Прибират милиарди за сметка на нашето здраве

Прибират милиарди за сметка на нашето здраве

https://i0.wp.com/www.maksunbiotech.com/wp-content/uploads/2018/01/biotick1-1.jpg?w=640

Медиите се надпреварват да ни разказват за чудесата, които са сътворили големи западни фармацевтични компании. За това, че много скоро и у нас ще се появат техните ваксини против коронавирус, чиято ефективност гони стотте процента. И благодарение на тях ще забравим маските, дезинфектантите и отново ще можем да купонясваме на воля.

Това ни предлагат медиите, защото това им е работата: да ни промиват мозъците. Но, ако  техни наемни работници – журналисти, решат да прояват критично мислене и се опитат да не изпълняват нарежданията на собствениците им, незабавно последват санкции. Включително уволнението им от съответните медии.

Защото истината не е от значение за техните собственици. Важното е да се харесат на крупните компании и най-вече на тези от така наречената голяма фармацевтична индустрия – БигФарма. Иначе пресеква потока от пари към тях, което определено не е хубаво.

Затова разминаването между живота и съдържанието на цензурирани и послушни медии става все по-голямо. Сама по себе си темата за двата свята – реалният и сътворяваният от медиите, е достойна за анализиране. Но засега ще я оставя настрана – тук ще си позволя едно отклонение за да ви представя лаконично Робърт Франсис Кенеди младши. Той е роден е през 1954 г. и е известен американски юрист. Повече от три десетилетия е професор по екологично право в университетът Пейс. Автор е на  много книги, две от които са станали бестселъри, както и на три книги за деца. Син е на Робърт Кенеди – по-малкият брат на застреляния американски президент Джон Кенеди. Баща му е сенатор, който също е убит – на 5 юни 1968 г. в Лос Анджелис. Припомням тези факти, за да подчертая, че Робърт Кенеди младши не е случаен човек, а е най-тясно свързан с американския елит. Това освен всичко друго означава, че той е и отлично информиран в сферите, които го интересуват.

Точно в ръководеното от него издание Children’s Health Defense (CHD) се появи твърде интересна публикация, чийто автор е Аликс Майер – член на борда на CHD и  президент на нейното подразделение в Калифорния. В нея аргументирано се посочват реално съществуващи „проблеми с безопасността“, които съпровождат западни фармацевтични компании, разработващи ваксини против Ковид-19. Оказва се, че невероятният шум, който сега раздухват не само западните медии, но и повечето от нашите за преимуществата им, нямат нищо общо с истината. Аликс стига до извода, че те се разработват с използване на „непроверени технологии, небезопасни съставки и неадекватно тестиране“!

Според  CHD твърденията за ефективността на ваксината, създавана от  Pfizer и BioNTech, която ЕС ще задължи и България да я купува, най-вероятно са силно преувеличени. Ерик Топол – директор на изследователският институт Scripps Research Translational Institute (разположен е в Сан Диего, Калифорния) е убеден: тази ваксина вероятно няма да се окаже ефективна, когато приключат изпитанията и бъдат анализирани всички данни. На въпросът, зададен му от Аликс за степента на безопасност на ваксината за хората, той не е могъл да отговори. Но е заявил, че „масова ваксинация на основа на екстрено разрешение за употреба на ваксината е незаконно“.

Но разрешение за приложение на ваксините, сътворени от БигФарма, което  издава в САЩ тамошната Агенция за контрол на храните и лекарствата (Food and Drug Administration – FDA) не е трудно да бъде получено. Големите фармацевтични компании не жалят милиони долари за да лобират за продуктите си. При това те са освободени от отговорност, ако възникнат нежелани последици от прилагането на техни ваксини върху хората. А Асоциацията на адвокатите в Ню Йорк вече е приела резолюция, която призовава властите да одобрят тоталното ваксиниране против коронавируса, т.е. дори юристи са готови да игнорират незаконността на подобни действия (едва ли и те го правят безвъзмездно). Те се основават на т.н. Закон за готовност към извънредни ситуации от 2005 г., който дава основание на здравния министър да обяви всяко заболяване епидемия или извънредна ситуация от национален мащаб и да изисква задължителна ваксинация. Абсурдността е в това, че неадекватно тестирани и спешно хвърлени на пазара лекарства имат не само съмнителна ефективност, но носят и много опасни странични ефекти за хората.

