От „грозните американци“ у нас трябва да се пазим!

От „грозните американци“ у нас трябва да се пазим!

Една от темите, с която не спират да ни заливат строго цензурираните от „евроатлантиците“ на власт у нас медии, е растящата „руска заплаха“ за прекрасната ни Татковина. Премиерът в оставка Денков например, неведнъж ни предупреждава, че ако Русия спечели войната в Украйна, това ще е много опасно за България. При посещението си в Киев той определи нашата подкрепа за Украйна, като „защита за нас самите“. На съвместният си брифинг със Зеленски образът, известен най-вече с това, че стана академик като министър на образованието, заяви: „Продължаващата вече две години пълномащабна война на Русия срещу Украйна е война срещу Европа, срещу целия демократичен свят. Вече е ясно, че целите на Путин се простират извън пределите на Украйна!“

И той не е единствен в тиражирането на мита за „руска заплаха“ за България – това е официална позиция на антибългарските партийки „Демократична България“, „Продължаваме промяната“, „ГЕРБ-СДС“ и ДПС. По нареждане на техните елити дезинформацията за „руска заплаха“ за страната ни  непрекъснато е в устата на стотици либерали, соросоиди, атлантици, глобалисти, привърженици на ЛГБТ-„ценности“… Най-големите телевизионни канали у нас охотно им предоставят време за да я  разпространяват. Тази дезинформация се сипе непрестанно върху нас и от всевъзможни сайтове, които са на издръжка на западни фондации и организации.

Докато истината е, че най-малко славянска Русия може да застрашава България –  държавата с най-голям брой обичащи я хора в Европа. Реалната заплаха  за нашият утрешен ден идва от много далече – от близо 8000 километра. Толкова е разстоянието между София и Вашингтон, окръг Колумбия, САЩ. И това не е приказка на американофоб – напротив, лично аз харесвам доста неща в Америка. Сред писателите, артистите, музикантите, учените, които високо ценя и работите на които следя, много са американци.

Но освен тази, която ме привлича има и една друга Америка, която ме отблъсква. Това е така, защото точно тя представлява огромна заплаха за човешката цивилизация.

Харлан Улман е старши съветник в Атлантическия съвет във Вашингтон и председател на Killowen Group, CNIGuard Ltd и CNIGuard Inc, които се занимават със защита на критична инфраструктура. Той бе основният автор на доктрината „Шок и страхопочитание“ (популярна и като „бързо надмощие“),   създадена в Националният университет по отбрана на САЩ. Харлан публикува в американската медия The Hill  статия, озаглавена „Грозната Америка – у дома и в чужбина“. Както автора пише, заглавието е заимствал от бестселъра „Грозният американец“, публикуван през 1958 г. Екранизираният му вариант с участието в главната роля на Марлон Брандо, стана хитов филм на 1964 г. Публикацията на Харлан е посветена на днешната „грозна Америка“, която е мразена в много райони на света, заради „комбинация от арогантност, невежество и серия президенти, на които липсва необходимият опит, преценка и поне в един случай характер, за да бъдат главнокомандващи“.

Но още по-голям проблем има Америка „отвътре“. Според автора във „вътрешен план гневът, насилието, неуважението и неучтивостта са заменили консенсуса, приличието, истината и факта. Помислете, че около 85 процента от американците са убедени: страната им върви в грешна посока! Настоящите и последните бивши президенти и Конгреса на Америка, имат най-ниските рейтинги на доверие в историята. Нацията е по-поляризирана от когато и да е било“, пише Харлан. Според него в днешна Америка  липсват планове и стратетии по почти всеки въпрос, „включително енергия, социално осигуряване, околна среда, имиграция, защита на правата и националната сигурност“. За автора това са  симптоми на една грозна Америка, която има риск да стане още по-грозна.

