Дошли сякаш от психиатрия, те ще вгорчат живота ни!

Дошли сякаш от психиатрия, те ще вгорчат живота ни!

https://i0.wp.com/eturbonews.com/wp-content/uploads/2021/09/0a1-3-2048x1365.jpeg?resize=640%2C427&ssl=1

В края на юни 2021 г., шефовете от ЕС проведоха в Брюксел двудневна среща на върха. На нея централната тема, която се обсъждаше, бе новата  им стратегия относно Русия. По онова време тя не водеше военна операция в Украйна. Но въпреки това с взетите решения, евролидерите потвърдиха  представите у милиони европейци за тях, че  те имат не само недостиг на интелектуален потенциал, но и проблеми с психичното си здраве.

В новата стратегия на обединена Европа по отношение на Русия, която бе изложена  от Върховния представител на ЕС по външна политика и сигурност Жозеп Борел, се казва: „отблъскване, възпиране, взаимодействие“, един „троен подход, който трябва да се приложи по предписания начин. Това е принципен прагматизъм.“

След завършването на тази среща на върха в популярната италианска медия L’AntiDiplomatico, се появи  интересен анализ на Маринела Мондайни. Тя определи случилото се в Брюксел като „истинска шизофрения“. За нея приетата стратегия несъмнено „ще представлява много ценен материал за изучаване от психиатри“.  Та, кой нормален човек ще свърже отблъскването и възпирането с взаимодействие? Става дума за една абсолютно безсмислена, но крайно агресивна стратегия, приета за следване от евролидерите. „В болните умове на европейското ръководство, които са я родили, тя не предизвиква никакъв когнитивен дисонанс. Те вече нямат възприятие за реалността и пътуват през тъмен тунел без изход. Стратегията по същество резонира със стратегията на НАТО. Борел не беше велик изобретател в това – всичко се прави за да се угоди на Вашингтон!“, пише L’AntiDiplomatico.

Болните умове, които днес са начело на Европа, с тази стратегия искат да наложат на Русия своят модел на демокрация и своята концепция за това, как трябва да се развиват отношенията между Русия и Украйна. При това „избягалите от психодиспансера“ европолитици забравят, че спазването на Минските споразумения зависи от Украйна, а не от Русия, Франция и Германия, които са само гаранти. Но деклерацията на Еврокомисията  „се превърна в мантра, с помощта на която Западът иска да предаде лъжата, че войната в Донбас я прави Москва, а не Киев“, пише L’AntiDiplomatico.

Урсула фон дер Лайен завяви на „срещата на върха“: ЕС трябва да води с Русия диалог от позиция на силата! С други думи смисълът на новата стратегия на ЕС спрямо Русия е в това, как Европа да се възползва максимално от своя враг, за да трупа печалби. Болните умове от ЕС допускат не диалог между равни, а единствено този, в който те ще поставят искания и ултиматуми. Бедата е и в това, че страните-основателки на ЕС позволиха на новоприети фанатично русофобски държави –Полша, Литва, Латвия и Естония, да налагат решенията за Русия. Но, който сее вятър, събира бури, обобщава L’AntiDiplomatico.

Днес родните русобофски „елити“, които по нищо не се отличават от болните умове начело на Евросъюза, владеят не само  ресурсите на държавата ни, но и публичното пространство. И  го използват за да разпространяват в чудовищни размери лъжи и дезинформация  за руската военна операция в Украйна. Обслужващите ги манипулатори – евроатлантици, университетски преподаватели, представители на всевъзможни неправителствени организации, създадени и щедро заплащани от САЩ и НАТО, както и те самите нито дума не обелват за реалните  причини, които я обусловиха. Както и за хуманността на руските военнослужещи, които правят всичко възможно за да съхранят живота на цивилното население. За разлика от украинските въоръжени сили и най-вече неонацистките формирования, които се крият зад щитове от мирни хора и разполагат тежките си въоръжения в непосредствена близост до жилищни сгради.

А главната  причина да я има руската военна операция в Украйна е геноцидът, който украинските управляващи „елити“ осъществяваха осем години в Донбас. Дошли на власт чрез държавен преврат – организиран, финансиран и ръководен от САЩ през 2014 г.,  те създадоха и въоръжиха мощни неонацистки формирования. Започна тотално преследване на руско говорящото население в страната. Масово се горяха руски книги, спрени бяха опозиционни медии, тероризираха се всячески другомислещите. От електричество и питейна вода бяха лишени над 2,5 милиона души, живеещи в Крим.

А болните умове начело на Евросъюза и у нас се правеха, че всичко това не съществува. Те отказваха да вникнат в същността на руската политика, в онова, което  тревожи Русия. Вместо това правеха всичко възможно за да превърнат Украйна в плацдарм на НАТО за бъдеща агресия срещу Русия. Ето затова тя бе принудена да започне своята военна операция за демилитаризация и денацификация на съседна Украйна.

https://i0.wp.com/www.thesun.co.uk/wp-content/uploads/2021/09/76cc127b-e5f5-4933-86be-2c32328b9efc.jpg?w=640&ssl=1

Сегашната  истерична кампания за  превръщане на Русия във враг и на България, е необходима на дошлите на власт с тоталната подкрепа на САЩ и Великобритания болни умове и за още нещо. Като превключват вниманието на тълпата с лъжите си за руската военна операция, те  издигат димна завеса за собствените си корупционни практики. И сега най-спокойно цялата шуробаджанашка компания по върховете на властта у нас работи за плячкосване на всичко, което може. А тя може много и при това има отлични учители, на които да подражава. Като например, известната с патологичната си ненавист към Русия гинеколожка, назначена за шеф на Еврокомисията. Сега тя ловко превключва вниманието на европейците върху „агресията“ на Русия, за забравят те за невероятните и далавери с корпорацията  „Пфайзер“ покрай пандемията от Ковид-19.

Проблемът е в това, че русофобската истерия, обхванала и прекрасната ни Татковина ще доведе до последици, които на повечето от нас никак няма да се харесат. Представа за това, което  предстои да се стовари и върху нашите глави, ни дава  британската медия ChronicleLive. Тя анализира, какво очаква много скоро живеещите на острова. Рязко ще се увеличат сметките за енергия. Британците ще започнат да плащат в пъти повече за бензин и дизелово гориво – Русия е вторият по големина производител на петрол в света и го продава основно в Европа. Нещо повече – много е възможно горивото да го няма, дори и при много по-високите цени. Огромни проблеми ще има с храната: пшеницата от Украйна и Русия се използва в много основни продукти – от хляб до бира. Снабдяването със сигурност ще бъде нарушено. Инфлацията ще е изключително висока и ще ликвидира спестяванията на хората. Тя ще нанесе жесток удар и на онези, които имат ипотеки (те най-вероятно ще останат без жилищата си) и заеми. Русия е основен източник в Европа на метали, които се използват в производството на автомобили – като например, паладий (необходим е за да има катализатори) и никел (за литиево-железни батерии). Ако Русия заради русофобската истерия бъде принудена да ограничи доставките на тези метали, цените на автомобилите ще скочат до небето.

Сега всички ние, които не сме от овластената шуробаджанашка компания,  които ценим почтеността и не крадем като нея, ни предстои да си платим за наивността и  доверчивостта.  За неумението си да различаваме лъжата от истината. За липсата на критично мислене. За това, че сме имали глупостта да повярваме на овластени, но  болни умове.

За съжаление, цената за това ще е  много, много висока…