Недоверието към тези на власт бързо расте на Запад и у нас!

Недоверието към тези на власт бързо расте на Запад и у нас!

Нехватка продукта, который примерно три четверти младенцев в США получают в какой-то момент в течение первых шести месяцев, заставляет родителей по всей стране паниковать

Продължаващата вече  близо два месеца  невиждана досега кампания за промиване на мозъци на Запад и у нас, успя буквално да дрогира милиони. При това тя е съчетана с жестока цензура. Очевидно  тези на власт страшно много се страхуват до нас да не достига алтернативна информация, защото тя би разкрила лъжите им. Това, заедно с увеличаващият се брой хора, които не са в състояние да мислят критично, обяснява защо малцина  разпознават фалшивите новини и дезинформацията, с които денонощно ги облъчват медиите.

Но олигарсите на Запад, а и у нас, както и обслужващите ги политици и манипулатори, сега са изправени пред много сериозен проблем: въведените от тях антируски санкции губят подкрепата на все повече хора! За това свидетелстват резултатите от  най-нови социологически проучвания. Те показват, че доверието в управляващите, които са ги въвели и продължават да ги разширяват,  стремително се срива.

В Германия бяха публикувани резултатите от най-новото проучване на известният институт за изучаване на общественото мнение  Insa. Те сочат, че рейтингът на одобрение на канцлера Олаф Шолц е достигнал рекордно ниско равнище – от неговата работа сега вече са недоволни 49 на сто от германците. Одобряват дейността му едва 38 на сто от тях. Това са най-лошите резултати за Шолц, откакто зае този пост на 8.12.2021 г. Повече от половината (55 на сто) германци са недоволни и от работата на федералното правителство, докато тези, които го одобряват са само 35 на сто.

А  CNN съобщава за проучване на института „Галъп“, което установява рекородно нисък рейтинг на президента Джо Байдън – сега той има доверието на около 40 на сто от населението на страната. Според  социолози особено тревожен е факта, че Джо Байдън е загубил доверието на американската младеж. Така изследване на университета Куинипиак, разположен в  Кънектикът сочи, че само една пета от хората на възраст от 18 до 34 години одобряват начина, по който Джо Бадйън се справя с работата си. Категорично не го одобряват 58 на сто от тях. Наблюдатели обясняват продължаващата агресия на Байдън спрямо Русия, със стремежа му да отвлече вниманието на населението от изострящите се проблеми вътре в Америка и с  неспособността на неговия екип да се справя с тях.

https://i0.wp.com/na-zapade.ru/wp-content/uploads/2019/05/methode_times_prod_web_bin_46eecbaa-386b-11e6-aa72-a53adb7df446.jpg?w=640&ssl=1

И лондонската  агенция за проучвания и анализи Redfield and Wilton Strategies  установява, че обществената подкрепа за въведените с най-активното участие на властите на Великобритания санкции срещу Русия, бързо намалява в страната.  Според нейните експерти, финансовите проблеми на населението на острова изместват интереса им към случващото се в Украйна. И делът на хората, които са готови да плащат за да бъде наказана Русия, бележи стабилен спад: само за един месец техният дял е намалял от  50 на сто подкрепящи ги до 36 на сто. Сега  54 на сто от анкетираните заявяват, че финансовото им положение продължава да се влошава, докато два месеца преди това този дял е бил 42 на сто. Още по-обезпокояващо е, отбелязва вестник  The Daily Telegraph, че 62 на сто от анкетираните са разтревожени от перспективата за по-нататъшна деградация на финансовото им положение. На около една трета от британците заплатата им е била повишена заради увеличаващата се инфлация, но въпреки това  две трети от тях признават: по-високата заплата  въобще не са в състояние да им осигури нормален живот в условията на непрекъснато поскъпване на цените! Според експертите жителите на „мъгливия Албион“ вече нямат желание, а и възможност да плащат от своите портмонета санкциите срещу Русия.

Резултатите от британското проучване потвърждават това, което установиха и американски социолози: подкрепа за санкции срещу Русия има, но тя започва да изчезва в мига, когато хората разберат  цената и. Медията Fox News съобщи за изследване на общественото мнение в САЩ, което е установило: 80 на сто от американците подкрепят икономически санкции срещу  Русия. Но одобрението им рязко спада, щом  разберат,  че  в резултат на тях ще започнат да се увеличават цените на всичко. Тогава подкрепата на въведените антируски санкции се срива на половината – до 44 на сто.

