Овластени тарикати усърдно се трудят за да сме гладни

Овластени тарикати усърдно се трудят за да сме гладни

https://i0.wp.com/germania.one/wp-content/uploads/2019/12/%D0%B1%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%8C.jpg?w=640&ssl=1

Медии възторжено ни осведомяват, че вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев е на работно посещение в САЩ. В тайфата са включени още министърът на енергетиката Александър Николов и хора от ръководствата на АЕЦ „Козлодуй“, „Булгаргаз“ и „Булгартрансгаз“. За всеки случай те са съпровождани лично от американския посланик у нас.

Според правителствените пропагандни служби в далечна  Америка овластените образи ще водят разговори на теми, като енергийна диверсификация, енергийна ефективност, модерни и зелени технологии и климатичните промени. А посланик Мустафа споделя, че това посещение „подчертава ангажимента на администрацията на президента Байдън към енергийната сигурност и устойчивост на Европа и за ускоряване на глобалния преход към чиста енергия“.

От тези, изглеждащи безобидно  думи, би трябвало да ни настръхнат косите. Защото преведени на нормален език това означава, че тайфата във Вашингтон ще получи най-строги указания за скъсване на всякакви контакти с Русия и най-вече в областта на енергията, за  купуване на американски втечнен газ и ускоряване на курса към „зелена икономика“.

Вече трети месец по света и у нас се реализира свръх агресивна операция на специалните служби на САЩ и техният най-верен васал Великобритания. Тя е насочена към ескалация на напрежението в Украйна и раздухване на мита за „руска заплаха“ за тази страна. А основната цел, която се преследва с нея, е Европа окончателно да се откаже от „авторитарния руски газ“ и да започне да купува „газа на свободата“ – този на Америка. Независимо, че техният втечнен газ е в пъти по-скъп от руския, а има и немалко логистични проблеми около доставката му.

Изключително опасна е и налудничавата политика, която англосаксите и съратниците им от Еврокомисията провеждат за преход към т.н. „зелена икономика“. „Харвардските възпитаници“ не крият очарованието си от нея и са готови да я реализират с цената на унищожаването на родната индустрия и осигуряването на още по-дълбока мизерия за милиони българи. Достатъчно е да хвърлим поглед върху държавния бюджет, направен от тези тарикати. От него се вижда например, че се готви унищожаването на производството на електрическа енергия от въглища. Целта е да се угоди на европолитиците и едни хора, близки до същите тези тарикати да  спечелят огромни пари. Предвижда се над 1.5 милиарда лева да бъдат хвърлени за купуване на батерии за съхраняване на енергия, животът на които при това е ограничен в броени месеци. Може да не се съмняваме, че и самите тарикати ще се облажат от тази, а и от други подобни далавери. Вярно, десетки хиляди хора ще останат без работа, ама това си е техен проблем – да са учили в Харвард!

Сега цената на електричеството, както и на хранителните стоки расте в цяла Европа. Основната причина за това е, че  под американски натиск вече не се сключват нови дългосрочни договори за доставка на руски природен газ. Единствените две държави, които имат такива договори с „Газпром“, са Унгария и Гърция. Затова, ако те купуват газ за по 300 долара за хиляда кубометра, всички останали плащат за него около и над 1000 долара (цените варират). Очакванията са всички държави, отказали се от дългосрочни договори, а сред тях е и България, много скоро да купуват газа и за по над  1300 долара за хиляда кубометра. Това не е фантазия – достатъчно е да си спомним, че през декември бе регистриран исторически рекорд от 2190.4 долара за хиляда кубометра природен газ. Според шефа на външните работи на Еврокомисията  Жозеп Борел цените на газа в Евросъюза сега са близо десет пъти по-високи отколкото преди година. А това автоматично повлиява на цената на  абсолютно всичко друго. Природният газ е изходна суровина и за производството на изкуствени торове, без които няма храна – зеленчуци, плодове, млечни продукти, месо, зърнени храни… Затова те ще са все по-малко по рафтовете на магазините, а и цените им ще бъдат непосилни за повечето от нас.

„Газпром“ няма абсолютно никаква вина за растящата  цена на природния газ – той напълно коректно доставя количествата, които са договорени. А всичко, което е над тях се купува на пазарна основа. Но щом  има недостиг то неизбежно ще има и скок на цената.

