Тя взриви Германия и съсипа кариерата на нейни генерали!

Тя взриви Германия и съсипа кариерата на нейни генерали!

Невероятен шок за немското общество и истинска сензация за световните медии сътвори руската журналистка Маргарита Симонян. Чаровната дама е главен редактор на държавният телевизионен канал RT, на международната информационна агенция “Россия сегодня“ и на информационната агенция Sputnik. Тя публикува стенограма на строго секретен разговор  (с продължителност от 38 минути) между висши немски военни. Естествено, не тя е направила записа, автентичността на който бе потвърдена в Германия. Говорител на нейното министерство на отбраната заяви пред агенция AFP:  „Според нашата оценка разговора в зоната на военновъздушните сили (ВВС) е бил прихванат“.

А записани как спокойно си бърборят са четирима високопоставени немски военни. Франк Греф е генерал от ВВС на Бундесвера (така наричат въоръжените сили на ФРГ – б.м.), началник на отдела за операции и учения, бил е и военен аташе в САЩ. Инго Герхартц е генерал-лейтенант от ВВС на Бундесвера, заместник-началник на отдела за стратегии и операции на министерството на отбраната на Германия. Штефан Фенске ръководи отдел в центъра за въздушни операции на космическото командване на Бундесвера. В същият център работи и четвъртият участник в разговора – Фроштедт, но за него в публичното пространство липсва информация.

Всички тези висши служители на бундесвера  обсъждат една изключително деликатна тема – доставката на киевския режим на най-мощната немска далекобойна ракета Taurus. Става дума за високо технологично и  секретно оръжие, дело на Daimler-Benz Aerospace AG (Германия) и Saab Bofors Dynamics AB (Швеция). Заедно с горивото ракетата тежи 1360 кг., бойната и част е с тегло 481 кг, а далекобойността и е 500 км. След като бъде изстреляна тя лети ниско (на височина до 50 метра) за да не бъде засечена от радари. В полета си се ориентира по GPS и спътникови снимки, заложени в паметта и. Използва също инфрачервени камери за наблюдение на местността и навигация до целта. Не поддържа връзка с оператор, което намалява възможността да и се въздейства чрез средства за радиоелектронна борба.

Киевският режим очаква с огромно нетърпение това мощно оръжие, за да може да достига обекти, разположени дълбоко в руския тил. За тази цел ракетите Taurus могат да бъдат изстрелвани от украински изтребители Су-24 – същите, които сега пускат британските ракети Storm Shadow. С тях лесно могат да бъдат въоръжени и изтребителите F-16, които Украйна очаква да получи от НАТО.

Канцлерът Олаф Шолц е против даването на Taurus на Киев, защото тогава трябва да бъдат изпратени и немски военни за тяхната експлоатация. От изтеклият разговор става ясно, че в Бундесвера усилено разработват варианти, за да бъдат изпратени ракети в Киев, но без да бъде обвинена Германия, че е страна в конфликта. Предлага се за тази цел да бъдат специално обучени украински военни. По-голямата част от разговора на немските военни е посветена на използването на Taurus в конфликта и най-вече за разрушаване на Кримския мост. Той е най-дългият в Европа, а и най-скъп – стойността му е над 3 милиарда евро. Според тях за преодоляване на мощната руска противовъздушна отбрана, която го защитава, ще са необходими от 10 до 20 ракети Taurus. Общо се планира на Киев да бъдат доставени 100 броя от тях, за да може да поразява и цели, разположени дълбоко на територията на Русия.

В разговора си немските военни споделят и необходимостта да потърсят помощ от британци при планирането на операциите си. Те вече имат натрупан опит в сражения с руснаците – британски военни подразделения най-активно участват в  опосредствената (прокси) война срещу Русия на украинска територия. Подхвърля се идеята да бъдат привлечени и френски изтребители Rafale – Франция, заедно със САЩ и Великобритания също е изпратила свои военни в Украйна.

