Опасни ли са ваксините за ваксинираните?

Опасни ли са ваксините за ваксинираните?

https://i2.wp.com/gubdaily.ru/wp-content/uploads/2018/02/wx1080-8.jpg?resize=1000%2C667&ssl=1

В Гърция възрастен мъж умря веднага, след като бе  ваксиниран. Няколко минути, след като бе ваксиниран почина и 77-годишен мъж в Литва. В Естония след ваксинирането им умряха двама мъже. Това се случи и в Словакия със  79-годишен мъж. След ваксиниране умряха трима души във Финландия. В средата на януари норвежката агенция за лекарствени средства съобщи за починали 23 души, след като са били ваксинирани.

Швейцарската агенция по терапевтична продукция Swissmedic заяви, че са изследвани 364 съобщения за странични ефекти след ваксиниране. В 95 случая е ставало дума за „сериозни последици“ от медицинска гледна точка, които са наложили влизане в болница. От тях 4 души са получили анафилактичен шок – най-тежката проява на алергия, която е животозастрашаващо състояние. Установена е смъртта на 16 души.

По-голямата част от починалите в различните държави са били ваксинирани с продукта на Pfizer/BioNTech, а незначителна част от тях – с ваксината на Moderna.

Но, ако това са отделни случаи, то различна е ситуацията в Израел – лидерът по ваксиниране на населението в света: около 40 на сто от него или 4 милиона души вече са получили ваксини – предимно Pfizer и много по-малко Moderna. Доверим ли се на официалната информация то би трябвало да завиждаме на израелците. Като разумни хора, обаче, няма да е зле да потърсим и мнения, различни от еуфорията, обзела управляващите в тази страна.

Поне за мен интересно интервю публикува френският всекидневник France Soir. Негови журналисти са разговаряли с инженер Хаим Ятив и д-р Херве Селигман, от изследователският отдел за нововъзникващи инфекциозни и тропически заболявания към Медицинския факултет на университета в Екс-Марсилия. Експертите отбелязват, че те имат деца в Израел и затова са заинтересовани от пълната истина.

Ятив и Селигман са категорични: официалните власти в Израел манипулират с данни за смъртността, за да скриват риска, който носи ваксината на Pfizer. За да направят този извод, те са използвали три основни източника на информация: популярният израелски новинарски сайт  Ynet, базата данни на израелското министерство на здравеопазването и националната система за ранно предупреждение за възможни проблеми с безопасността на лицензирани от САЩ ваксини  (the Vaccine Adverse Event Reporting System – VAERS).

Медицинские работники в центре вакцинации против коронавирусной инфекции (COVID-19) в Женеве, Швейцария - РИА Новости, 1920, 27.02.2021

Ятив и Селигман твърдят, че на практика ваксинацията е довела до ръст на смъртността от коронавирус в Израел. Официалната статистика сочи, че всеки месец от Ковид-19 в Израел в периода от март до средата на декември 2020 г.,  са умирали около 330 души (около 3000 за 9 месеца). Но след началото на ваксинирането смъртните случаи са нараснали до 1200. Според тях ваксината на Pfizer  в продължение на 5-седмичният период на ваксинация, е убила около 40 пъти повече възрастни хора, отколкото самият коронавирус. И близо 260 пъти повече млади хора. При това те са уверени, че реалността е много по-лоша. Така са се увеличили смъртните случаи заради инсулт и други сърдечно-съдови заболявания, които са  възникнали веднага след ваксинирането. Но тях властите не включват в числото на починалите от коронавирус – ако те се добавят, то това ще повиши смъртността сред ваксинираните два пъти. Двамата са категорични: ваксинирането предизвиква повече смъртни случаи, отколкото това би направил коронавируса за същия този период! За тях общият брой на починалите от коронавирус ще започне да намалява не заради ваксинирането, а точно защото темпото на ваксинация в Израел започва да се забавя. При това никой не знае, какви вреди в бъдеще за здравето на хората може да донесат ваксините.

През 1999 г. д-р Питър Патриарка – директор на отдела за вирусни продукти на Центъра за биологична оценка и изследвания (CBER) на Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) предупреждава, че съвременният напредък в технологията на ваксините бързо „изпреварва способността на изследователите да предсказват потенциални нежелани събития, свързани с ваксината“. Патриарка смята, че това може да доведе до „ситуация на непредвидени и непредсказуеми резултати от ваксината“.

Сега в  Microbiology & Infectious Diseases се появи статията на изтъкнатият имунолог Дж. Барт Класен. В нея той предупреждава за рисковете, които носят ваксини като тези на Pfizer и Moderna. Той отбелязва, че  базираната на РНК ваксинална технология може да създаде „нови потенциални механизми“ на много тежки вреди, които да се появат след години. Неговото проучване установява потенциала на ваксините, разработени от Pfizer и Moderna, да активират хронични дегенеративни неврологични заболявания. Става дума за болестта на Алцхаймер, за фаталната амиотрофична латерална склероза (АЛС, болест на моторните неврони) и други крайно опасни невродегенеративни заболявания. Не е изключено двете дози ваксини на Pfizer и Moderna да доведат и до диабет. За д-р Класен те могат да се окажат генетична бомба за всеки, който е решил да се ваксинира с тях. Той е категоричен, че вредите за здравето на хората от ваксините на Pfizer и Moderna са почти неизбежни – те са сертифицирани в САЩ и пуснати в масово производство без сериозни клинични изпитания за тяхната безопасност. FDA разреши двете ваксини за широко разпространена спешна употреба въз основа само на двумесечни данни от клинични изследвания. Класен е категоричен:  „Одобряването на ваксина, използването на нова РНК технология без обширни тестове е изключително опасно“. Но то е направено в изгода на политическата конюнктура и заради огромните печалби от продажбите им.

https://i0.wp.com/zhurkamurkamagazine.ru/wp-content/uploads/2021/07/covid-changed-language-1200x627-1.jpg?w=640&ssl=1

Коректно е да отбележа, че едва ли ще се намери официален медицински орган, който да свърже пряко последвалите смъртни случаи след ваксиниране със самите ваксини. Много повече са експертите от различни здравни организации, които не могат да открият причинно-следствени връзки между ваксинацията с продукти на Pfizer или Moderna и смъртните случаи. Посочва се, че когато се използва ваксина при големи групи хора, в това число и възрастни, то е естествено някой от тях да умре. Но това не означава, че те са починали точно от ваксините.

Така смятат експертите – те затова са и експерти. Но вероятно заради погрешното ми мислене, което веднага прави асоциация между тях и парите, отделяни от големите фармацевтични компании за да си купуват не само политици, но и експерти, съм склонен да не им се доверявам изцяло.

С една дума е добре да имаме едно наум за западните ваксини.

Най-малкото  защото става дума за нашето, а не на експертите здраве.