Спорно е дали са ефективни, но определено са опасни

Спорно е дали са ефективни, но определено са опасни

https://i0.wp.com/littletravel.ru/wp-content/uploads/2021/03/973c0c7ab5.jpg?w=640&ssl=1

Два пъти са се увеличили случаите на хоспитализирани с коронавирус в сравнение с миналата година, когато ваксините против него не са били достъпни. Това съобщават Маделин Холкомб и Джейсън Хана за американската медия  CNN. С повече от  100000 души в болници с Ковид-19, този август е далеч по лош от миналогодишния. Броят на хоспитализираните в САЩ сега е два пъти по-висок в сравнение с миналата година, когато нямаше ваксини.

В интерес на истината дебата полезни или вредни са западните ваксини срещу Ковид-19, не е спирал. Но има вероятност това да се случи – благодарение на най-ново израелско проучване.  За него разказва Мередит Уодман в списание Science, издавано от Американската асоциация за развитие на науката (AAAS). То се смята за  едно от най-авторитетните научни списания в света.

Проучването се основава на базата данни на Maccabi Healthcare Services, която включва около 2,5 милиона израелци. Осъществено е от екип, ръководен от Тал Паталон и Сиван Газит от KSM (система за изследвания и иновации).  Данните са били анализирани в периода между 1 юни и 14 август, когато преобладава вариантът „Делта“ в Израел. Това е най-голямото подобно проучване в света досега за сравняване на естествен и индуциран от ваксини имунитет към Ковид-19. Американската информационна агенция  Bloomberg ни го представя така: „най -големият анализ в реалния свят, който сравнява естествения имунитет, получен от по-ранна инфекция, със защитата, осигурена от една от най -мощните ваксини, които се използват в момента“. Става дума за ваксината на Pfizer.

Израелските учени са установили, че ако човек веднъж е бил заразен с коронавирус то той ще има много по-добра защита отколкото от ваксината, при това без нейните потенциални странични вреди. Естествената имунна защита, която се развива след инфекция с Ковид-19, предлага значително по-голяма сигурност срещу  „Делта“- варианта на пандемичния коронавирус, отколкото две дози от ваксината Pfizer.

https://i0.wp.com/ztb.kz/media/imperavi/5ea7bdd4e09b0.jpg?w=640&ssl=1

Ваксинираните са с 13 пъти по-голяма вероятност да прихванат коронавирус в сравнение с неваксинираните хора, които вече са били заразени с него. Рискът от развитие на симптоматичен Ковид-19 е 27 пъти по-висок сред ваксинираните, а опасността от хоспитализация е осем пъти по-висок. Според експерти по-добра защита от естествения имунитет няма – майката Природа е помислила и за това, създавайки ни като свой „продукт“. Точно той ни осигурява дълготрайна и силна закрила срещу инфекция, симптоматично заболяване и хоспитализация поради делта варианта.

Този извод е особено важен на фона на сериозните рискове за здравето, които носят натрапваните ни западни ваксини против Ковид-19. За съжаление, непрекъснато растат доказателствата за това. Арсенио Толедо съобщава в Natural News за проучване на Института „Франсис Крик“ (носи името на британски молекулярен биолог и физиолог, носител на Нобелова награда за физиология и медицина за 1962 г.). То е реализирано в сътрудничество с Британския национален институт за здравни изследвания. Неговият основен извод е:  ваксината срещу коронавирус Pfizer унищожава Т-клетките  (лимфоцити) и отслабва имунната система. Става дума за  имунни клетки, които могат да борят с чужди нашественици в организма ни. Ваксината на Pfizer произвежда по-малко неутрализиращи антитела срещу вариантите на Ковид-19 (има съобщения, че тя съдържа и твърде високи нива на токсичен графенов оксид). Ваксинираните с две дози на Pfizer имат около  шест пъти по-ниски количества неутрализиращи антитела, твърди Дейвид Бауер, ръководител на лаборатория в Института „Франсис Крик“. Практически ваксината на Pfizer не води до изработване на антитела за борба с коронавируса.

Делът на съмняващите се в набързо спретнатите от фармацевтичните корпорации, устремени към колосални печалби ваксини против Ковид-19, расте навсякъде по света. За това, как милиони ваксини се изхвърлят на боклука писа немската медия Der Spiegel. В Нидерландия стремително намалява броят на желаещите да се ваксинират против Ковид-19. Според Световната здравна организация (СЗО) един милион ваксини AstraZeneca вече са невалидни – срокът им на годност е изтекъл. Около 700000 дози ваксини са изхвърлени само в щата Джорджия (САЩ), а изтича срока на годност и на други 13 милиона дози в тази страна. До края на юли Полша е  бракувала 73000 кутии с ваксини. Всяка десета доза ваксина остава в лекарските кабинети в Германия, а в тях се съхраняват около 3.2 милиона дози.

https://i2.wp.com/gubdaily.ru/wp-content/uploads/2020/03/koronavirus56-5.jpg?w=1200&ssl=1

Бедните страни са лишени от ваксини и една от причините за това е съществуването на тайни договори с техните производители – те не разрешават вече закупени ваксини да бъдат подарявани на други. Та това определено намалява печалбите им! Вярно, някои държави съумяват да се справят с правните бариери и даряват – най-вече на африкански страни. Но това е по-скоро пиар-ход за спечелване на общественото мнение от тяхна страна, защото ваксините, които пристигат в Африка са с много кратък срок на годност. Възмутен от всичко това ръководителят на кампанията за ваксинация на Африканския съюз Айоаде Алакия нарече доставките на ваксини от Запад „троянски кон“. До началото на август 470000 ваксини е трябвало да бъдат унищожени в Африка, тъй като са надвишили срока им на годност.

Факт е, че и у нас хора на различни позиции в държавната йерархия, а и в частния медицински сектор упорито защитават тезата: ваксините са най-добрата отбрана против коронавируса. Защо го правят – дали поради лична убеденост или защото са щедро стимулирани от фармацевтичната индустрия,  е тема на друг разговор. Но новите изследвания около ваксините и пандемията  ни карат да се съмняваме в тяхната искреност. Просто те потвърждават нещо, което е установено от векове: по-добра защита от силната ни имунна система наистина няма. За разлика от западните ваксини, които ни заплашват с непредсказуеми рискове за здравето ни.

А това означава, че от начина ни на живот в най-голяма степен се определя и изхода от персоналната ни битка с коронавируса.