Трима евреи  за  бъдещето на Украйна и света

Трима евреи  за  бъдещето на Украйна и света

https://i0.wp.com/kurs.com.ua/uploads/monthly_2022_05/rcscpkgcmp_big.jpg.994882d17637a50a23d8225f38313adf.jpg?w=640&ssl=1

Тези дни  медиите на планетата ни с особен интерес следяха дебатите на Световният икономически форум, който се проведе в  швейцарският планински куророт Давос от 22 до 26 май.  Естествено, в центъра на обсъжданията станаха събитията в Украйна. За тях говориха политици, икономисти, интелектуалци и др.

Лично за мен  любопитни се оказаха гледните точки на трима евреи – един мъдър, вторият хитър и коварен, а третият – не особено умен, но пък президент на Украйна.

Хенри Кисинджър едва ли се нуждае от представяне – той е един от малкото политици, дипломати и експерти по международни отношения, с  огромно влияние в света. Лауерат е на Нобеловата премия за мир (1973 г.) за приносът му в прекратяването на войната във Виетнам.  Бил е държавен секретар и едновременно  съветник по националната сигурност на президента Никсън. Точно той изигра ключова роля в организирането на американското разведряване със Съветския съюз. На първо място е и в рейтинга на 100-те водещи интелектуалци в света по броят на споменаванията в медиите.

Кисинджър, който вече е почти столетник (роден е на 27 май 1923 г.), в своето изказване в Давос призова Запада да спре да се опитва да нанесе съкрушително поражение на руските сили в Украйна. Въз основа на огромният си политически опит и на ерудицията си, която на фона на невероятната тъпота на днешните западни лидери изглежда колосална, предупреди: ако сегашният курс спрямо Русия бъде запазен, това ще има катастрофални последици за Европа! Военните действия могат да се разпрострат по целия европейски континент. Ако бойните действия не се прекратят, то те вече няма да бъдат  за свободата на Украйна –  „това ще бъде нова война срещу самата Русия“, е категоричен Кисинджър.

Той съветва управляващите в Украйна: отстъпете територията, която иска Русия, за да сключите мир с нея! И в същото време предупреждава Запада: неуспехът да се подновят преговорите с Русия и по-нататъшното отчуждаване на Кремъл, ще има тежки дългосрочни последици за стабилността в Европа. „Преговорите трябва да започнат през следващите два месеца, преди това да създаде сътресения и напрежение, които няма да бъдат лесно преодолими“, казва  Кисинджър.  Ето защо той настоява Запада да повлияе на Украйна да възстанови преговорите с Русия, дори ако на Киев се наложи да направи ред отстъпки.

https://i0.wp.com/phototass3.cdnvideo.ru/width/1020_b9261fa1/tass/m2/uploads/i/20160203/4178835.jpg?w=640&ssl=1

За 98-годишният политик и дипломат  Русия над 400 години вече е неразривна част от Европа и гарант за баланса на силите в критични времена за континента. Кисинджър казва, че западните страни трябва да си спомнят важността на Русия в Европа, за да не бъдат пометени „в настроението на момента“. За него европейските лидери не бива да отхвърлят перспективата за дългосрочно сътрудничество с Руската федерация.

И евреинът  Джордж Сорос едва ли се нуждае от представяне. За много хора на планетата той  си е чист човеконенавистник, на чиято съвест стоят десетки цветни революции в различни части на света и погубени човешки съдби. Той е основният спонсор в разгърналата се на планетата истинска война за  унищожаване на традиционни ценности и  заменянето им с ЛГБТ+ идеологията. Негови пари изиграха важна роля за държавният преврат в Украйна, организиран от САЩ през 2014 г.,  както и за пропагандата на неонацистката идеология в тази страна. Роден е на 12 август 1930 г. в Будапеща (Унгария), но за него унгарският лидер Виктор Орбан много точно казва: „Той няма родина, но се държи, сякаш притежава целия свят”!

