Тя изглежда прекрасно, защото е само над 70 години

Тя изглежда прекрасно, защото е само над 70 години

https://i0.wp.com/4.bp.blogspot.com/-l3_x6fg4N24/WNNGkDzbRfI/AAAAAAAABYY/v-9qJX_R2IQs5B5-6AbaoUJ-Cqa7kA6OQCLcB/s400/Perth.jpg?w=640&ssl=1

Град Пърт е е разположен на брега на река Суон и е столица на щата Западна Австралия. Сред неговото население от около 1,5 милиона жители, е и чаровницата Каролин Хартц. Има три деца и четири внучета. Не си губи времето по фитнес-салони, но фигурата и е безупречна. А за кожата на лицето и немалко момичета могат само да мечтаят. Малък детайл е, че Каролин е на над 70 годишна възраст.
Как е постигнала това? Ами и тя в един момент си задала въпроса, защо едни пълнеят и бързо остаряват, а други съхраняват фигурата и младежката си енергия, независимо от навършените години. Започнала да чете книги и публикации на тази тема в различни издания. Така открила своята тайна: за всичко е виновна захарта!
И преди около три десетилетия тя приключила завинаги с нея. Оттогава храната и е само зеленчуци, плодове и белтъчини. При това, както признава Каролин, тя винаги си е падала по сладките неща. Затова експериментирала и се научила да готви различни десерти, с използване само на плодове и минимални количества въглехидрати.

-Знаем, че с нарастване на възрастта метаболизма се забавя – казва Каролин. – Точно затова ние трябва внимателно да следим за нещата, които ядем. Главното правило е да се наслаждаваме на всяко късче храна – така ще се предпазим от преяждане.
Каролин изглежда великолепно и това определено подобрява самочувствието и.

-Повечето жени над 50 години са уверени, че вече е невъзможно да имат добра фигура – отбелязва Каролин. – Даже 40-годишни жени, особено тези, които имат деца, се примиряват с излишните килограми и несъвършенствата на тялото си. Истината е, че за да съхраниш младостта си трябва да правиш само две неща: да внимаваш, какво слагаш в устата си и редовно да движиш краката си.
Всеки ден по половин час тя се разхожда с кучето си в парка – това я настройва на позитивно възприемане на себе си и околния свят. Занимава се също с йога и тенис. Медитира и спи 7-8 часа в денонощието.

-Аз съм оптимистка – заявява Каролин. – Даже тогава, когато в живота се сблъскам с трудности, се опитвам да остана позитивна. Аз си напомням, че чашата винаги е наполовина пълна.

Каролин ни съветва никога да не се сравняваме с другите и да не слушаме мрънкалници.
Търсенето на вкусна храна, която може да се похапва без угризения, отвеждат Каролин и в бизнеса. Когато е на 55 години тя открива фирмата си SweetLife за разпространение на заместител на захарта – ксилит. Това е многоатомен спирт в безцветни кристали, който се разтваря във вода. По калорийност и сладост е близък до захарта, но няма биологична ценност.
Впрочем Каролин е напълно права, когато твърди, че захарта е едно от най-вредните неща около нас. Това доказват и различни изследвания, правени от авторитетни научни институти. Проучване на екип от Лондонския университет „Куин Мери“ установи, че риска да заболеят от алергия или астма е два пъти по-висок при деца, чиито майки са потребявали много захар по време на бремеността си. Нейното високо равнище влияе на имунната система, което води до възпаление в развиващите се бели дробове. Други изследователи установяват, че захарта не само подхранва раковите клетки – тя способства за тяхното образуване. Тя е канцерогенна и напълно си заслужава наименованието “бялата отрова”.

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е header-imahe-1496584999_980x457.jpg

Проблемът е, че захарта е навсякъде – в бонбоните, сладкишите, хляба, разхладителните напитки, плодовите сокове в кутии… Затова е добре да се вслушаме в съвета на Каролина: не ползвайте захар, избягвайте всевъзможни сладости и обработени продукти, дори и несладките, защото в тях също има захар – поставят ги производителите, за да привлекат с тях потребителите. Рафинираната захар поражда привикване, което наподобява кокаинова зависимост.

Каролин ни доказва, колко вярна е древната максима: всичко в този свят е възможно, стига да имаш мечти…