„Неправилните“ думи, които те искат да ни забранят

„Неправилните“ думи, които те искат да ни забранят

„Мама“ и „татко“, „син“ и „дъщеря“, „брат“ и „сестра“, „баба“ и „дядо“, „внук“ и „внучка“… Тези думи вероятно скоро ще са забранени за използване в Америка.  Новоизбраният председател (говорител) на Камарата на представителите в новия Конгрес на САЩ  Нанси Пелоси (родена е през 1940 г.), която е лидер на парламентарната група на демократите от 2003 г. и председателят на комитета по правилата Джеймс Макгавърн представиха законите, по които ще работи  117-я Конгрес. Пелоси ги характеризира като „безпрецедентни и смели“. Сред радикалните предложения е и изключване на употребата в Конгреса на родствени джендърни определения, като „баща, мама, син и дъщеря, баба и дядо, брат и сестра“. За демократите, дошли на власт в Америка, те са думи остарели, ненужни и дори вредни. На строга забрана се подлагат и  понятия като чичо, леля, братовчед, племеник, племеница, мъж, жена, тъст, тъща, зет, невеста и др. Така стартира програмата на демократите/либералите за джендерно неутрален език.

Как в самата Америка се възприемат подобни прояви на трансджендърно безумие? Ще ви запозная с мнението на Пол Крейг Робъртс – доктор на науките, бивш заместник-министър на САЩ и автор е на много книги. Работил е като редактор и коментатор в един от най-авторитетните американски вестници – The Wall Street Journal, а сега има своя рубрика във вестник The Washington Times. В своя публикация той определя това, което сега започва в Америка като подготовка на джендърна революция от страна на демократите. Те се опитват да ни отнемат езика, подчертава Пол. На нас не ни е позволено да използваме повече традиционни думи и вместо това трябва да се преструваме, че има много полове, а мъжете и жените повече не трябва да се обиждат като ги наричат мъже и жени. За него американският естаблишмънт (управляващите групи в държавата) не само фалшифицираха и откраднаха президентските избори, но сега организират кампания за манипулиране на общественото мнение.

Джендърно неутрално не означава неутрално, подчертава автора. Правилата дискриминират традиционното използване на думи като „мама“, „татко“, „сестра“, „брат“, „леля“, „чичо“, „баба“, „дядо“, „син“, „дъщеря“, „внук“, „внучка“ и пр., и не  позволяват да узнаем или определим пола на тези, за които говорим. Но много по-съществено е друго: разрушаването на езика и смисъла стават в името на миниатюрно малцинство, което твърди, че принадлежността му към малкото му дава права над голямото, изтъква Пол. Миниатюрното задига езика на болшинството. За него Конгресът на Америка не представлява народа на тази страна – той служи единствено на военно-промишления комплекс, фармацевтичния бизнес, агробизнеса, Уолстрийт и крупните банки, на корпорациите в областта на цифровите технологии и на други групи по интереси.

Нанси Пелоси и демократите на практика казват, че Конгреса представлява небинарни хора, които нито са мъже, нито са жени. Кой тогава защитава огромното мнозинство от мъже и жени и защо  глупавите американци гласуват за демократи и републиканци, които не ги представляват, пита  Пол Робъртс.

Трансджендърното безумие е завладяло най-вече англоезичните страни като цяло, но особено агресивно е то в САЩ и Великобритания. Така Oxford University Press, която издава популярния Оксфордски речник, промени определенията за „мъж“ и за „жена“, за да ги направи приемливи за ЛГБТ. В допълнителното определение към думата „жена“ сега се казва, че тя може да е „жена, момиче или любовница на човек“ (в замяна на „жена, момиче или любовница на мъж“). А вместо доскоро съществувалото определение на „мъж на жена, гадже или любовник“ сега се използва израза „мъж, гадже или любовник на човек“. Разбираемо е, че тази редакция бе горещо приветствана от представители на ЛГБТ-общността. Но тя предизвика и немалко негативни коментари. ChristianHeadlines цитира теологът Алберт Молер – президент на Южната баптистка богословска семинария в Луисвил, Калифорния, според който  Оксфорд „се е предал на моралните революционери“ и ще функционира в бъдеще в тяхна услуга.

Ако подобно трансджендерно безумие оставаше в рамките на Америка, която и без това се намира на ръба на гражданската война, едва ли си струваше да му обръщаме внимание. Проблемът е, че демократите/либерали се готвят да изнесат налудничавите си идеи и да ги разпространяват и по света. За промиването на мозъците на човечеството се планира да се отделят колосални ресурси. Те ще бъдат насочвани към купуване на медии, за активиране дейността на вече съществуващи и за създаване на нови неправителствени организации, за „спонсориране“ на политици, журналисти, интелектуалци и т.н. Досега това бе ограничавано от администрацията на президента Доналд Тръмп, но всичко се променя с идването на власт на екипа на Джо Байдън. Неговата инаугурация (въвеждането му в длъжност) още не се е състояла, но демократите бързат да стартират с кампанията си за ликвидиране на традиционни ценности и дори на самото семейство като основна клетка на обществото.

Несъмнено предстои  яростна атака и срещу нашите разбирания за семейството, съставено от мъж и жена, техните деца, баби и дядовци. В прекрасната ни Татковина има безчет образи, които получават огромни суми от фондове на Джордж Сорос – един от основните финансови донори и на президентската кампания на Джо Байдън. Никак не са малко продажните политици, журналисти, „интелектуалци“, които охотно ще се включат в една кампания за промиване на мозъците ни в духа на „трансджендърната революция“. Нищо лично – това си е техният начин да припечелват.

Как ще реагираме на задаващата се манипулативна кампания срещу българското семейство и христянските ни ценности ще зависи от нас самите. Но е добре да помним, че от отношението ни към потоците дезинформация, с която скоро ще бъдем заляти, в много голяма степен ще зависи не само нашето бъдеще, но и това на децата ни.

А и на техните деца.