Украйна доказва: на власт на Запад и у нас са пълни дебили!

Украйна доказва: на власт на Запад и у нас са пълни дебили!

Хора безрасъдни, лишени от критично мислене, неспособни да обхващат ситуацията в нейната многообразност.  Образи, които не са в състояние да вникват и да правят необходимите изводи  от информацията, до която имат достъп. Лица с импулсивни действия, които са изключително податливи на различни внушения и при това са със силно развит негативизъм към  другите.

Това са само някои от характеристиките на тези, които психиатрите наричат „дебили“ (от лат. dēbilis  – слаб, немощен). Но терминът отдавна е напуснал специализираната медицинска литература и масово се използва за обозначаване на  образи, чието мислене и поведение е еталон за тъпота.

Любопитното е, че дебили винаги е имало най-вече сред хората, попаднали в коридорите на властта. Нещо повече: ако внимателно човек се взре в профила на тези, които са управлявали държави в различни периоди, неизбежно ще стигне до извода, че за да си на власт, задължително трябва да притежаваш някоя от характеристиките за дебилност.

Това, че президента на САЩ Джо Байдън има проблеми с психиката си е публична тайна. Конгресменът Рони Джаксън изпрати писмо до него, до неговия лекар Кевин О’Конър и до главният медицински съветник д-р Антъни Фаучи. С него той призова президента да се подложи на когнитивен тест и да сподели резултатите с американския народ. А основание за това, според Рони Джаксън, е „ясното умствено увреждане на Байдън“.

Един от най-авторитетните днес американски телевизионни журналисти – Тъкър Карлсон, посвети свое предаване на психичното здраве на американският президент. И обясни, защо е този интерес: „Байдън води САЩ към война и затова е справедливо да оценим ефекта от психическото и емоционалното му състояние върху нас!“. Според Тъкър има защо президентът на САЩ да отказва да направи тест за психичното си състояние –  та  той е  човек, който не успява да съсредоточи вниманието си, загубил е способността да контролира емоциите си, обземат го вълни от гняв. Когато си президент на една от най-могъщите държави в света е от съществено значение  да си мериш думите, да не се увличаш, само защото  си ядосан – иначе   застрашаваш бъдещето не само на американците, а и на света. Байдън е човек, който дори не може да произнася постоянно името на собствения си вицепрезидент. Все по-често се стига дотам, че на неговата администрация и се налага да му противоречи и да обяснява, че Байдън всъщност не е искал да каже това, което е казал. Много опасно е  да  заявяваш на войските си, че ще ги изпратиш в Украйна, да обещаваш, че САЩ ще използват химически оръжия, да призоваваш за смяна на режима в Русия. „Тъпите хора говорят и мислят с клишета, защото нямат други термини под ръка“, казва Тъкър. За него този човек не бива да остава на власт.

Но, ако си мислите, че американският президент е самотен конник, препускащ в безкрайните простори на некомпетентността, то дълбоко ще сгрешите. Недоразумения, които би трябвало да привличат вниманието на всеки интересуващ се от света на дебилността психиатър, има колкото искате и  в коридорите на властта в Европа и у нас.

Преди САЩ да назначат гинеколожката Лайен за шеф на Еврокомисията, тя пет години бе министър на отбраната на Германия. Влиятелният немски вестник Welt писа, че  резултатът от нейното абсолютно невежество, но невероятно самочувствие, е пълното разваляне на армията: бойните машини на военно-въздушните сили и на военно-морският флот са се оказали неработоспособни, войниците – лошо обучени, а военния бюджет е бил ограбен с  милиони евро.

Друга влиятелна медия – американската Politico, озаглави своят анализ за качествата на гинеколожката, назначена за шеф на Еврокомисията, така: „Неудобната истина за Урсула фонт дер Лайен“.  Politico  също припомни, че след пребиваването и като военен министър „състоянието на Бундесвера (така наричат въоръжените сили на Германия – б.м.)  е катастрофално!“ При това ръководството на министерството на отбраната, което тя оглавява от 2014 г., е разследвано и за корупционни практики. Но тези славни лични качества, демонстрирани неведнъж от гинеколожката, въобще не и попречиха да оглави Еврокомисията.

Да не говорим пък за хората, които управляват днес Великобритания! Доминик Къмингс – бивш съветник на премиера Борис Джонсън, заяви, че е „абсурдно“ човек като него да е на този пост. А според видната британска журналистка Мери Дежевски, истински срам за Великобритания е, че неин външен министър е Лиз Тръс – един невероятно арогантен и крайно неграмотен човек!