Появата на този запис породи невероятно възмущение сред германското общество. Та става дума за реална подготовка на война на Германия срещу Русия! Стреснат от обществената реакция Бундесвера спешно поиска да бъдат блокирани акаунти в немския сегмент на социалната мрежа Х, които разпространяват стенограмата на разговора.

Той е опасен и с това, че разобличава един от ключовите моменти, на които се гради цялата западна и наша официална пропаганда: Запада не води прокси война срещу Русия, това е измислица на „путински манипулатори“! Докато от беседата на немските генерали става ясно, че Великобритания, Франция и САЩ вече са изпратили свои военни подразделения на украинска територия. В Украйна е „пълно с хора с американски акцент, които се разхождат цивилно облечени“, казва генерал Герхартц. Според него украинците разполагат с необходимите им спътникови снимки за нанасяне на удари по руснаците. А Фенске добавя: „Да, така е, те ги получават от нас“. Впрочем на този факт особено внимание обръща, когато коментира изтеклия запис на разговора на немските военни и The Wall Street Journal. На практика натовски военни управляват модерните оръжия, които доставят на киевския режим – нещо, което Запада категорично отрича, признава американският вестник.

Изтичането на информация за Taurus е доказателство за некомпетентност на приказливите  генерали, заяви главният редактор на Die Weltwoche Роджър Кьопел. Според него тези хора не си дават сметка, че с поведението си водят човечеството към световна война.  „Въобще няма никакво осъзнаване на огромната опасност и заплахите, съдържащи се в ситуацията, в която се намираме“, каза той.

Но несъмнено най-разочарован от случилото  се е клоуна-президент Зеленски. Неговата мечта да атакува с немските ракети Кримския мост и мирни градове дълбоко в Русия, вече няма  как да се сбъдне. След разразилият се невероятен скандал няма никакъв шанс Олаф Шолц да промени решението си и да прати крилатите ракети в Украйна. За това написа влиятелният немски вестник Frankfurter Allgemeine Zeitung, като се позовава на източници от обкръжението на канцлера.

А немската информационна агенция DPA (Deutsche Presse-Agentur GmbH) припомня  основната причина Шолц да откаже изпращане на ракетна система с голям радиус на поражение: липсата на контрол над нейното използване на украинска територия. Той реално е възможен само при участие на немски военнослужещи, което е напълно изключено, цитира канцлера DPA. “Аз много точно заявих това. Аз съм канцлер, затова ще бъде и така“, е категоричен Шолц.

Впрочем неприятностите за киевския режим и Запада от изтеклия запис на разговора на немските военни, не свършват само с това. Британският The Times  пише, че благодарение на него сега руското разузнаване може много по-ефективно да следи за доставката на киевския режим на  крилатите ракети Storm Shadow и Scalp. Немските генерали  споменават, че френските им колеги използват за превоза на техните  Scalp кросоувъри Audi Q7, докато британците осъществяват доставките на Storm Shadow на бронирани машини Ridgeback. „Тази информация ще помогне на руското разузнаване да ги проследява и локализира, както и да взима на прицел тези транспортни средства на територията на Европа и в Украйна“, прави извод The Times. А това поставя под реална заплаха доставките на Киев на тези крилати ракети.

Популярната медия Spiegel съобщи и за много сериозни страхове в Министерството на отбраната на Германия. Там предполагат, че са прехванати и други разговори на немски високопоставени военни. При това не само на ВВС, но и на останалите ведомства на Бундесвера.

Има от какво да се опасяват  немските политици и военни, а и техните съюзници от НАТО. Маргарита Симонян вече съобщи, че е много вероятно да се появат нови и още по-скандални за Запада записи. „Очаквайте!“, написа чаровната дама.

А истинската причина за публикуваният, дискредитиращ германските управници запис на разговор на нейни високопоставени военни, съвсем не е в „уязвимостта на немското контраразузнаване“, както пишат в тамошни медии. За да се появи той заслугата е на Главното разузнавателно управление (ГРУ) на Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация. За пореден път то доказва, че добре си върши работата, за която е създадено – да охранява националната сигурност на Русия!