Необорима истина: нейната армия е най-силната в света!

Необорима истина: нейната армия е най-силната в света!

Русия хвърля директно в бой лошо обучени войници, без да имат необходимото за това оборудване и без подходяща подготовка! Business Insider разпространи това умозаключение на Джон Кирби – представител на Съвета за национална сигурност на САЩ.

Влиятелният американец не е единственият, който прави  всичко по силите си за да дискредитира армията на Русия. Почти няма политици и медии на Запад, които да не разказват за „изостаналостта на руската армия“ и за „неизбежния разгром на Русия в Украйна“. Ето само някои примери за тази невероятна по мащабите си дезинформация.  „Много руски войници отказват да се връщат на фронта заради недостиг на най-необходимото“ (ВВС). „Руснаците купуват обувки и бронежилетки за войниците, докато Кремъл  се опитва да реши проблемите на кампанията“ (CNN). „Ръждясало оръжие, отсъствие на храна и мръсни постелки: руските войници описват мрачната картина на втората по мощ армия в света“ (Fortune). „Как майките, а не Министерството на отбраната осигуряват най-необходимото на руската армия“ (The Pulitzer Center) и т.н.

С подобни приказки е  пренаситено и родното публично пространство. Не само проамериканските марионетки, които се ширят комфортно в коридорите на властта, но и стотици манипулатори на издръжка на Запада – журналисти, университетски преподаватели, представители на измислени неправителствени организации, „независими експерти“ и пр., се опитват да ни убедят: „Русия – една бензоколонка с атомни бомби“ има жалка, въоръжена с архаични оръжия армия. И тя неминуемо ще бъде разгромена от украинските въоръжени сили, подкрепяни от САЩ и съюзниците му.

Да, ама не! Получава се точно обратното: украинската армия, която в момента на започване на руската специална операция бе най-голямата и силна в Европа, обучена и до зъби въоръжена от Запада, днес е една жалка картина. След като обиколи фронтовата линия на Украйна от 400 мили британският журналист Колин Фрийман публикува в The Telegraph (в броя от 31.10.2023 г.) обширен репортаж. В него той разказва за военните неуспехи на Киев. Провалът на украинската армия е „драма, която сега става реалност“, а моралният дух на украинските войници  липсва, пише Колин.

А Кшищоф Подгорски, след като анализира  в полската медия Myśl Polska битката за Авдеевка пише, че сега руснаците са преминали в „активна отбрана“ по цялата дължина на фронта. И в много негови участъци вече са възникнали кризисни ситуации за украинската страна.  Инициативата на бойното поле е в руски ръце и само един дилетант може да отрича това, прави извод Кшищоф.

Украйна търпи поражение, независимо от несекващите доставки на въоръжения и боеприпаси от Запад и от България. Щетите на киевският режим са колосални! От 4 юни т.г., когато започна украинското „контранастъпление“ до края на октомври Киев е загубил над 90000 свои военнослужещи (убити и ранени), около 600 танка и 1900 бронирани машини от различен клас. Без да се добере дори до първата отбранителна линия на руснаците и да постигне,  каквито и да са значими тактически успехи.

Само за месец октомври т.г. руската противовъздушна отбрана (ПВО) е унищожила над 1400  средства за въздушно нападение на противника, в това число 37 самолета и шест от най-модерните американски ракети ATACMS. Руският военен министър Сергей Шойгу заяви, че 37-те бойни самолета са два пъти повече от броя на самолетите F-16, които скоро ще бъдат дадени на киевският режим от Запада. Излиза, че след като пристигнат на украинска територия, то на руската ПВО и авиация ще са необходими не повече от 20 дни, за да ги унищожат.

Факт е, че въпреки растящите доставки на оръжия и боеприпаси от Запада, киевският режим не е в състояние да постигне нищо. Русия спокойно се движи към реализация на целите на своята специална операция. И всички задачи, поставени пред нейните въоръжени сили ще бъдат постигнати, изтъква  руският президент Владимир Путин.

А сега американското списание US News & World Report  публикува класация на най-мощните армии в света. Тя е изготвена въз основа на глобално проучване, осъществено от компанията WPP и Пенсилванският университет. Анкетирани са над 17200 души от 36 страни, като в оценката на всяка държава са били използвани 73 категории. Огромната част от анкетираните са посочили: руската, а не американската армия е най-силната в света! На второ място е армията на САЩ, а на трето –  на Китай.

Защо експертите определят като най-силна в света армията на Русия? Защото няма друга армия, която да е натрупала през последните близо две години безценен опит за водене на съвременни военни действия. Както и няма друга държава, която да притежава ефективността на руската военна индустрия, способна да осигурява уникални въоръжения и боеприпаси на своята армия. Скоро към руските въоръжени сили ще се присъединят нови около 500000 души – военнослужещи по договор и доброволци, които сега усилено се обучават. Те ще бъдат снабдени с всичко необходимо за водене на война в условията на новата епоха, което им осигурява руската държава.

Доказателство за силата на армията на Русия е и нестихващият интерес на западни експерти към най-новите руски въоръжения. Популярната американска медия  Military Watch Magazine (МММ), специализирана във военната област, публикува поредица от анализи на руски оръжия. В един от тях  МММ разказва за най-новата руска свръхдалекобойна крилата ракета, която не може да бъде открита от нито един от съществуващите на Запад радари. С нея са въоръжени вече най-новите руски самолети Су-57, които нямат конкуренти в света (само радиусът им на действие е над два пъти по-голям, отколкото на американският F-35). Ракетата лети на далечина до 3500 км и е изключително точна. Специално за нея руските конструктори са създали и нов малкогабаритен двухконтурен турбореактивен двигател.

В друга своя публикация МММ прави извод, че американските въздушни сили са безпомощни пред най-новите руски ракети „земя-въздух“. „Русия продължава да произвежда зенитни ракети няколко пъти по-бързо, отколкото САЩ. От 2022 г. тя е увеличила многократно и производството на най-съвременните си балистични ракети за комплексите „Искандер“. Това съществено засилва натоварването и на без това ограниченият арсенал от западни средства за противоракетна отбрана… Америка се оказва много слаба и не е в състояние да противостои на вероятни ракетни нападения“, прави извод МММ.

А според британското военно министерство руските дронове „Ланцет“ са едни от най-ефективните нови средства, които Русия е използвала в Украйна за последните 12 месеца. Благодарение на своите атакуващи възможности „Ланцет“ са определена крачка напред в това, как Русия използва тази категория оръжия, обобщават британските военни експерти.

Важен ли е този въпрос – чия армия е най-силна,  за нас, обикновените хора? Несъменно, защото е от съдбоносно значение! Ако Русия нямаше мощни въоръжени сили и не беше в тясно сътрудничество с армията на Китай, то англосаксите съвсем щяха да ни побъркат. И  Третата световна война щеше да бушува на планетата ни. На управниците на агресор №1 в света – САЩ,  е пределно ясно, че те не са в състояние да  победят Русия. Независимо от колосалният им военен бюджет и броят на самолетоносачите. Те ще бъдат принудени да приемат исканията на Русия и Китай: отказ от разпалване на войни, от провеждане на „цветни революции“, от чудовищни манипулации за демонизиране на тези, които САЩ не харесват. Защото Русия има не само най-мощната армия в света – класацията на US News & World Report  я определя още и като най-силният лидер сред държавите, с най-голямо политическо влияние в света.

В миналото Съветския съюз гарантираше мира на планетата. И не позволи да избухне нова световна война.

Днес това го правят Русия  и нейният най-близък съюзник – Китай.