Тайната на успеха е да си страстно увлечен

Тайната на успеха е да си страстно увлечен

Трайно приятелство свързва двамата най-богати хора на планетата – Бил Гейтс и Уорън Бъфет. Вече четвърт век те си общуват редовно – играят голф, бридж, забавляват се.
Наскоро Уорън покани Бил да посети мебелен магазин, който е собственост на неговата знаменита компания Berkshire Hathaway. Човек не всеки ден може да наблюдава, как прекарват времето си двамата най-богати хора на планетата. Но ето, че имаме възможност да видим как те се разхождат из магазина, пробват матраци. А Уорън се хвали пред Бил, че в негова чест дори е наречен един от тях. Двамата се майтапът, подскачат като деца на матраците, намират време и да поразмишляват за нещата от живота.


Уорнър разказва за историята на своя магазин. Бил си спомня, че всъщност приятелството им точно в него е и започнало.
– Исках да стана изпитател на матраци – шегува се Уорнър. – Струваше ми се, че е страхотна работа: цял ден само това правиш – лежиш по матраци. Не не се получи. Затова пък в моя чест наименоваха матрак.
И той предлага на Бил да пробват матрака “Бъфет”.
– О, та той е по-добър от този, на който спя! – възкликва Бил.
– А аз в подобно положение изобщо няма да си губя времето с компютри – отговаря Уорнър и се просва до Бил.
Уорнър споделя и мнението си за тайните на успеха:
– За да си успешен трябва да си страстно увлечен в това, което правиш – казва той. – Човек с глава на раменете и огромна страст към това, което прави ще може да увлече със себе си хората, дори и те да не подозират, какво ги очаква. Вярвайте ми, такъв човек всичко ще постигне!
С неговите думи е съгласен и Бил – той признава, че именно страстта към работата му е позволила да създаде Майкрософт, а след това успешно да се заеме и с благотворителност.