Превръща ли се България в източник на роби за Запада?

Превръща ли се България в източник на роби за Запада?

https://i0.wp.com/4.bp.blogspot.com/-IvK1WEWe4aU/WWpfKsXmlcI/AAAAAAAAcx0/nEWP49YB3IUoV-DHo4-7ZS5fkLK2IOopwCLcBGAs/s640/5_utrenniy_sbor.jpg?w=640&ssl=1

Немската телевизия САТ1 показа филм за жестока експлоатация на българи в германски кланици. Той е заснет със скрита камера в най-голямата фабрика за месо в Германия. От него се вижда, че условията на живот и работа на българите са направо ужасяващи. При това заплатите им са мизерни и българки припечелват допълнително с проституция.

Истината е, че нечовешката експлоатация на нашенци, заедно с други граждани на Източна Европа, не е нещо непознато за Запада.  Швейцарското радио и телевизия (Schweizer Radio und Fernsehen – SRF) също излъчи  репортаж на своя кореспондент Бетина Рамзайер,  посветен на използването на източноевропейци в Германия. В него тя разказва, че мигрантите в немските кланици се трудят в ужасяващи условия, като работят по 16 часа на ден. Живеят в тесни и разрушени общежития, заради което  масово се заразяват с коронавирус и други болести. Но въпреки, че се разболяват те продължават да работят.

Пред Западно-Германското радио  (Westdeutscher Rundfunk – WDR) българка, която от 10 години живее в Германия, споделя за кошмарните условия, при които  наши сънародници се трудят в тази държава. Тя е имала „късмета“ да поработи и в месопреработвателното предприятие  „Тьонис“, затова е отлично запозната с условията за труд в него. „Обиждат те, крещят ти, дискриминират те, държат се с теб по ужасен начин“, разказва Емилия пред WDR.

Оказва се, че  Запада охотно и безцеремонно се възползва от евтината работна ръка на Изтока за да трупа колосални печалби. Благодарение и на нечовешката експлоатация на българи и други източноевропейски роби, само германската месна промишленост печели всяка година десетки милиарди евро.

Но родни медии и различни „експерти“ не спират да ни внушават, какво огромно предимство е това, че българи могат сега  да работят  на Запад. Така политолога Иван Кръстев заявява пред немската медия Der Tagesspiegel am Sonntag, че не може да разбере защо всъщност в Германия се обсъжда експлоатацията и лошите условия на труд в месната промишленост. Според него намирането на работа в Западна Европа „означава за нашите работници социално израстване“.

Като него мислят и немалко  други наши и чужди „интелектуалци“, много щедро заплатени най-вече от Джордж Сорос. Те са убедени, че  Запада като цяло притежава интелектуално и морално превъзходство, което му дава право да играе роля на висш арбитър в световните дела и да  защитава „правата на човека“ и „демокрацията“.

Но нашенци, отправили се на гурбет на Запад – към полета с ягоди,  заводи от хранително-вкусовата промишленост, обслужващ персонал и пр., на собствен гръб осъзнават що за „превъзходство“ притежава този свят. Тяхното „социално израстване“ се състои в това да понасят унижения, да се трудят и живеят в нечовешки условия, да се отнасят към тях като към хора от „втора категория“. Много са и тези, които заплащат за пребиваването си на Запад със съсипано здраве, влошени семейни отношения, занемарени грижи към децата си и т.н.

https://i0.wp.com/bigpicture.ru/wp-content/uploads/2010/11/362.jpg?w=640&ssl=1

Да се използва робски труд е в самата същност на западната „цивилизация“. Запада забогатя, защото векове е търгувал и експлоатирал хора от други страни и континенти. В неговите колонии са умирали милиони от нечовешките условия, при които са били заставяни да работят. Националното богатство на тези държави  е било алчно присвоявано, в резултат на което  местното население е тънело в дълбока мизерия.

Конго (Киншаса) например, до 1960 година е  колония на Белгия и заради това е наричан още Белгийско Конго. Колонизаторите най-жестоко са тероризирали африканците, което е довело до смъртта на около 15 милиона души. А богатствата на Конго са пълнели джобовете на белгийските властници и олигарси. Това призна и краля на Белгия Филип, който в свое писмо до Феликс Чисекеди –  президент на Конго, изрази „дълбокото си съжаление“  за престъпленията, извършени по времето, когато тази страна е била белгийска колония.

