Как най-спокойната страна се превърна в най-опасната

Как най-спокойната страна се превърна в най-опасната

Чуждестранни  студенти в университета Даларна в Борленге (град в  централна Швеция, център на едноименната община Борленге) се разбунтуваха. Те заявиха, че отказват да живеят в тамошния студентски комплекс – едно истинско райско кътче  с фитнес зали, учебни помещения, със 126 студентски апартамента. А причината за тяхното разочарование е, че комплексът се намира в имигрантския квартал, пренаселен със сомалийци (наричат го „Малкият Могадишу“), информира шведският всекидневник Fria Tider.

Обстановката около жилищата на студентите е като на война – чести престрелки, нападения, палежи, изнасилвания… Хора биват намушквани с ножове, а крадци непрекъснато атакуват стаите им за ценности и пари. Затова все повече чуждестранни студенти се отказват да учат в Швеция и напускат страната.

Около 40 на сто от жителите на  „Малкият Могадишу“ са пришълци от Сомалия. От тях само 15 на сто имат средно образование. Официално в квартала живеят към 3500 души, но анализите на обемите отпадъци и консумацията на вода сочат: те са не по-малко от 10000, като повече от половината от тях са млади хора под 25 г. Цялата област е класифицирана от шведската полиция като рискова зона – тук трафикът на наркотици е основната икономическа дейност. Близо половината от имигрантите преживяват със социални помощи.

А медията The Local публикува резултатите от проучване на шведския Национален съвет за предотвратяване на престъпността в страната (Brottsförebyggande rådet – Brå). То сравнява Швеция с 22 държави в Европа, като използва данни за причините за смърт от Евростат. Експертите на Brå стигат до извода, че  Швеция е единствената страна в Европа, където броят на жертвите от престрелки се е увеличил значително от началото на века. Ако през 2000 г. тя е била на 18-то място сред 22 държави, то сега само Хърватия има повече от нея жертви от престрелки. The Local цитира Хакан Ярборг – шеф на полицията в Южна Швеция, който казва: „Ръстът на насилието с използване на оръжие в Швеция е уникално в сравнение с повечето други страни в Европа и няма ясни обяснения за това“.

Повечето фатални стрелби в Швеция (около 80 на сто) са свързани с организираната престъпност. Ако през 90-те години тя е била по-малко от една пета, днес тя е над 50 на сто. Според шведски експерти три са възможните причини за невероятния скок на убийства с огнестрелно оръжие в страната: незаконна търговия с наркотици, конфликти в мрежите на организираната престъпност и ниско ниво на доверие в полицията.

Но има една основна причина, която властите в страната избягват да разглеждат: растящия брой имигранти. Шведският следовател от отдела за тежки престъпления в полицейското управление в Еребру  Питър Спрингър буквално взриви социалните мрежи, когато написа: насилствените престъпления в Швеция растат заради имигрантите! Самият той работи в полицията от близо половин век и обяснява как минава една негова работна седмица: изнасилване, грабеж, тежко нападение, изнасилване-нападение, изнасилване, изнудване, нападение, насилие срещу полицаи, заплахи за полицаи, наркопрестъпления, наркотици, опит за убийство, изнасилване отново, изнудване отново, малтретиране… И честно споделя кои са заподозрените извършители: „Али Мохамед,  Мохамед, Мохамед Али, отново, отново, отново. Кристофър … какво, вярно ли е? Да, шведско име се промъкна по краищата на наркопрестъпление. Мохамед, Мохамед Али, отново и отново “, пише той. За Спрингър произхода на заподозрените за престъпления е: Ирак, Турция, Сирия, Афганистан, Сомалия, неизвестна държава, Швеция. Но за половината от заподозрените за престъпления той не е сигурен – те нямат валидни документи, което обикновено означава, че  лъжат за своята националност и идентичност.

Броени часове след появата на неговата публикация се появи  група във Facebook с над 75 000 членове, които споделят мнението на Спрингър. Сред тях има и много негови колеги – действащи и пенсионирани полицаи. В полицейското управление, в което той работи още на другия ден се получиха над 60 огромни букети с цветя, адресирани до него. Естествено, никак не бяха малко и „толерантно мислещи“ образи, които незабавно го заклеймиха като расист. „Бдителни“ граждани сезираха  прокуратурата, искайки  Спрингър да бъде сурово наказан за изразеното становище.

По-късно той написа във  Facebook, че ако е забранено да се обсъжда проблема с престъпността сред имигрантите, а само се хвърлят обвинения за „расистка“ пропаганда, то Швеция много ще страда. За него истинският проблем е, че никой не иска да говори за това. Единствените, които понякога реагират на явлението, са огромното мнозинство от други уплашени, но добре възпитани имигранти, които живеят в ужас, заобиколени от банди. А разглеждането на проблема с извършени престъпления от имигранти не е за да се определят като престъпници всички търсещи убежище, а да се защитят огромната част от хората, които не са престъпници. И които искат да живеят и работят спокойно в Швеция, подчертава Спрингър.

Управляващите в страната са възприели и следват идващото от Америка безумие, наречено „политическа коректност“. През 2015 г. Швеция стана държавата, която прие най-голямо количество имигранти. А сега плаща цената за всичко това – чрез престъпления, извършвани най-вече от хора, които не са способни да усвоят нейната култура и ценности. Проучване на университета в Малмьо показва: семействата, дошли от Сомалия например, се стремят да осигурят  сомалийска идентичност на децата си. Планът на Швеция  за интегрирането им е неуспешен. В престъпни техни семейства на шведска земя се е родило цяло поколение от хора, които се считат за неприкосновени от шведските власти. Те признават само собствените си семейства и никой друг. Те живеят в друг свят. Това ги води до дълбоки конфликти с детските заведения и училищата в Швеция. За сомалийците е много лошо, че там ги учат на неща, които са точно обратното на това, което проповядват техните родители.

https://i0.wp.com/www.topnews.ru/upload/img/ae5fff127f.jpg?w=640&ssl=1

Високата степен на социално доверие, характерна за шведското общество, се експлоатира от хиляди мигранти. Така половината от парите за инвалиди отиват точно при тях – получават ги чрез мошенически трикове. Имигранти се развеждат, за да получат от държавата още едно жилище. Но скоро след това отново се събират заедно, а допълнителното жилище дават под наем.

Шведските власти продължават да си затварят очите пред растящата престъпност, която на практика е рожба на тяхната свръх толерантност към имигрантите.  Полицията е безпомощна – тя не смее да действа активно,  след като лично премиера на Швеция отрича вълната от насилие да е свързана с мигрантите.

Резултатът е, че Швеция – някога най-спокойната държава в света, днес се е превърнала в рай за бандити. Не практика необезпокоявани от политкоректните власти те хвърлят бомби, устройват престрелки с автоматично оръжие и убиват невинни хора.