Свързва ги корупцията, а не „европейските ценности“!

Свързва ги корупцията, а не „европейските ценности“!

Вождовете на власт у нас, излъчени най-вече от „ПП“, „ДБ“ и „ГЕРБ-СДС“ – партийки, напълно безразлични към националните ни интереси, са предоставили оръжейните ни складове и производство изцяло на режима в Киев. В самото начало на руската специална операция тогавашното правителство на Кирил Петков спешно започва да изпраща огромно количество боеприпаси в Украйна. Извършва престъпление, защото го прави без да има за това решение на Народното събрание. А наскоро  „евроатлантично ориентирани  умници“ в парламента ни за пореден път засвидетелстваха мерака си да ги приемат на Запад като „по-големи католици от папата“. Бойко Методиев Борисов, Ивайло Николаев Мирчев, Делян Славчев Пеевски, Десислава Вълчева Атанасова, Атанас Петров Атанасов, Христо Георгиев Гаджев, Кирил Петков Петков и Мустафа Сали Карадайъ внесоха проект да се изпратят на клоуна-президент Зеленски български бронетранспортьори. Естествено, в парламента няма случайни хора – за това се е погрижило американското посолство. И  проектът бе незабавно одобрен.

Скоро след това „евроатлантиците“, уютно настанили се в парламента и правителството ни, изненадоха Зеленски с нов скъп и безплатен дар – ракети С-300. Като добиваха към тях и и стотици хиляди боеприпаси.

За да зарадват киевският режим родните вождове решиха и да забранят влизането в страната ни на руски коли. Така България се нареди сред много малкото европейски държави, които са извършили подобно безумно действие – останалите са известните с дълбоката си русофобия Литва, Латвия, Полша и Естония, а също и Финландия. Любопитен факт е, че особено настойчив за влизането в сила на това решение е добре познатият на нашенци с невероятната си  „почтеност“ вечен депутат от ДПС – Делян Пеевски. За да не забравим, американската медия „Свободна Европа“ услужливо ни напомня: тази персона е обявена по закона „Магнитски“ за лице на корупцията в България! Тя е подкупвала  „държавни служители  чрез различни средства в замяна на информация и лоялност от тяхна страна”. Но това изобщо не и пречи да е депутат в парламента ни и все по-яростен русофоб. Вероятно тя така се опитва да принуди американците да променят мнението си за нея и да забравят за корупционните и практики.

При такава – наистина всестранна и растяща помощ, най-вече военна от България за Украйна, е нормално да се запитаме: коя е причината да я има тази нестихваща любов към клоуна-президент и шайката му? Какво свързва толкова силно родните управници с украинските?

Публична тайна е, че овластените  недоразумения у нас определено имат остър дефицит на интелигентност, но почти съвършенни инстинкти за самосъхранение. Ето защо чрез хилядите си манипулатори, пръснати от медии до университети, те от две години повтарят мантрата: ние помагаме, за да защитим демокрацията в Украйна! Тя е държава, която приема изцяло европейските ценности и иска да стане член на нашето голямо семейство – Евросъюза. Затова изпращаме в тази страна оръжия и боеприпаси – за да защити суверенитета си и да прогони „руските окупатори“ от територията си.

Несъмненно красиви приказки, от които по-емоционалният човек дори може да се просълзи. Само дето  нямат нищо общо с реалността. Русия не е окупатор – тя защитава руския етнос, подложен на геноцид от украинската държава. И това не е тиражиране на „руска дезинформация“, а самата истина. Достатъчно доказателства за нея читателя ще намери дори и на страниците на моя скромен сайт.

Но още по-голямата лъжа е, че Украйна днес е демократична държава. Напротив, тя няма нищо общо с представата ни за демокрация, защото е еталон и за корупция. Тя пронизва днешните украински власти – от президента Зеленски до военкоматите (така наричат службите за мобилизиране на граждани), намиращи се и  в най-малките населени пунктове на страната. За това пише американският Politico, позовавайки се на поверителен правителствен документ. Близката до управленските елити в САЩ медия обяснява и защо тази тема е така актуална сега  – защото корупцията може да доведе до отказ на западни съюзници  да продължат да подкрепят занапред Украйна в битката и с Русия. Киев не може повече да отлага борбата с корупцията в страната, твърди  Politico.