И банката на Англия се извини за връзките на бивши управляващи с робовладелството. Към нея се присъедини и  Църквата на Англия, чиято мисионерска организация е владеела три захарни плантации в страни на Карибския басейн. Там са се трудели чернокожи роби, а печалбите са отивали директно в банковите сметки на църквата. На фона на така модния сега „политкоректен“ подход  на извинения към наследниците на бившите роби, се присъединяват и британски компании като Lloyd’s of London, Greene King и много други, също натрупали несметни богатства от  експлоатация на роби.

Но и днес Запада не се отказва от навиците си, придобити в миналото. Немската медия Die Welt пише, че в крупните градове на Западна Европа и Америка, където има непрекъснат поток от емигранти,  собственици принуждават чужденци да  се трудят по 18 часа на ден в ужасни хигиенни условия и срещу нищожно заплащане. Така в текстилната промишленост на Лестър (град в Централна Англия) мигранти са подложени на нечовешка експлоатация – там условията на  работа не са се променили  от викторианските времена. Става дума за  управлението на кралица Виктория (1837-1901 г.), когато Британия невероятно богатее, защото граби безмилостно своите колонии. Както тогава, така и сега робите във фабриките в Лестър огъват гърбове зад шевните машини за мизерни пари. Работното им време  е неограничено, а ако се разболеят не получават обезщетения. Няма защита от коронавирус, затова е и много висок делът на заразените сред работниците. Die Welt цитира Луиз Гор – сътрудник на фондацията Йерихо, която казва: „Алчността е това, което прави възможно робството“. Значителна част от новите роби идват от бившите социалистически страни, включително и от България.

Леонид Бершидски е журналист, който работи за авторитетната медия Bloomberg. В своя публикация, озаглавена красноречиво „Как западният капитал колонизира Източна Европа“, той прави следния извод: бившите социалистически страни, включително и България, на практика са се превърнали в икономически колонии на Запада. И шансове тази ситуация да се промени няма. Тези държави вече са загубили контрола над собственото си икономическо бъдеще и техният самостоятелен политически избор е невъзможен.

И от присъединяването на родината ни към Евросъюза спечелихме не ние, обикновените българи, а елита на Запада. Проучване на Институтът за икономически изследвания на БАН стига до извода, че в  резултат на това решение България е ограничила своя суверенитет. Тя е била лишена от избор на собствена икономическа политика. Страната ни е била принудена да затвори ключови за енергетиката ни ядрени блокове на АЕЦ „Козлодуй“, въпреки становището на Международната агенция за атомна енергия, че те са напълно безопасни и ефективни. В резултат на  преждевременното им закриване  държавата ни е загубила около 12 милиарда евро. Наложено ни е било да открием границите си за внос и износ, което тотално е разрушило нашата икономика и селско стопанство. Общите загуби от влизането ни в Евросъюза, приемайки условията на Запада към 2015 г., са над 150 милиарда лева, установяват учените от БАН.

https://i0.wp.com/regnum.ru/uploads/pictures/news/2018/11/27/regnum_picture_1543350880351288_normal.jpg?w=640&ssl=1

Вярно, никой не принуждава нашенци да хукват на Запад, където ги очакват всевъзможни предизвикателства. Те сами избират да го направят, най-вероятно и защото са повярвали на денонощно стоварващите се върху им лъжи и дезинформация.  Но не винаги си дават сметка, че цената на припечеленото по време на гурбета им, може да е непоносимо  висока: тяхното здраве и дори живота им.

За съжаление, с правителството на „харвардските възпитаници“ и компания, което се подкрепя от по-малко от една трета от избирателите, страната ни окончателно ще се превърне в колония на Запада. Това означава още по-голяма мизерия за нас, простосмъртните българи. В страната ни ще се настанят натовски войски и ще има чужди военни бази. Ще започне ускорен отказ от традиционни христянски ценности и тотална пропаганда на ЛГБТ-идеологията. И, естествено, още по-голям износ на роби за Запада.

Впрочем възможно е да се окаже и прав политолога на Сорос – по време на гурбета си нашенци „социално да израснат“. И най-малкото да осъзнаят, колко прав е китайския мъдрец Лао Дзъ, който преди повече от две хилядолетия е установил: богатите не са почтени, почтените не са богати!