Те разрешават, какво да има в медиите

Те разрешават, какво да има в медиите

https://i0.wp.com/i.sunhome.ru/journal/82/vi-smotrite-televizor-vot-11-prichin-otkazatsya-ot-etogo.2111.orig.jpg?w=640&ssl=1

Ако случайно сте разочаровани от това, което чувате, гледате и четете в медиите за коронавирус, лекарства, ваксини, за техните производители и т.н., то виновни за това не са хората, работещи в тях.  Като повечето от нас те също са обикновени наемни служители. И за да запазят работните си места те са длъжни да се подчиняват на собствениците на медиите. Но от своя страна и те не са независими, както може да изглежда на пръв поглед – те също си имат господари. А те пък са под контрола на шепа най-богати и затова всесилни хора. Те  в крайна сметка определят какво е необходимо да ни се съобщава и каква информация трябва да ни бъде спестявана.

А кои са те – днешните властелини на планетата ни подсказва  Джоузеф Меркола. Той е един от най-мразените хора от най-богатите не само в САЩ, но и в света. Особено сред тези, които печелят милиарди от неефективните, но затова пък опасни лекарства и ваксини срещу Ковид-19. Манипулаторите, които ги обслужват  определят  Джоузеф като „главен разпространител на онлайн-дезинформация за коронавируса“.

Неговата най-нова книга се нарича „Истината за Ковид-19“ (съавтор му е Рони Къминс – учредител и директор на Асоциацията на потребителите на органични продукти в САЩ). Предговорът към книгата е дело на Роберт Кенеди-младши, племеник на убития през 1963 г. американски президент Джон Кенеди.  Тя е отговор на книгата на Клаус Шваб „Ковид-19: голямото нулиране“ (негов съавтор е Тиери Мальоре). Припомням ви, че проф. Шваб е основател и изпълнителен председател на Световния икономически форум. А много нашумялата му книга е своеобразна програма за реализация на намеренията на най-богатите на планетата да ни изпратят в един нов робовладелски строй, определян като „прекрасен нов свят“. В него ще командва едно световно правителство, назначавано от тях.

Джоузеф е роден през 1954 г. в Чикаго, завършил е биология и химия в университета на Илинойс, както и Чикагския колеж по остеопатична медицина. Привърженик е на алтернативната медицина и затова е убеден противник на ваксинацията против Ковид-19. Написал е много книги, две от които са определени като бестселъри от  The New York Times. Неговият сайт Mercola.com се смята за най-добрият в света за естествено оздравяване.

В своя публикация Джоузеф Меркола  доказва: едни и същи хора владеят голямата фармацевтика и медиите. Те са собственици на  две фирми за управление на активи: BlackRock и Vanguard Group и притежават акциите на най-големите корпорации в света. Свързани са помежду си – най-големият  акционер на BlackRock е Vanguard, организация с уникална структура, която затруднява разпознаването на собствеността. Това означава, че „конкурентните“ марки, като Coca-Cola и Pepsi, изобщо не са конкуренти – техните акции са собственост на BlackRock и Vanguard. По-малките инвеститори са притежание на по-големи инвеститори, които пък са собственост на още по-големи инвеститори. А на върхът на тази пирамида стоят Vanguard и BlackRock – те не само притежават по-голямата част от акциите на почти всички големи компании, но и акциите на инвеститорите в тези компании. Това им дава пълен монопол.

https://i0.wp.com/geneticliteracyproject.org/wp-content/uploads/2020/08/drmercola-e1598446017966.jpg?w=640&ssl=1

BlackRock и Vanguard работят в тясно сътрудничество и с централните банки по света, включително с Федералния резерв на САЩ, който е частно предприятие, а не федерално. Тази организация заема пари на централната банка, действа като съветник и развива нейният софтуер.

В доклад на Bloomberg се посочва, че и двете компании през 2028 г.  общо ще имат инвестиции в размер на 20 трилиона долара. Или другояче казано тяхната сила е извън нашето въображение –  те реално  притежават почти всичко в света.

