Не им пука за нея – целта на прокси войната им е друга!

Не им пука за нея – целта на прокси войната им е друга!

Измина година от началото на опосредствената (прокси) война, която САЩ, Евросъюза и НАТО започнаха срещу Русия на украинска територия. За разлика от миналото, когато военните подразделения са били ясно обозначавани, сега става дума за война от нов тип. Основателно са я нарекли прокси, защото „пушечното месо“  не е на САЩ и съюзниците му, а е  на украинският режим. Това, разбира се, не изключва участието в сраженията – директно и косвено (в ролята на „консултанти“ например) и на кадрови западни военни, включително и на висши офицери. А хиляди войници на НАТО – най-вече поляци, но също така британци, американци, канадци, французи, германци и др., маскирани като  наемници, се бият срещу руските военни.

На нас ни внушават, че несекващата военна и друга помощ на Украйна е за да и се помогне да отблъсне „руския агресор“ и да си възвърне отнети и територии. Цензурата бди да не би някой да повдигне въпроса за истинските причини да го има този конфликт. А те са геноцидът, воден от украинския режим срещу етнически руснаци, населяващи най-вече Източна Украйна и реалната заплаха, създадена от САЩ, НАТО и Евросъюза  за националната сигурност на Русия.

Любим на западни и родни манипулатори, е и мита за защита на „украинската демокрация“ от „кръвожадните“ войски на „диктатора Путин“. Но и той няма нищо общо с действителността: истинската същност на украинският режим много точно описва един от най-смелите и честни американски журналисти – Тъкър Карлсън: „Казаха ни, че Украйна е демокрация. Затова сме на страната на Украйна. Проблемът е, че е лъжа. Украйна не е демокрация. Украйна е корумпирана еднопартийна държава. Украйна няма нито една от свободите, които определят демократичното управление: свобода на словото, свобода на печата, свобода на събранията, свобода на религията. Украйна е най-малко свободното място в цяла Европа. И вероятно поради тази причина тя е любимото място на Джо Байдън.“

За разлика от дезинформацията, която денонощно разпространяват западни и родни политици, медии, университетски преподаватели, неправителствени организации и др., на САЩ, НАТО и Евросъюза им дреме за това, какво ще се случи с Украйна. На практика днес те са я окупирали не за да я спасяват от „руския агресор“.  Съвсем друга е целта им: чрез прокси войната, която разпалиха на украинска територия,  да раздробят Руската федерация на малки държавици. След това да ги завладеят и поставят под свой контрол.  Точно ликвидирането на Русия е единствената задача на Запада, заяви Владимир Путин в интервю за телевизионния канал  „Россия 1“.

Родни манипулатори, които са на издръжка на американски и западноевропейски данакоплатци, ще коментират и тези негови думи като плод на „болното му въображение“. Но руският президент не си измисля: американски и европейски политици и военни са пределно ясни за задачата, която са си поставили в Украйна – Русия да бъде победена и да се превърне в една унизена, съсипана държава.

Ето защо прокси войната в Украйна е във фокуса на цялото правителство на САЩ, на всички клонове, на двете партии, отбелязва вече цитираният от мен Тъкър Карлсън. Американската икономика деградира, но за Украйна има предостатъчно пари – само за тази година са и обещани 123 милиарда долара. Но като се добавят и хиляди други източници, парите за разузнаване и т.н., то Зеленски и съпругата му за 12 месеца ще получат 200 милиарда долара!

Администрацията на Байдън е старческа и ирационална, тя дори не съзнава, че света е променен. И навън вече не е 1961 година, когато американската власт е изглеждала неограничена. Само човек, който е дълбоко откъснат от реалността, като американският президент, неговият вицепрезидент, сенатори, анализатори, манипулатори и др., могат да настояват за подкрепа на Украйна. Единствено безумец, отбелязва Тъкър,  може да формулира днешната цел на САЩ: „да свалим Путин и да поставим американски танкове на Червения площад, защото със сигурност ние можем да управляваме Русия, след като свалим диктатора. Ние сме добри в това. Направихме го в Ирак. Направихме го в Либия.“

Ново проучване на общественото мнение показва, че подкрепата сред американците за въоръжаването на Украйна намалява. Няма двупартиен консенсус относно спасяването на средната класа в Америка или избавянето на американските селяни от фентанил. Но има съгласие, че трябва да изпратим съдържанието на хазната на САЩ в корумпирана източноевропейска страна, за да улесним Третата световна война, изтъква Тъкър. Според него Белият дом във Вашингтон е толкова нефункциониращ, че финансирането на война, унищожаването на неща е единственото, което може да направи. И затова го обичат толкова много.

