Съмнявай се, ако искаш да си здрав и жив!

Съмнявай се, ако искаш да си здрав и жив!

https://i0.wp.com/travelvse.ru/wp-content/uploads/2021/01/8.png?w=640&ssl=1

Най-новият щам на коронавируса – „Делта“, стремително се разпространява по света. The Washington Post съобщава: властите в САЩ  прогнозират, че през есента  всеки ден в страната е възможно да има над 20000 новозаразени с него. Не е изключено дневният брой на смъртните случаи от „Делта“ да се увеличи три пъти в сравнение с днешните стойности, които възлизат на 250 починали. А по всяка вероятност „Делта“ няма да е последната мутация на коварния Ковид, нито пък най-смъртоносната – експерти предвиждат в близките месеци да се появат десетки негови непознати мутанти.

Властите навсякъде тръбят, че единствената възможност за връщане към нормалния начин на живот е тоталната ваксинация на хората. Ханс Клюге, директор на СЗО за европейския регион твърди, че трябва да се приемат всякакви мерки, за да се увеличи обхвата на ваксинацията.

Само, че не винаги това, което се приема за правилно от властите и обслужващите ги манипулатори, печели доверието на големите социални групи.  Сега по цял свят ескалират протестите на хора, които не желаят да бъдат принуждавани да се ваксинират с продуктите, които им се предлагат срещу коронавируса. Расте броят и на отказващите да се ваксинират в САЩ, съобщава NBC. Директорът на Центровете за контрол и профилактика на заболяванията  определя тази ситуация като  „повратна точка“. Властите на Невада например, са тотално объркани: отделенията за лечение на коронавирус са пълни, а в центровете за ваксиниране няма никой.

Особено силна е протестната вълна против принуждаването към ваксиниране и въвеждането на санитарни пропуски във Франция. Властите очакваха на 17 юли в страната да протестират 40000 души, но излезлите бяха над 120000! А на 24 юли те вече бяха над 160000. Сблъсъците на протестиращите с полицията много напомнят за акциите на „жълтите жилетки“ през 2018 и 2019 г., отбелязва Le Figaro. Медията съобщава и за документ на френското разузнаване, в което се прогнозира  засилваща се радикализация на противниците на ваксинирането. Протестиращите смятат, че с въвеждането на санитарни пропуски  свободата им е застрашена при достъпа до определени транспортни средства, ресторанти, търговски центрове и културни обекти. Увеличават се и случаите на нападения и погроми върху центрове за ваксиниране във Франция. Както съобщава France 24 хората критикуват правителството за разделянето на обществото, за авторитарни действия, за шантажиране на медицинските работници – много от тях не искат да се ваксинират и заради това са готови дори да напуснат професията си. Протестиращите искат сами да решават дали да се ваксинират или не. Те скандират: „Не сме ви опитни зайци!“ за изпитания на ваксини, на които те дълбоко не вярват. Полицията използва сълзотворен газ за да разгони протестиращите.

Много сериозен аргумент издиган от противниците на ваксинирането е, че то съвсем не гарантира повторно заразяване от коронавирус. И това е вярно. Така ABC News съобщава, че сред ваксинирани сътрудници на правителствените органи в САЩ, включително и в Белия дом, е открит коронавирус. Една пета от всички нови заразявания  в Лос Анджелис са сред хора, които вече са били ваксинирани.

Факт е, че и у нас от началото на почивния сезон са установени  положителни случаи на коронавирус у туристи от Израел, Германия, Скандинавските страни, по-голямата част от които са били ваксинирани. Сега PSR тестовете им показват позитивен резултат. Естествено, скача и заболеваемостта у нас – като най-висока е тя точно на морето.

В това, че ефективността на ваксините е меко казано съмнителна, ни доказва и случващото се в Израел. Там расте броя на новозаразените с коронавирус  точно сред ваксинираните. В Израел установяват крайно ниска ефективност на ваксината на Pfizer – за това съобщава американската медия Forbes, като се позовава на данни на нейното Министерство на здравеопазването. При това тенденцията е с всяка измината седмица  нейната „работоспособност“ стремително да намалява. В периода от 2 май до 5 юни  Pfizer показва ефективност 94.3 на сто, а между 20 юни и 17 юли – 64 на сто. Последната информация от Министерството на здравеопазването на Израел сочи, че днес тя е ефективна вече само на 39 на сто спрямо щама „делта“! Ран Балисер – председател на израелската Национална експертно-консултативна група по Ковид-19 коментира, че проблемите, свързани с точните оценки на ефективността на ваксините са „огромни“.

