Мракобесие от Запада тотално обсебва родни медии!

Мракобесие от Запада тотално обсебва родни медии!

https://i0.wp.com/gdb.rferl.org/CDC92FF7-FDE0-4FB9-9217-A1329A4A464F_w1200_r1.jpg?w=640&ssl=1

Оперната певица Александрина Пендачанска е добре позната дори и на хора,  които не си падат точно по нейното  изкуство. Известна е и с пристрастието си към т.н. „демократични“ и „евроатлантически“ среди у нас.  А тези дни тя прибави към публичния си образ и  още нещо –  агресивна  русофобия и непоносимост към различното от нейното мнение. Тя си позволи да атакува един от  малкото  авторитетни и  непродажни  журналисти у нас – Петър Волгин.  От нейният профил във Фейсбук узнаваме, че певицата е не просто ядосана, а направо е вбесена от  журналиста. Причината за това е, че въпреки нейните настоявания „дезинформацията и пропагандата в предаванията, водени от Петър Волгин“ продължават, не са преустановени. „Г-н Волгин злоупотребява с ефира на обществената медия от години. Чрез коментарите и гостите, които кани, неговите предавания са се превърнали в канал за разпространение на дезинформация и фалшиви новини, от които се провежда откровена пропутинска, антиевропейска и антиевроатлантическа пропаганда, която противоречи на обществения интерес и мисията на Националното радио“. Точно в духа на макартизма от 50-те години на миналия век, певицата обвинява БНР, че в лицето на Петър Волгин „се свързва с най-порочните, антидемократични и пропагандни практики на страната-агресор и престъпния режим на президента ѝ, Владимир Путин“.

Естествено, написаното от нея възторжено бе посрещнато и  незабавно  разпространено от всевъзможни български медии. Вестник „Дневник“ дори  препечатва коментар на германската „Дойче веле“, озаглавен така: „Волгин, БНР и дезинформацията: защо това трябва да спре веднага“. За да го сподели вестникът определено трябва да е възприел защитаваната в него позиция. Прочитайки този коментар, читателят остава благодарен, че неговият автор – Георги Г. Ангелов (абсурдът е, че този образ е завършил руска филология!),  както и „Дневник“, все пак не са поискали (засега!) несъгласните с тяхната позиция да бъдат незабавно разстреляни или най-малкото тикнати до живот в строго охраняван зандан.

Но с един извод на  непознатият за мен Георги Г. Ангелов, ще се съглася  напълно. Той пише: „Образованието, функционалната неграмотност и ниската медийна култура допринасят за вирусното разпространение и безкритично приемане на дезинформацията.“  С изкуството на комуникацията, включително и на манипулацията, се занимавам професионално от десетилетия – най-вероятно преди още Георги Г. Ангелов  да е усвоил азбуката. Написал съм и няколко книги в тази област. Скромният ми опит ме е убедил: точно на  невежеството, умствената ленност и пълната липса на критично мислене могат да разчитат днешните родни манипулатори, за да повярват хората на техните лъжи и дезинформация.

Коректно е да приведа и отговора на Петър Волгин на атакуващата го „демократка“ и „евроатлантичка“: „Разбирам, че певицата Пендачанска била недоволна от моята работа. Няма нищо странно в това някой да харесва или не друг човек, да има положително или отрицателно мнение за него. Проблемът идва тогава, когато нехаресващият си служи с лъжи и манипулация. Когато няма никаква представа от работата на хората, които критикува. Певицата Пендачанска не разбира от медии… В писанията и… има много твърдения по мой адрес, но няма нито една истина“, заявява Волгин. И добавя: „Певицата Пендачанска е от хората, които говорят единствено неща, удобни за ушите на властта. На всяка власт. Българска и чужда. Пендачанска е от хората, които искат да забранят всяко различно мнение. Надявам се да не им позволим да направят това“.

https://i0.wp.com/cdn.fishki.net/upload/post/2022/04/09/4118246/a8c1cddf5bfe7070772b5b94f337211c.jpg?w=640&ssl=1