Интересна публикация се появи и в друга американска медия – American Thinker. Тя е озаглавена така: „Деградацията на Зеленски“. През април 2019 г. Украйна беше изпълнена с оптимизъм, когато избра Володимир Зеленски – кандидат, който обеща мир, край на правителствената корупция и икономически просперитет. Но хората дошли на власт  се оказаха „лъжци и лицемери“. Корупцията в правителството е най-висока за всички времена, страната оцелява с международна помощ. А националният и дълг от 76  милиарда долара, когато Зеленски встъпи в длъжност, сега е 120 милиарда. И продължава стремително да расте, отбелязва медията.

Корупцията разяжда Украйна. Тя е вградена във всички аспекти на обществото, включително съдебната система, отбраната, правоприлагането, банкирането, здравеопазването, икономиката. И се увековечава. Следователно, без значение е, колко чиновници ще се сменят и колко нови антикорупционни агенции ще се създадат. Новоназначените веднага започват да пълнят джобовете си, а новите агенции добавят още пластове корупция.

Истинският принос на Зеленски е, че той въведе Украйна в нова корупционна ера. За него и приближените му войната и корупцията са неразделни. Нещо повече: за президента руската операция е чудесна възможност, защото „осигурява неограничен приток на средства, които пълнят джобовете на Зеленски и политическия и военния елит. В аналите на историята би било трудно да се спомене друг случай, когато избран лидер на една нация е пропилял толкова много политически капитал, предал е доверието на хората и е разменил ослепителната си амбиция за лично обогатяване“,  прави извод  American Thinker.

Твърденията на западни анализатори за чудовищна корупция на режима на клоуна-президент Зеленски се потвърждават и от проучвания, осъществени на контролираната от него територия на Украйна. През септември т.г. бяха публикувани резултати от социологическо изследване, осъществено от Фонда „Демократични инициативи  на името на Илко Кучерива“. Ето основният извод в него: близо 80 на сто от украинците смятат президента Зеленски лично отговорен за корупцията в правителството и военната администрация. Само 18 на сто от анкетираните не смятат така!

Нашенските вождове непрекъснато  се заклеват в дълбока преданост на „европейските ценности“, а точно те изключват всякакви корупционни практики. Защо тогава те се свързват с възможно най-корумпираният днес в света клоун-президент Зеленски и неговото обкръжение? А и непрекъснато се множат доказателствата, че става дума всъщност за неонацистки режим. За това говори и  невероятният скандал с честването на 98-годишният украински фашист Ярослав Хунка в присъствието на Зеленски в Канада.

Обяснението е само едно: управленческата банда у нас и кликата на Зеленски са „сродни души“. Тях ги обединяват не поизмислените „европейски ценности“, а невероятната им алчност.  Спомнете си например, за дебелите пачки с евро и кюлчетата злато на нощното шкафче на един популярен и с връзките си с подземния свят наш мастит „вожд“. Или за миналите и сегашни далавери на бандата около „харвардските възпитаници“,  за които те много мразят да им напомнят.

Днес родните вождове  са невероятно щастливи от това, което се случва в Украйна. Подобно на клоуна-президент Зеленски и за тях си е направо „златна мина“ възникналия бизнес с въоръжения и боеприпаси. Колкото повече се изпразват складовете ни с подобна продукция, толкова по-големи поръчки летят към родни и западни, най-вече американски, производители на оръжия. А те знаят как да се  отблагодарят на управниците  – със страшно много пари, като комисионни от всяка нова сделка.

Ето защо недоразуменията, напълнили коридорите на властта у нас на различни равнища подкрепят искрено и силно киевският режим. За тях това означава обогатяване на колекциите им от къщи, апартаменти, вили, резиденции у нас и в чужбина, заделяне на милиони долари и евро за времето, когато няма да са на власт. И спокойно ще се радват на плячкосаното, далеч от тъпанарите, осигурили с гласовете си на изборите тяхното блаженство.

Впрочем много точна диагноза на това, което сега се случва у нас, в Украйна и на Запад е поставил още в 6 век пр.н.е. древнокитайският философ Лао Дзъ:  „Честните не са богати, богатите не са честни!“