В интерес на истината САЩ и НАТО нямат намерение спрямо Русия да постъпят така, както направиха с Югославия например. Те няма да я бомбардират директно – за тази цел те си имат предостатъчно украинско „пушечно месо“.  Руската федерация им е нужна немощна и разгромена, но със съхранени природни богатства, който спокойно да грабят. И за да превърнат нейните 140 милиона граждани в свои роби.

Точно, както това се случи с прекрасната ни Татковина след като ни присъединиха към Евросъюза например. Националните ни богатства преминаха и към „елити“ на Западна Европа. Проучване на Институтът за икономически изследвания на БАН стига до извода, че в  резултат на това решение България е ограничила своя суверенитет и е била принудена да се присъедини към санкциите срещу Русия. Тя е била лишена от избор на собствена икономическа политика. Страната ни е била принудена да затвори ключови за енергетиката ни ядрени блокове на АЕЦ „Козлодуй“. Въпреки становището на Международната агенция за атомна енергия, че те са напълно безопасни и ефективни. В резултат на  преждевременното им закриване  държавата ни е загубила около 12 милиарда евро. Под натиска на Запада са били блокирани  и два други изключително важни за страната ни проекта – строителството на АЕЦ Белене и газопровода Южен поток. Наложено ни е било да открием границите си за внос и износ, което тотално е разрушило нашата икономика и селско стопанство. Само един факт: ако през 1980 г. България е изнесла  89300 тона домати, то сега изнасяме 4400 тона. Но внасяме десетки хиляди тона от Турция, Испания, Гърция, Нидерландия… Общите загуби към 2015 г. от влизането ни в Евросъюза, приемайки условията на Запада, са над 150 милиарда лева, установяват учените от БАН. А от слугинското следване на политика, налагана ни от САЩ и Евросъюза,  нас – обикновените българи, нищо добро не ни очаква и в бъдеще.

Стивън Майърс е американец с богат опит – бил е член на Консултативния комитет на Държавния департамент на САЩ по международна икономическа политика и на Комитета за национална сигурност. Негова статия в авторитетната американска медия Newsweek напомня, че за ескалацията на конфликта в Украйна най-голям е приноса на САЩ.  Американските управници  са демонизирали Русия и са направили всичко възможно, за да скрият от милиони хора най-важното: историята, мотивите и последиците от този конфликт. И не само това – като продължават да наливат пари, въоръжения, техническа подкрепа на украинския режим, САЩ блокират прекратяването на конфликта. Резултатът е тотално влошаване на стратегическата, индустриална, икономическа, политическа, военна ситуация в Украйна. Естствено, Русия никога няма да се съгласи на съмнителни предложения за преговори въз основа на искания, които игнорират проблемите, заради които тя започна  своята операция в Украйна, подчертава Стивън.

Но мечтата на Запада да види Русия разгромена няма как да се сбъдне.  Великата славянска държава е осъзнала,  че е наивно да се надява  западните вождове да се превърнат в компетентни, осведомени, далновидни, отговорни, мъдри – те просто са неспособни на това. Ето защо на техните агресивни действия – военни, икономически, информационни, културни, спортни и др., трябва да се реагира адекватно и своевременно.

И подходът на Русия вече е друг. Доказват го и действията и спрямо един от най-големите и врагове – Полша. След като „хиената на Европа“ (така много точно я характеризира още Уинстън Чърчил!) изпрати срещу Русия в Украйна танкове „Леопард“ и бе спряно кранчето с руски нефт. Официалната причина е нарушаване на договореностите с „Транснефт“ от страна на Полша. Но очевидно за спирането на транспортирането на нефт е повлияла и доставката на танковете. Логиката е ясна:  не давате на украинския режим леопарди, получавате нефт. Но щом те се появат в Украйна оставате без него. Ето защо тръбопровода, по който Русия изпращаше нефт на Полша и затова бе освободен от европейските санкции,  спря да работи…