Най-големият проблем в този хаос, целенасочено  предизвикан от англосаксите е, че практически е невъзможно Европа да се откаже от руския природен газ.  Точно „Газпром“ е нейният най-голям доставчик – той осигурява над 40 на сто от така необходимия на европейските държави природен  газ.

Финиан Кънингам е известен британски журналист, работил е в медии като The Mirror, Irish Times, Independent и др. Два пъти е носител на наградата „Серена Шим“ (носи името на 29-годишна американска журналистка от ливански произход, която бе убита в Турция)  за безкомпромисна почтеност в журналистиката. Той нарече своя статия в Strategic Culture много точно: „Американският господар изисква от Европа да подпише самоубийството си“. Целта, която са си поставили Вашингтон и Лондон е да „освободят“ Евросъюза от неговата зависимост от руския природен газ и така да се запази тираничният контрол на САЩ над Европа. Крайната цена на това е икономическото опустошение и дори война в Европа, пише Финиан Кънингам. Според  него американският президент гледа на Европа като на „нищожество“. Вашингтон и Лондон  настояват държавите на нашият континент да приемат драконовски санкции срещу Москва, включително и ангажимента да се откажат напълно от газопровода „Северен поток 2“ от Русия до Германия.

Дреме им на американците, че в този проект са инвестирани 10 милиарда евро и ако той не функционира, това ще означава изключително сериозни проблеми за Европа. Нещо повече –  невъзможно е Германия, Франция и целия Евросъюз да оцелеят без руски петрол и газ. Ако руския газ продължава да намалява или секне, то обикновените европейски семейства ще се срутят от непоносимите сметки за газ и ток, които ще започнат да получават. В името на разрушаването на икономическите връзки между Европа и Русия англосаксите водят истерична манипулативна кампания за „руска заплаха“ за Украйна, изтеглят гражданите си от тази страна, а самата нея я тъпчат с тонове оръжия. Това създава напрежение в Европа и увеличава влиянието на русофобите, които искат конфронтация с великата славянска страна.

Може да не се съмняваме, че върху тайфата, дето сега е изправена „на килимчето“ в САЩ, ще бъде оказан необходимия натиск, за да прекратят каквото и да е партньорство на България с Русия. В това число и да започнат да купуват в пъти по скъпия, но „демократичен“ американски втечнен газ. Естествено, те трябва да предвидят и милиарди за покупка на нови американски оръжия, както и за издръжка на бъдещите американски военни подразделения, които се готвят да се настанят  в прекрасната ни Татковина.

Що се отнася до нас – простсмъртните българи, неизбежният резултат и от тази разходка на групата до далечна Америка, ще са новите дупки по коланите ни. Цените и сега  растат – от зеленчуците до строителните материали. Така например, от началото на годината цената само на краставиците за килограм е увеличена с над 20 на сто! А с политиката за „зелена икономика“, която ни налагат САЩ и послушната и Еврокомисия, неминуемо ще се дестабилизира и без това много крехкия пазар на ток у нас. Последиците ще са твърде неприятни за всички ни.

Освен, разбира се, за тези, които са най-близко до харвардските тарикати и тяхната шуробаджанашка компания. Те наистина няма да имат никакви проблеми, а ще продължат да консумират властта си все така алчно и неистово. Само един пример, на който попаднах в медиите: „Петков си е обособил зала за хранене в Министерски съвет, а гардовете на НСО зареждат трапезата му с отбрани деликатеси и гастрономични изкушения.  Любимият навик на новия цар бил всяка сутрин да му поднасят пресни плодове, в чиято свежест първи се убеждавали членовете на най-близкия му кръг.  По същия начин действал Петков и за обяд, когато менюто му включвало две свежи салати. Премиерът искал да се храни леко и внимателно, за да запази стройната си фигура, но паралелно с това ангажирал в приготовлението на вкусотиите доволен брой персонал.“

В интерес на истината няма лошо, че човека се стреми да живее здравословно. А и не е без значение, кой ще ни води към светлите бъднини – немощен пациент или енергична и динамична свежарка.

А ние си знаем – няма как да си до кацата с мед и да не си оближеш пръстите. Та още древните римляни са казвали: което е позволено за Юпитер, не е позволено на бика!

При това живеем в демократичен свят –та  всеки днес може да стане премиер и да се радва на подобно комфортно обслужване. Просто трябва да си осигури диплома от Харвард и подкрепа от англосаксите!