Vanguard е собственост на глобалисти, настояващи за „велико нулиране“, под което се подразбира  прехвърлянето на богатство и собственост от  мнозина в ръцете на още по-малко. Разследвания на  Oxfam и Bloomberg показват, че 1 на сто от човечеството заедно притежава повече пари от останалите 99 на сто. От всички спечелени пари през 2017 г. над 82 на сто са отишли в джобовете на този 1 процент.

Сред собствениците на  Vanguard  са Rothschild Investment Corp.8, Edmond De Rothschild Holding,  Morgans, Vanderbilts, Rockefellers. Сред тях са и  италианското семейство Орсини, американското семейство Буш, британското кралско семейство, семейство дю Пон и др.

Vanguard и BlackRock присъстват във всички водещи фармацевтични компании – Johnson & Johnson, Pfizer Inc., Merck & Co., Abbvie Inc., Bristol Myers Squibb, Abbott Laboratories, Amgen, Gilead Sciences, Eli Lilly and Company, Biogen Inc… В девет от десет фармацевтични компании  Vanguard е главен акционер (в десетата това е  BlackRock). През февруари 2020 г. те са били двата най-големи акционери на GlaxoSmithKline и  Pfizer например. Но чрез акционерен капитал те контролират и всички останали, независимо дали имената им присъстват в марките им.

И тъй като единственият приоритет на фармацевтичната индустрия е да увеличава и без това колосалните си печалби (здравето на хората за нея не представлява никакъв интерес!), то особено важно за нея е да установи тотален контрол над медиите. И това не е никакъв проблем, защото те са собственост пак на BlackRock и Vanguard. Те например са най-големите акционери в един от най-влиятелните вестници не само в САЩ, но и в света –   The New York Times. Пак те са реалните собственици на Time Warner, Comcast, Disney и News Corp – четири от шестте медийни компании, които контролират над 90 на сто от медийния пейзаж в САЩ.

А когато определяте политиката на медиите не представлява никаква трудност да моделирате както пожелаете общественото мнение. Без проблем е да насаждате истерия и страх, да изграждате нереални, фалшиви представи у обикновените хора и за пандемията от коронавирус. 

https://avatars.mds.yandex.net/get-zen_doc/1906120/pub_5e099c1cdddaf400afce32df_5e099eb543fdc000adbde194/scale_1200

Почтената, обективна, независима журналистика вече я няма – на нейно място се е разположила пропагандата, прането на мозъци. Джоузеф изтъква, че най-мощните седем фармацевтични компании в света сега разработват и произвеждат лекарства и „ваксини“ на генна основа срещу COVID-19. И не само натрапват на човечеството опасните и неефективни ваксини на Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson, Novavax и др., но крият от хората информацията за наистина безопасни, евтини и най-вече ефикасни лекарства срещу коронавируса. Като форматират мозъците на хората медиите въздействат и дори на опитващи се да водят независима държавна политика лидери в света (у нас това не е никакъв проблем – просто ние нямаме такива отговорни и разумни политици).

Още през 2018 г. BlackRock  заяви, че има  „социални очаквания“ към всяка компания, в която инвестира. Ресурсите, които притежават заедно двете фирми за управление на активи им позволяват да диктиват на правителствата както Новият световен ред, така и „зелената революция“. А те не са нищо друго освен реализация на една непозната досега в човешката история кражба на обществено богатство.

На този фон не е трудно да се предположи, че пандемията от COVID-19 е специално организирана, за да доведе до този Нов световен ред, подчертава Джоузеф. Обясними стават и невероятните по мащабите си кампании за промиване на мозъците на хората по света и у нас. Та нали, който владее ресурса за да плаща на „музикантите“, разполага и с властта  да ги накара да свирят „музиката“, която му е нужна.

А на нас – просмъртните, оцеляващи от едната заплата/пенсия до следващата, ни остава едно единствено средство за да съхраним разума си и сами да се ориентираме в този огромен информационен боклук, с който денонощно ни заливат.

Просто да подлагаме всичко, което четем, чуваме или виждаме на много сериозно съмнение.