Тайните им стават явни, щом те включат компютрите си!

Тайните им стават явни, щом те включат компютрите си!

Луд умора няма гласи народната мъдрост. В това, че тя е вярна ни доказват и продължаващите безумия на западни и родни лидери. Заслепени от ненавистта си към Русия те не искат да видят очевидното: великата славянска държава е невъзможно да бъде разгромена на бойното поле! Опосредствената (прокси) война, която САЩ и съюзниците му водят срещу нея на украинска територия, е  обречена на пълен разгром. А  милиардите долари, които те продължават да дават за въоръжаване на свръхкорумпирания, дикстаторски режим в Киев, са пари, хвърлени на вятъра.

Впрочем това вече признават  разумни и почтени експерти и наблюдатели дори на Запад. Така норвежката правителствена радио и телевизионна обществена компания за излъчване (The Norwegian Broadcasting Corporation – NRK) публикува анализ на случващото се в Украйна. И стигна до извода, че руснаците са унищожили най-опитните украински военни в контранастъплението им. На тяхна смяна украинският режим сега е принуден да изпраща необучени, необстреляни войници, което обрича на пълен провал действията им. Според NRK ситуацията се усложнява и от това, че на ранените украински войници не им се оказва своевременна и качествена медицинска помощ на бойното поле.

И за американският офицер от запаса Даниел Дейвис продължаването на бойните действия гарантира победа на Русия. Тя превъзхожда Украйна със своята ресурсна и демографска база. А нейният военно-промишлен потенциал е на изключително високо равнище и продължава да укрепва и да се развива. Дейвис се аргументира и с резултатите от проучване на военно-морската академия Naval Postgraduate School. Нейни специалисти са анализирали над 600 сражения в целия свят. И така са установили, че превеса в жива сила, бронетехника и артилерия са решаващ фактор в битките. Украйна никога няма да притежава това количество въоръжения, с които реално разполага Русия. А да не говорим за категоричното превъзходство на Русия във въздуха, отбелязва Дейвис. И заключава: „не съществуват никакви разумни основания да се предполага, че Украйна може да е победителят!“ За него продължаването на военните действия, за което настояват западни управници,  ще доведе единствено до смъртта на десетки хиляди украинци и разрушаване на страната.

Джон Дж. Миършаймър е един от най-известните учени в света –  професор е по политически науки в Чикагския университет. В своят YouTube-канал той заяви:  Русия непременно ще победи, а Украйна ще се раздели с половината от своята територия, включително с Одеса и Херсон. Но виновникът за всичко това е Запада – специалната операция е отговора на Русия на неговият опит да я лиши от статуса и на велика държава и да разруши икономиката и, отбелязва проф. Миършаймър.

Но и неизбежната победа на Русия в обявената и от Запада прокси война няма да падне от небето. Тя се кове в непреставащите нито за миг сражения на бойното поле. За да я има сега се трудят хиляди руски войници и офицери – летци, танкисти, артилеристи, ракетчици, зенитчици, сапьори…

Но има и едни други бойци, оръжията на които не са танкове, оръдия, реактивни системи за залпов огън, гранатомети, вертолети, самолети… Те воюват без да напускат дома или офиса, където комфортно са се настанали пред компютри. Посръбвайки чашата чай или кафе, похапвайки различни вкусотийки те атакуват особено важни обекти – там, където се планират сраженията, производството и доставките на въоръжения, обучението на военнослужещи, осигуряването на финансови ресурси за всичко това. Те са невидимата армия, която знае как да елиминира и най-добрата защита на информационните системи на противника. И после да измъкне от базите данни изключително ценни за военното командване на Русия сведения. Благодарение на тях – хакерите, действията на руските командни щабове стават още по-ефективни, а загубите на военнослужещи и мирни хора се минимизират.

В началото на своята операция руските военни са срещали сериозни затруднения заради украинската автоматизирана система за управление на огъня „Крапива“. Тя обединява в едно разузнаване на целите, насочване към тях на оръжията и поразяването им. „Крапива“ е била установена като програма в около 10000 таблета, които са получили украински военни. А така също и на смартфони. Благодарение на нея украинската артилерия в началото на руската операция е била много точна.

След като установяват този проблем с решаването му се заемат  руските хакери от групата XakNet. Те разбиват „Крапива“, вмъкват се в нея и я изваждат от строя. В резултат украинската артилерия буквално „ослепява“. Благодарности за добрата работа хакерите получават от Министерството на отбраната на Русия.

Друга руска хакерска група – KILLNET, се справи отлично с електронната система на Службата за безопасност на Украйна (СБУ). Тя нееднократно изважда от строя и управлението на полските летища, на които кацат самолетите, доставящи западни въоръжения, боеприпаси, гориво.

Групата, нарекла се „Злите руски хакери“ (RaHDit),  също допринася за разкриване на най-охранявани тайни на СБУ. Тя публикува пълна информация за над 1700 негови водещи сътрудници. Групата разкри и участниците в терористичните актове, организирани от украински и британски специални служби на Кримския мост.

Много ценна подкрепа оказва на Русия и хакерската група Beregini. Тя е украинска и е съставена само от жени. Дамите буквално разгромиха вътрешната мрежа на главната служба за манипулация на киевския режим – Центъра за информационно-психологически операции (ЦИПсО). От тяхната работа стана ясно как действат тези информационни бандити – създават лъжи и дезинформация, вербуват тинейджъри за диверсии, издевателстват над близки на загинали в Украйна руски военни и пр. Благодарение на Beregini руските следствени служби знаят имената и лицата на тези манипулатори. А това означава, че не е далеч деня, когато те ще понесат отговорност за чудовищните лъжи, които сътворяват и тиражират в Украйна и по света.

Наскора стана ясно, че 16 руски хакерски групи са обединили действията си против държавите, които подпомагат украинския режим. В специално тяхно изявление се казва, че те воюват за Псков, Крим и Донбас. В своята обединена и мащабна операция хакерите са атакували компютърната инфраструктура и са извели от строя 127 информационни ресурса на Полша и прибалтийските държави. Хакерите са парализирали каналите за размяна на служебни съобщения на държавните органи, транспорта, финансовият сектор, както и сайтове на органите на държавната власт.  В публичното пространство те са разпространили документи на министерства и държавни агенции, секретни финансови доклади и дори графиците за отпуска на служители. Те са разгледали и задигнали всичко, което им се е сторило полезно от ресурсите на латвийското вътрешно министерство например. От тях  са извлекли и всички служебни писма, които неговите сътрудници са си изпращали.

Представител на RaHDit  заявява пред журналисти: „Особено внимание отделихме на сайтовете на военните министерства и специалните служби на тези страни.“ Атаката им е проведена наистина успешно – Националният център за киберсигурност при военното министерство на Литва например, потвърди факта, че то е било атакувано от руски хакери.

Сега те внимателно изучават данните от Прибалтика и Полша, до които са се добрали. Най-интересните от тях предстоят да бъдат публикувани. Хакерите притежават дори най-секретни списъци на агентура и лица, които сътрудничат с службите за сигурност на тези държави.

Това е първата в историята на интернет мощна кампания на обединени и действащи координирано различни хакерски групи. Но няма да е единствената – хакерите обещават, че ще продължат с активните си действия в подкрепа на специалната операция на Русия. На разбитите от тях ресурси на натовските държави хакерите са публикували своят манифест: „Войната ще завърши само тогава, когато бъде унищожен и последният нацист!“.