За съжаление, с хора, изглеждащи като избягали сякаш  от психиатрия, днес е претъпкано в коридорите на властта на Запад и у нас. И най-силното доказателство за това, са новите санкции, които Запада наложи на Русия. Защото не тя е наказана, а тези, които ги налагат. Могъщата някога Германия, устремена към зелената икономика, сега е на път да си спомни  състоянието, в което се е намирала след разгрома и през Втората световна война. Все повече нейни жители вече не могат да си плащат сметките, немците масово се запасяват не само с храна, но и с дърва за отопление през следващия сезон. При това има проблем –  за тяхно нещастие не само природния газ, но и дърветата на Европа идват от Русия.

Но има нещо още по-страшно от глада и невероятната мизерия, в която овластени дебили на Запад и у нас ни обричат с безумната си политика спрямо Русия: нарастването на опасността от първа и последна ядрена война. Медиите на Запад и у нас сега най-активно и агресивно са включени в информационната война на Украйна срещу Русия. И денонощно внушават на публиката, че в отчаянието си руснаците безразборно бомбардират и  разрушават украински градове, избиват мирното население. Стигна се дотам, че президента Байдън си позволи да  нарече Владимир Путин „военен престъпник“.

Невероятната антируска истерия принуди военното министерство (Пентагона) на САЩ  на един невиждан в миналото акт: да предупреди политиците и обществеността за съвсем реалната опасност от световна война. Овластените дебили най-вероятно не са и чували  древната сентенция „всички войни започват в умовете на хората“. Продажните политици и журналисти, които преобладават на Запад и у нас, изправят човечеството на ръба на ядрена война. Пентагонът  изрази становището си за това, което се случва сега, в една от най-старите и авторитетни американски медии Newsweek.  Там се появи голяма статия, озаглавена така: “Бомбардировачите на Путин могат да опустошат Украйна, но той се въздържа“. Авторът и, Уилям М. Аркин, се позовава на експерти от  Агенцията за отбранително разузнаване (The Defense Intelligence Agency – DIA) на САЩ, специализирана в отбраната и военото разузнаване. Според тях случващото се в Украйна  няма нищо общо с налаганата в публичното пространство представа, че Владимир Путин иска да разруши тази страна и да нанесе максимални щети на гражданското население. Експертите на  DIA обясняват, че руснаците атакуват единствено украински военни обекти. А задачата на Владимир Путин е „да постави правителството на Украйна в позиция, в която трябва да преговаря.“

Newsweek подчертава, че не може да се прави и сравнение с  унищоженията, които САЩ са нанесли на Ирак например. „Путин не атакува умвишлено цивилни“, подчертава анализатор от DIA.  Той и неговите колеги изразяват  дълбокото си разочарование от начина, по който медиите представят войната в Украйна. И най-вече ги тревожи това, че те непрекъснато внушават на хората:  руските атаки са насочени срещу цивилни украинци! „В новините постоянно повтарят, че Путин напада на граждански лица, но няма никакви доказателства на това, че Русия го прави“, цитира  Newsweek анализатор на DIA. Според него хората на власт в Америка трябва задължително да променят гледните си точки, ако наистина искат да помогнат конфликта в Украйна да бъде решен.

Експертите от американското военно разузнаване изрично подчертават: руските военни обкръжават украински градове, но откриват хуманитарни коридори за гражданите. Те запазват гражданската инфраструктура – вода, електричество, телефони, интернет. И всячески се стремят да избегнат жертвите сред мирното население.

Имаме ли ние, простосмъртните,  алтернатива на днешните овластени дебили? Естествено, че имаме – нормални, разумни хора ще се намерят във всяка държава.  Доказват го току що завършилите парламентарни избори в Унгария и Сърбия. Виктор Орбан и неговата партия „Фидес“ спечелиха поредната си победа. Същото се случи и в съседна Сърбия – Александър Вучич и неговата Сръбска прогресивна партия след парламентарните избори отново ще управляват страната.  Те печелят доверието на обикновените хора с мъдрата си политика и с това, че не са слуги на САЩ и корумпираните им васали в Еврокомисията. И не се страхуват да защитават правото си на взаимоизгодно сътрудничество с Русия.

Но хората им се доверяват най-вече за това, че за разлика от американските марионетки, поставени на власт у нас, те  защитават интересите на страната си.