Разбиращи от занаята си манипулатори успяха за около два месеца да излъжат милиони хора на Запад и у нас. Ловко играейки си с емоциите на хората, безцеремонно заливайки ги с небивали измислици за „престъпления на руския агресор“ в Украйна, те породиха ненавист към всичко руско сред големи социални групи. А точно това бе необходимо на овластени русофоби за да въвеждат нови пакети от санкции в опита си максимално да навредят на Русия.

Но  действителността се оказва мощен фактор за събуждане на приспаните от манипулацията мозъци. Особено, когато те осъзнаят, че санкциите най-жестоко удрят тях, а не руснаците. За тях те не са нещо ново –  Русия е обект на санкционен натиск от Запада вече повече от десетилетие. И затова е създала и разполага с необходимата стратегия за преодоляването им.

Но същото не може да се каже за европейската икономика например. Така в богата Германия стремително растат цените на хранителните продукти. През март олиото поскъпна с 18 на сто, а сега с нови 30 на сто. При това  все по-рядко се открива в магазините, пише немският вестник  Frankfurter Allgemeine. Маслото в разфасока от 250 грама вече е на цена от 2,5 до 3 евро – увеличението е с около една пета. Хлябът е поскъпнал с над 7 на сто и т.н. В сравнение с февруари 2021 г. млякото е поскъпнало с 30 на сто,  зърнените храни – с 33 на сто, картофите – с 88 на сто и др. Общото равнище на инфлацията в Германия през януари е 4.9 на сто, през февруари – 5.1 на сто, през март – 7.3 на сто, което означава: цените  непрекъснато растат!

И това е само началото на срива на жизнения стандарт на обикновените германци, защото върху цените на това, което те купуват скоро ще се отрази продължаващото поскъпване на нефтените продукти (с над 70 на сто), на твърдото гориво (с над 62 на сто), на зърното (с около 56 на сто), на фуража за животните (с 43 на сто) и т.н.

Не по-различна е  ситуацията и във Великобритания – равнището на живот на обикновените хора там продължава да се срива. Работните заплати все повече изостават от набиращата скорост инфлация и  милиони британци стават все по-бедни. Средностатистическото британско семейство сега плаща за тока, който харчи със 72 на сто повече, отколкото преди година. Цените на бензина са скочили с 30 на сто, а на дизела – с 36 на сто. Прогнозите са инфлацията да продължава да расте и към края на годината реалният доход на домакинствата да се намали с  2320 лири. Това е най-голямото намаление, откакто британските статистици са започнали да събират информация през 50-те години на миналия век. В най-трудна ситуация са безработните британци, които никак не са малко – те  са над 5.3 милиона души. А основната причина за това, което се случва сега на германци и британци е крайно русофобската политика, която водят техните управляващи.

https://i0.wp.com/www.businessinsider.in/photo/79767116/nearly-8-million-americans-fell-below-the-poverty-line-since-the-summer-as-the-government-stopped-writing-checks-for-stimulus-unemployment-and-small-business-aid.jpg?w=640&ssl=1

Не по-различна е ситуацията и у нас – властта губи подкрепата на хората. Последното проучване на агенция „Алфа-Рисърч“ сочи рязък спад в доверието към правителството, премиера и управляващото мнозинство. За периода февруари-април е установен спад в одобрението  (от 35 на сто на 19 на сто) и ръст на осъждането (от 23 на сто до 48 на сто) на дейността на правителството. Положителните оценки за премиера Кирил Петков са спаднали от 39 на сто на 23 на сто, а негативните са се увеличили от 21 на сто на 48 на сто! При това ефектите от санкциите срещу Русия, към които проамериканското правителство у нас с невероятен ентусиазъм се присъедини и подкрепи, тепърва предстои да усетим всички ние, простосмъртните българи.

Агенция Bloomberg пише за това, че в цяла Европа се е появил нов феномен – „енергийна бедност“. С него се обозначават увеличаващият се брой европейци, които скоро няма да имат достъп до съвременни енергийни услуги – отопление на дома, приготвяне на храна, вземане на всекидневен душ, отказ от ползване на климатик и пр. На този фон вождове на различни равнища се надпреварват да съветват обикновените хора как да оцеляват в условията на непрекъснато поскъпване на всичко: да се хранят скромно, да не се къпят с гореща вода, да спрат да карат автомобилите си, да икономисват тока и др.

Но кой знае защо техните съвети никак се харесват на  европейците…