Статията на Харлан бе публикувана в средата на 2022 г. А точно след една година друг известен американец – Виктор Дейвис Хенсън (професор по класика, старши сътрудник към Станфордския университет, явтор на много книги), написа статия за American Greatness. Тя бе озаглавена така: „Новите грозни американци“. В нея той предупреждава сънародниците си за свеж „културен империализъм“, който техните управници провеждат по света. „Американската външна политика спрямо други нации сега изглежда зависи от техните позиции относно транссексуалните, приемането на ЛГБТ, абортите, изменението на климата и редица събудени проблеми. От използването на множество местоимения в паспортите до представянето на транссексуални посланици“, пише Виктор. Според него приетата от Белия дом  „Национална стратегия за джендърно равенство и равноправие“, грубо натрапва на света да приеме американски ценности, които противоречат на тези в повечето държави. Неизбежно резултатът от този нов културен империализъм на администрацията на Джо Байдън, е негативен.

При това армията на САЩ  вече не е в състояние да респектира другите, защото е претрупана с проблеми. Тя няма достатъчно професионалисти, запасите и от критични оръжия са изчерпани, генералите и не са компетентни. Лоялните ни съюзници в Източна Европа, като Полша, Унгария, Чехия, Румъния, са проамерикански настроени, но и те се придържат към своите си традиционни ценности. Такива са и повечето от близо осемте милиарда души в света. Извратената политика, която им натрапва САЩ, ги кара още повече да я мразят. В резултат новият културен империализъм на САЩ  води страната да реална катастрофа, заключава Виктор.

 „Грозните американци“ това са днешните „демократи“ начело на САЩ и стоящите зад тях военни, фармацевтични и технологични корпорации. Сред тях са и безбройните „неправителствени“ организации, като тази на Джордж Сорос, повечето от университетите, превърнали се в оазиси на съвременно мракобесие. Ключова е и ролята на медиите и Холивуд, пред които днес е поставена задачата да унищожат традиционните  ценности и ги заместят с „пробудена реалност“.

И един от от най-богатите хора в света – Илон Мъск, осъзна опасността от „грозните американци“ не само за родината му, но и за човечеството като цяло. Поредица от файлове на Туитър, които той публикува, след като стана негов собственик, разкриха чудовищна мрежа за цензуриране на неудобни за „грозните американци“ хора. Тя е била под контрола на финансираният от Джордж Сорос Атлантически съвет и на т.н. Център за глобално ангажиране. Става дума за междуведомствена група, включваща представители на ФБР, Департамента по вътрешна сигурност, Националната агенция за сигурност, ЦРУ, DARPA, Командването за специални операции SOCOM и др. Американското правителство финансира и Глобалният индекс за дезинформация, подкрепян също и от Сорос. Неговата главна задача е да създава тайни черни списъци на „лоши медии“, които не защитават извратените „либерални ценности“. Впрочем и по негова линия се финнансират  цензорите в други държави, в това число и в България, маскирани като „независими проверители на факти“.

На последните избори в САЩ през 2020 г.,  Мъск подкрепи финансово Демократическата партия. И гласува за нея. Но след извратената им политика, провеждана в Америка и по света, той вече мисли другояче. „Сега съм убеден: на нас ни е нужна червена вълна или на Америка ще дойде края“, написа Мъск в социалната мрежа Х. И той е категоричен: повече няма да подкрепя демократите! Припомням ви, че червен е цвета на Републиканската партия, а син – на демократите.

У нас представители и защитници на политиката на „грозните американци“, са изявяващите се като демократи, соросоиди, либерали, глобалисти, атлантици, привърженици на ЛГБТ… Всички те се ръководят от партиите, марионетки на “грозните американци“ – „Демократична България“, „Продължаваме промяната“, ГЕРБ-СДС и ДПС. Пред тях е поставена задача, която те ревностно и ентусиазирано реализират – да унищожат традиционните ни ценности, да осъществяват пропаганда на ЛГБТ, да насаждат ненавист към Русия най-вече сред младите поколения българи. Оказали се в коридорите на властта у нас, те сляпо копират безумията, сътворявани постоянно от „грозните американци“ в САЩ. Така тяхната непреставаща атака срещу паметниците, историята и културата на Америка, стана политика н на родните управници. Отиващият си кабинет на Денков отчете като едно от най-големите си постижения рязането на Паметника на Съветската армия.

Единственият ни шанс да спасим бъдещето на децата и внуците ни, е да освободим родината  си от агентите и лакеите на „грозните американци“. А как да направим това ни показва Илон Мъск –  като никога повече  не гласуваме за „сините“ у нас!