Саша, която идва от друга планета…

Саша, която идва от друга планета…

https://i0.wp.com/img.smi2.net/470x246/0ef9a49d5693cdb95770c1f52345a380e5e4899a.jpg?w=640&ssl=1

Наскоро аз писах на сайта за невероятното руско момиче Александра Трусова. Тя първа сред жените показа изпълнения, които доскоро бяха във възможностите на малцина мъже.

Но потенциалът на петнадесетгодишната Саша, както я наричат нейни близки и приятели, явно е огромен и тепърва ще се разгръща. На състоялият се тези дни престижен турнир в Канада – Skate Canada, Саша постави два нови световни рекорда. И накара милиони зрители по света да изпаднат буквално в екстаз от нейните изпълнения. В произволната програма момичето направи три четворни скока и получи 166.62 бала – нов световен рекорд. Крайният резултат на Саша бе 241.02 бала, с което тя би и друг рекорд на своята сънародничка Алина Загитова. Тя през 2018 г. съумя да набере 158.50 бала в произволната програма. Така Саша зае първото място на състезанията  Skate Canada.

Оценките за нейното изпълнение са съвсем заслужено високи. Известният руски фигурист и треньор Александър Жулин определи представянето на Саша на Skate Canada като истинска фантастика – сякаш тя идва от друга планета и затова с нея въобще е невъзможно да се мери, който и да е от нашата.

А американските коментатори, които работеха на Skate Canada изпаднаха в истински възторг от това, което наблюдаваха – невероятно сложна програма и скорост, непозната за останалите изпълнители. И кръстиха руската тинейджърка „кралицата на четворките“. Според тях се е появило съвсем ново и непознато лице на женското единично фигурно пързаляне.

Ако сте пропуснали да видите изпълненията на Саша на Skate Canada, ви предлагам възможност да го направите. Не се и съмнявам, че ще бъдете впечатлени от това, което невероятната руска тинейджърка показва и на този престижен турнир.