи у милиони хора за истинската причина за развихрянето на така смъртоносният испански грип. Авторите твърдят, че под натиска на могъщи фармацевтични компании (т.н. Big Pharma) медии и учени правят всичко възможно за да скрият истината за събитията от преди век. Според тях   фондацията „Бил и Мелинда Гейтс“, харчи милиарди долари за финансиране, основаване и субсидиране на корпорации и други организации, които насърчават универсалните ваксинации. А ако истината за смъртоносната пандемия „испански грип“ излезе наяве, това ще застраши сериозно интересите точно на Big Pharma.

Временна болница за заболели от испански грип в американския щат Канзас

Според Кевин Бари и д-р Гари Г. Колс  така както грипът не е испански, той съвсем не е и истинската причина за заразата, довела до смъртта на милиони хора. Около 95 на сто от смъртните случаи преди век са причинени от бактериална пневмония, а не от грипен вирус. Наново анализирани документи показват: „испанският грип“ изглежда е експеримент с военна ваксина. И точно при нея нещо се е объркало.

За първи път бактериална пневмония е установена в началото на 1918 г. във военната база във Форт Райли (щата Канзас). Това се случва след като експериментална ваксина срещу бактериален менингит, култивирана в коне от Института за медицински изследвания Рокфелер в Ню Йорк, е инжектирана на войници във Форт Райли. Впоследствие са ваксинирани хиляди други американски военнослужещи, които изпратени в чужбина разпространяват бактерии по света. А, когато Първата световна война приключва на 11 ноември 1918 г., те се завръщат в родните си страни. Естствено, разнасяйки убийствената бактериална пневмония по целия свят.

От съществено значение е и това, че по време на тази война институтът Рокфелер изпраща своят експериментален анти-менингококов серум до Англия, Франция, Белгия, Италия и много други страни. И така спомога за разпространението на епидемията по целия свят.

Истинската причина за появата на пандемията „испанка“ е срамният експеримент, извършен от Института за медицински изследвания на Рокфелер – богато предприятие, основало Американската медицинска асоциация и Училището за обществено здраве в университета Джон Хопкинс, твърдят авторите на публикацията в Global Research.

„Испанката“ тръгва от военните бази на американската армия, където върху нещастни военнослужещи е била експериментирана сгрешена, опасна за здравето им ваксина. Тя е била предназначена да  предотврати теоретично бактериален (не вирусен) менингит при заминаващи на фронта войници, което е било проблем в минали войни. Институтът за медицински изследвания Рокфелер се възползва от предоставената му възможност – стотици хиляди човешки „морски свинчета“, за да проведе експерименти с ваксините си. Така той, противно на възприетата митология се отбелязва в цитираната публикация, е съпричастен към смъртта на около 100 милиона души през 1918-1919 г.

https://i0.wp.com/nasmork.net/wp-content/uploads/2017/12/inx960x640.jpg?w=640&ssl=1

Big Pharma разполага с колосални ресурси, за да трансформира всяко неугодно за него обществено мнение в подкрепящо политиката му. И не жали средства за да натрапва на света своите продукти, дори и без да са достатъчно проверени. Достатъчно е да припомним историята с ваксините срещу Ковид-19 на корпорациите „Джонсън енд Джонсън“ и AstraZeneca, където са спирани клинични изпитания заради негативни странични ефекти за здравето на пациенти. Сега преобладаващата част от медиите по света и у нас са подели мощна кампания за възхваляване на ваксината на американският фармацевтичен гигант Pfizer (в партньорство с немската фирма BioNTech). Но определено и с тази ваксина нещата не са точно такива, каквито ни се представят. Така в  британската медия Daily Mail се появи информация, че доброволци, които са тествали новата американска ваксина срещу коронавируса, са разочаровани от последиците.  Те са се оплаквали от главоболие, треска и болки в цялото тяло. Други сравняват усещанията след инжектирането с „тежък махмурлук“, като отбелязват, че страничните ефекти се увеличават след втората инжекция.

А Bloomberg предупреждава, че всяка еуфория около ваксината на Pfizer ще е твърде прибързана. Има немалко въпроси относно безопасността и продължителността на тази ваксина, на които засега няма отговори, изтъква авторитетната американска медия.

Дали историята с „испанката“ е точно такава, каквато я разказват Кевин Бари и д-р Гари Г. Колс сами трябва да прецените. Но безспорен факт е, че тези, които най-много ще спечелят от пандемията с коронавируса са точно корпорациите, влизащи в конгломерата Big Pharma. А и  твърде много са доказателствата за това, как те посредством обслужваща ги армия от манипулатори промиват мозъците ни, за да ни изпразват джобовете.

Май ще се окаже  прав знаменитият френски драматург, режисьор и актьор Жан-Батист Молиер (1622-1673 г.), който е написал няколко века преди да се появи „испанката“: хората умират от лекарствата, а не от болестите!