Безотговорни, но алчни „елити“ на власт ще ни унищожат!

Безотговорни, но алчни „елити“ на власт ще ни унищожат!

Европейският съюз прехвърля икономиката си на военни релси и рязко увеличава разходите за въоръжаване на държавите-негови членки. Това бе най-важната тема, обсъждана на срещата на върха на държавите от еврозоната (21 и 22 март т.г.) в Брюксел. Преди нея, на 19 март т.г., шефа на Евросъвета – Шарл Мишел, в свое писмо до неговите членове заяви: дошло е времето „да приведем икономиката на ЕС „в бойна готовност“. Това означава „изразходване на повече средства“ и ограничаване на всякакви препятствия пред ръста на военното производство.

На 18 март в своя статия за Euractiv войнствено настроения Шарл Мишел нареди държавите-членки на Евросъюза да удвоят поръчките си за оръжия и боеприпаси до 2030 г. Следва да се увеличат и многогодишните договори за разширяване на производството на оръжия, независимо от изключително скъпите инвестиции във военната индустрия. Лидерите на държавите-членки на Евросъюза са призовани да ускорят предоставянето на още по-голяма военна подкрепа на киевския режим.

И това не са само призиви на лишен от разум висш бюрократ – прехода на Евросъюза на „военни релси“ вече е в ход. В него бе приета  първата в историята му Европейска отбранително-промишлена стратегия (EDIS) и свързаната с нея Европейска програма на отбранителната промишленост (EDIP). На 15 март Еврокомисията, командвана от известната с далаверите си и върла русофобка Урсула фон дер Лайен, предостави нови милиони евро за увеличаване производството на боеприпаси от военната индустрия на Европа. В рекордно кратък срок бяха одобрени 31 проекта в пет области: взривни вещества, барут, снаряди, ракети, изпитания и ремонти. Те ще бъдат финансирани с 513 милиона евро от бюджета на ЕС и Норвегия. Предвижда се да бъдат привлечени и допълнителни инвестиции, за да се формира обща сума от около 1.4 милиарда евро. На Украйна ще бъдат давани до 15 млрд. евро  в периода 2023-2027 г. Първото плащане към Киев може да бъде извършено още през юли т.г.

Като свалим лъскавата опаковка от приказките на „вождовете“ на Евросъюза, неизбежно ще стигнем до извода, че със сегашната си милитаристична политика те се готвят да хвърлят милиони европейци в пламъците на една нова световна война. Врагът е пределно ясно обозначен: Русия!

Вероятно ще се намерят хора в Европа и у нас, които ще отминат с безразличие и тази най-нова, крайно агресивна военна политика на евролидерите. На тях им се струва, че всичко това просто не ги засяга. А напразно: цената за това поредно безумие на  овластените идиоти в Евросъюза, ще е още по-голяма мизерия за нас, обикновените европейци!

За да реализират своите планове те се нуждаят от огромно допълнително финансиране. То няма откъде да дойде, освен от рязко съкращаване на разходите в социалната сфера. Така, че и безразличните скоро ще усетят по стремително намаляващите си доходи и растящите разходи, ефекта от най-новата военна политика на някога представящият се за „миролюбив“ Евросъюз.

А, че това неизбежно предстои да се случи, ни показва Германия – доскоро най-мощната икономика в Европа. Нейното правителство  предвижда разходите за военни нужди да достигнат до 3.5 на сто от бруто-вътрешния продукт (БВП) на страната, пише Berliner Zeitung. Сперед тамошни експерти, ако това се случи, то немската икономика я очакват огромни беди. Разходите за отбрана на страната ще надхвърлят 140 милиарда евро – много повече, отколкото тези на Русия (109 милиарда евро за тази година). На Германия ще се наложи да взема до 100 милиарда евро заеми всяка година. А това означава „повече пари за изтребители и танкове и много по-малко за пътища, електромрежата и социални услуги“, отбелязва немската медия. Според нея най-големият проблем е, че взетите на заем милиарди за въоръжаване, няма да останат в Германия. „Инвестициите в пътища, субсидиите за замяна на отоплението или социалните помощи за безработни, се връщат в магазините и създават там търсене, докато милиардите за оръжия заминават в чужбина“, изтъква Berliner Zeitung. От фондове на Бундесвера (така наричат въоръжените сили на Германия) например, десет милиарда вече  са заминали към американския производител на оръжия Lockheed Martin – за закупуване на изтребители F-35, способни да носят ядрено оръжие.