Според вирусологът Флориан Крамер, ще бъде трудно да се определи дали ваксината Pfizer или други препарати, намиращи се в последен стадий на клинични изпитания, са в състояние да  блокират разпространението на Ковид-19. А дори и една ваксина да работи, то на хората ще трябва да се поставят  тампони два пъти седмично в продължение на много дълги периоди, което е много трудно изпълнима задача, изтъква вирусологът.

Заедно с с Pfizer, четири други компании от групата на БигФарма – Moderna, J&J, Astra-Zeneca и GlaxoSmithKline  сега бързат да предложат свои ваксини. Всички те са получили вече финансиране по американската програма Operation Warp Speed и се стремят на всяка цена да се появат на пазара. Но  точно техните продукти са съпроводени с изключително висок процент  на „неблагоприятни събития“, подчертава CHD. Според изданието те трябва да докажат, че „не причиняват повече смърт в сравнение със симптомите на Ковид-19“.

Показателен е факта, че твърденията на Pfizer за над 90% ефективност на тяхната ваксина бяха разпространено в масови медии по света и у нас, но не се появиха в авторитетен и рецензиран медицински журнал. Тук само ще вмъкна, че резултатите от клиничните изпитания на руската ваксина против Ковид-19 „Спутник V“ бяха публикувани в списание The Lancet , което се ползва с най-голямо доверие сред специализираните медицински издания.

Ше изтъкна още нещо характерно за действията на БигФарма: милиарди долари, които се хвърлят за промиване на нашите мозъци. Според медията Thailand Medical News, ръководството на Pfizer харчи цяло състояние за пиар събития и раздава огромни пари на продажни журналисти и медии, за да пробутва чрез тях своите продукти. В конкретният случай за създаване на позитивен информационен фон около тяхната ваксина и за убеждаване на обществеността в нейната ефективност. Няма рецензирани, научно потвърдени доказателства на което и да е от техните твърдения. Няма данни, които да доказват, че ваксината на Pfizer предотвратява тежки случаи на протичане на заболяване с Ковид-19 – нито едно от авторитетните научни списания не е потвърдило техните приказки. А тъй като изпитанията са недостатъчни е невъзможно и да се установи, колко дълго тази ваксина ще предпази човека от заразяване с вируса.

Същото се отнася и за ваксината на биотехнологичната компания Moderna, за която се твърди в медии, че е над 95% ефективна. Но според Thailand Medical News тя е започнала тестирания върху хора за своята Ковид-ваксина „без предишни предклинични тестове за ефикасност или безопасност“. Поне трима лица, участвали като тестови субекти, са имали нежелани реакции и поне един се е нуждаел от спешно медицинско лечение. Подобно на Pfizer и Moderna не разкрива резултатите от свои изследвания, а се съсредоточава върху пиар дейност за манипулиране на хората. Нещо повече: благодарение на лобистки действия Moderna получава разрешение да пропусне клинични изпитания върху животни и да премине направо към тестване върху хора. За създаване на своята ваксина тя използва технология,  която никога преди не е била прилагана в нито едно лекарство. Тя е е твърде противоречива и никой не знае дали няма да навреди на хората, отбелязва Робърт Кенеди младши. Той припомня, че един от спонсорите на тази компания е самият Бил Гейтс.

Независимо от съмненията относно продукта на  Moderna благодарение на успешния и пиар  нейните акции литнаха до небесата. Според Робърт Кенеди младши само военното министерство на САЩ (Пентагона) ще закупи нейна ваксина за 9 милиарда долара. Независимо, че за него тя повече прилича на биологично оръжие, отколкото на средство за защита от коронавирус.

Истинската цел на БигФарма не е да укрепва здравето ни, а да получава максимални печалби. Едно задължително масово ваксиниране с нейните опасни за нас, потребителите продукти, означава милиарди долари за фармацевтичните компании.

Добре е да имаме предвид тези мнения, когато четем, чуваме или виждаме информация за славните успехи на Запада в разработването на ваксини против коронавируса. И да помним, че не за нас, а за тях работят политици и медии по света и в прекрасната ни Татковина. За което съответно и в банковите им сметки, разпръснати къде ли не, постъпват фантастични по размер суми.

А що се отнася до собственото ни здраве – то си е единствено наш проблем.