И в изказването си в Давос Сорос не пропусна възможността да рекламира своята философия за „отворено общество“ и дейността си, която той нарича  „политическа филантропия“. Както може да се очаква, той определи Русия и Китай като най-голямата заплаха за неговото „отворено общество“. Сорос повтари лъжите на своите украински възпитаници за събитията около Киев, Мариупол, Буча и т.н., както и за численето превъзходство на руската армия над украинската (докато истината е, че като брой военнослужещи  украинските въоръжени сили са  най-малко пет пъти повече от руските!). В интерес на истината, когато коментира решението на САЩ да отпуснат „безпрецедентните 40 милиарда долара военна и финансова  помощ за Украйна“, Сорос признава: “не мога да прогнозирам резултата, но Украйна със сигурност има шанс в тази битка.” И стига до извода, че „най-добрият и може би единствен начин да запазим нашата цивилизация е да победим Путин възможно най-скоро.“ Оказва се, че на обожаващият гейове, лесбийки, трансджендъри и прочие образи милиардер му дреме, че това е невъзможно да се случи, защото ще доведе до самоубийство на човечеството.

Бившият шут  Владимир Зеленски в никакъв случай не може да се мери по интелект с Кисинджър и Сорос – спрямо него те са  направо титани на мисълта! Но като истински представител на еврейството, той е достатъчно хитър и прагматичен. Това пролича и в неговото изказване по видеовръзка на срещата на Световния икономически форум в Давос. Знаейки, че парите към държавата му, а следователно и към него самия (в Украйна и преди да започне руската операция той бе обвиняван във всевъзможни далавери!) ще секнат, ако спре войната, той заяви: Украйна няма да се отказва от територия в замяна на прекратяване на руската инвазия! Зеленски поиска като първа стъпка, необходима за дипломатически преговори, Русия да изтегли своите военни и оборудване на позициите от преди започването на операцията и (преди 24 февруари). Естествено, украинският президент няма начин да не знае, че това е абсолютно невъзможно да се случи – Русия ще действа на украинска територия дотогава, докато не постигне целите, които си е поставила.

https://i0.wp.com/vesti.ua/wp-content/uploads/2022/05/photo1653298244-1536x750.jpeg?resize=640%2C313&ssl=1

Коментирайки неговото изказване  американската медия Newsweek написа, че „Украйна изглежда все по-безкомпромисна по отношение на постигането на мирно споразумение, според което Киев ще отстъпи част от територията си на Москва.“  Newsweek напомня, че наскоро и други украински официални лица направиха категорични изявления срещу възможността за постигане на мирно споразумение, което да включва отстъпване на  територия на Русия.

Трябва да се отбележи и още нещо: демократичният Запад, който на думи защитава „свободата на словото“  не позволи представители на Русия да участват във форума в Давос. Така руската позиция относно причините за провеждане на специалната и операция в Украйна и техните предложения за уреждане на конфликта, останаха нечути и непознати за лидерите на Запада. Поредно доказателство за тяхното неизменно коварство, лицемерие и двойни стандарти, които винаги са прилагали и в международните отношения.

Кой от тримата евреи ще се окаже прав ще покаже времето. Но тъй като следя с огромен интерес това, което се случва в Украйна и игрите на Запада около нея, съм склонен да се съглася с казаното от най-мъдрия и реалистично мислещ от тях –  Хенри Кисинджър. От сегашна Украйна най-вероятно ще остане само западната и част, която ще е под пълен контрол на  „Хиената на Европа“, както много точно Уинстън Чърчил бе нарекъл Полша. Зеленски вече създава юридически предпоставки за предоставянето и на украинска територия. А щом това се случи то управлението на Западна Украйна вече ще е изцяло полско.

Зеленски и най-верните му съратници от  цялата тамошна, невероятно корумпирана тайфа, ще напуснат страната. Ако вярваме на медии всички те вече са получили британско  (или израелско) гражданство и ще заминат при своите милиарди, „спестени“ и от колосалните суми, които сега Запада налива в тази държава.

А Русия ще постигне целите си. Цяла Източна Украйна, както и районът на Одеса, населени с руснаци,  ще се присъединят  към нея.

И дано точно този сценарий се сбъдне, защото в противен случай ни чака първата и последна в човешката история ядрена война.