Berliner Zeitung цитира и изследване на Greenpeace от декември 2023 г. То показва, че инвестициите във въоръжения създават много по-малко работни места и по-малък ръст на БВП, отколкото, ако бъдат вложени в мирни отрасли. Така един милиард, инвестиран в немският военно-промишлен комплекс създава около 6 хиляди работни места, но вложен в образованиоето – 18000!

Безумната военна политика на неадекватните овластени недоразумения в Евросъюза, реално поглъща огромни ресурси, които срочно са нужни за здравеопазване, образование, инфраструктурата, за защита на околната среда… При това разходите на държавите в Евросъюза за въоръжаване и сега са три пъти повече от тези на Русия – те са около 355 милиарда евро. Но идиотите на власт искат те още повече да се увеличават! Единствено печелившите от тази безумна политика на Евросъюза са производителите на оръжия. Цената на акциите на немската военна корпорация Rheinmetall например, са се увеличили четири пъти (от 100 до 410 евро). Но икономиката на Германия като цяло продължава да губи, заключава Berliner Zeitung.

Впрочем стреснати от растящите  антивоенни настроения в Европа сега нейните измислени „лидери“ започват поредната си дезинформационна кампания. Преди началото на срещата на върха в Брюксел, Жозеп Борел – най-близкият съратник на гинеколожката-шеф на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен, заяви:  „Не трябва да плашим хората с това, че войната е неизбежна. Неизбежна е необходимостта да подкрепяме Украйна. Не става дума за това, да умираме за Донбас, а за това да помагаме на украинците!“

Евродипломат №1, който много точно наричат заради невероятната му войнственост „министър на войната“, за пореден път доказва тоталната си неадекватност и лицемерие. Та нали да се въоръжава свръхкорумпирания, диктаторски режим на клоуна-президент Зеленски, означава да се обричат на смърт нови стотици хиляди хора – военни, но и деца, жени, възрастни…

А върхът на абсурда е, че колкото и милиарди евро да се налеят в бездънните джобове на свръхкорумпираните управници в Киев, това няма да промени обективната реалност: Украйна и Запада губят в този конфликт, победата категорично ще е на Русия! В това – за разлика от инфантилните, невероятно некомпетентни, но самовлюбени и алчни нарциси  на власт в Евросъюза и у нас, са убедени все повече експерти – военни и цивилни. Вече не крият тази истина дори и жестоко цензурирани западни медии. Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин признава, че „на бойното поле ние действително наблюдаваме редица растящи успехи на руснаците“ (CNN). Русия устойчиво разширява своите преимущества на бойното поле. Запада следва да се смири с реалността и да поиска мир (Responsible Statecraft).  „Украинците губят тази война!“  (генерал Раймунд Анджейчак, който до октомври 2023 г. е началник на Генералния щаб на полската армия – Exxpress).  „Украинците губят! Единствено интересният въпрос е, от колко територия те ще се лишат и как ще изглежда финалната линия на разделянето“ (проф. Джон Миършаймър от чикагския университет – Judging Freedom). Никакво западно оръжие няма да промени ситуацията на бойното поле в полза на Украйна (генералът от НАТО Харалд Куят – Die Weltwoche). „С Украйна е свършено!“ (доклад на френското министерство на отбраната – Marianne).

В интерес на истината в Европа се срещат, макар и много малко, но и разумни лидери. Така премиерът на Словакия Роберт Фицо оценява политиката на Еврокомисията като продължаване на кръвопролитията в Украйна. Той определи и нейната стратегия  за отслабване на Русия с помощта на киевския режим, като „неработеща“.

Нашият – на обикновените граждани на Европа шанс, е на предстоящите евроизбори да помогнем да се увеличи броят на почтените, мъдри и отговорни политици в Европарлмента и Еврокомисията. В нашата прекрасна Татковина това означава да не допуснем антибългарските партии ГЕРБ-СДС, „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“ да изпратят свои недоразумения в ръководните органи на Евросъюза.  Защото, ако те и подобни на тях инфантилни, некомпетентни, безотговорни и невероятно корумпирани образи, продължават да пълнят коридорите на властта в Европа, това ще означава Трета световна война. Която със сигурност много бързо ще прерасне в ядрена.

А тя ще е последната за човечеството  – след нея него просто няма да го има!