Същевременно продължава да излиза нова информация и за опасни странични ефекти, които могат да се появат у човека, решил да се ваксисинира против Ковид-19. Авторитетното научно списание BMJ Case Reports съобщава, че ваксината на  Pfizer може да доведе до двукратно възникване на парализата на Бел (Bell’s palsy), когато човек престава да контролира лицевите си мускули. Европейската агенция по лекарствени средства (ЕМА) предупреждава, че ваксините на Pfizer и Moderna могат да доведат до възпаления на сърцето (миокардит и перикардит). От ЕМА препоръчват да се актуализира информацията за тези ваксини, като към нея се добави и този опасен страничен ефект. Американският фармацевтичен регулатор също обнови предупрежденията си относно тези две ваксини (Pfizer и Moderna) и посочи като възможни странични ефекти у ваксинирания, възникване на проблеми със сърцето му.

Чарлз Хоф е практикуващ лекар от 28 години в малкия селски град Литън в Британска Колумбия, Канада. След като е поставил около 900 дози от ваксините на  Pfizer и Moderna, той съобщава за тежки реакции на свои пациенти, които лично е наблюдавал, включително и за починали. Според д-р Хоф кръвните съсиреци, които причиняват инсулти, са често явление след ваксиниране с  продуктите на Pfizer и Moderna. Особено тревожно е, че микроскопични съсиреци се появяват и в мозъка, гръбначния мозък, сърцето и белите дробове, които не могат да се генерират отново. Когато тези тъкани са повредени от кръвни съсиреци, те са трайно повредени. Той е забелязъл признаци на сгъстяване на кръвта сред 62 на сто от своите пациенти, които са били ваксинираси с продукти на Pfizer и Moderna. Според д-р Хоф  тези хора вече са инвалиди и повече няма да могат да вършат това, което са правили по-рано. Предупреждението му е, че ваксините причиняват огромни щети, а най-лошото тепърва предстои.

В резултат  на публичните си изяви, в които поставя под съмнение ползата от ваксините на Pfizer и Moderna, д-р Хоф остана без работа – той незабавно бе уволнен. Глобалистите, които контролират изцяло социалните мрежи и корпоративните медии по света (а и у нас!) подлагат на жестока цензура подобна информация. Щедро заплащаните от фармацевтичните гиганти медии и „експерти“ продължават да твърдят, че ползите от ваксинирането срещу Ковид-10 надвишават рисковете. Но да се появат алтернативни коментари, които аргументирано оборват подобни твърдения, е практически почти невъзможно.

Безспорен факт е, че в коридорите на властта точно в демократичното общество попадат всякакви хора –  от компетентни до тотално неграмотни, от почтени до дълбоко корумпирани. В това ни убеждава собствения ни опит от последните три десетилетия. Та нали на български „политик“, случайно оказал се по върховете на властта, се приписват думите: „Ега ти държавата, след като аз съм и вицепремиер!“

За съжаление, той далеч не е единствения, който би трябвало да каже това – поразиите, които направиха други негови предшественици и наследници на обществото ни, са далеч по-големи. А публична тайна е, че лобистите на производителите на ваксини знаят много точно, колко трябва да дадат на хората, от които зависи да бъдат пласирани те – по света и у нас.

Затова всяко решение за задължителна ваксинация е дълбоко антидемократично. Независимо от купищата „доказателства“, които го украсяват, за да бъде безболезнено преглътнато от тълпата. А колкото по-настойчиво ни го пробутват разни властимащи, толкова по-вероятно е, че тяхната агресивност няма нищо общо със загрижеността за  здравето ни.

По-скоро има очаквания за едни солидни суми, които да постъпят в някои от многобройните им банкови сметки разпръснати по света и у нас.