Руската военна операция за демилитаризация и денацификация на Украйна, която започна на 24.02., породи невероятна агресия в българското публично пространство. „Демократи“, които съсипваха страната ни през последните три десетилетия и я изпратиха на дъното на континента ни, сега вилнеят с пълна сила. Дебили от техните редици оцапаха руското посолство  и окичиха столичната община с украинско знаме – акт, който се прави от чужда държава, след като ни е окупирала. Те нарекоха алея в непосредствена близост до руското посолство „Героите на Украйна“, без въобще да си дават сметка, че така възхваляват завършени нацисти.

И това съвсем не е безсмислено определение: певицата и нейните съмишленици едва ли знаят, какво се случи на 7 декември 2021 г. например. Тогава в ООН бе гласувана една много важна резолюция, изцяло ориентирана към защита на човешките права. Тя се казваше „Борба с героизацията на нацизма, неонацизма и други форми на расизма, расовата дискриминация и ксенофобията“. В нейна подкрепа гласуваха 121 държави! Срамното е, че перчещата се с „евроатлантически“ ценности България се оказа сред 55-те държави, които се въздържаха. И сега най-интересното – само две страни гласуваха против тази много важна резолюция и на практика поощриха нацизма – САЩ и Украйна! Днес, наименовайки алеята „Героите на Украйна“, столичната община, доминирана от „демократи“ и „евроатлантици“,  на практика идеализира фашизма.

Престъпление е да изкривяваш истината за неонацисткият режим, дошъл на власт в Украйна с държавният преврат, организиран и ръководен от САЩ през 2014 г. През последвалите  осем години в Украйна се осъществяваше истински геноцид над руското население в Донбас. „Героите на Украйна“ убиваха и осакатяваха децата на двете самопровъзгласили се републики – ДНР и ЛНР. Те горяха живи хора и книги на велики руски писатели. Забраняваха медии, осмелили се да разказват истината за случващото се в страната. А в занданите на Службата за безопасност на Украйна хора бяха подлагани на чудовищни изтезания и убивани, защото имаха различни от тези на властта, мнения.  След 2014 г. само в Европейският съд по правата на човека в Страсбург са били подадени над 6000 жалби за насилия, оказани от страна на украинския режим върху  жители на Донбас. Но споделящите  „демократични“ и „евроатлантически ценности“ съдии не намериха време да разгледат нито една от тях!

https://i0.wp.com/ic.pics.livejournal.com/polynkov/11628468/1836665/1836665_1000.jpg?w=640&ssl=1

Сега „Героите на Украйна“ продължават да тероризират и убиват мирни жители на Донбас. Над половин милион души  в ДНР от седмици са без питейна вода, гореща храна, без светлина, газ, интернет, мобилна връзка…. Възелът на Северски Донец, откъдето идва водата за населението на близо милионният град Донецк, е затворен, високоволтовите линии са унищожени и се обстрелват непрекъснато – от украинската армия. Пътища и мостове, жилищни сгради, детски градини, болници, училища  ценасочено се разрушават с мощна украинска артилерия. Територията на ДНР и ЛНР е осеяна съзнателно с хиляди украински мини – те няма да спрат руските танкове, но ще убият много мирни жители на Украйна. Става дума за истински, реален геноцид, осъществяван от „Героите на Украйна“, за който продажни български медии не обелват нито дума. Защото истината е, че не само в „демократичният“ Запад, но и  в прекрасната ни Татковина днес е  установена невиждана цензура. Тя е нужна на „демократи“ и „евроатлантици“ да скриват от обикновените българи истинският облик на „Героите на Украйна“. Защото, ако те узнаят за него, той никак няма да им хареса.

В една от най-популярните медии в света – Fox News,  на 12.04.2022 г. се появи твърде любопитна статия. Тя е посветена на манипулативните подходи, масово използвани от една от най-големите медии в света – американската  CNN. След като анализират как работи тя, авторите на публикацията – Николас Ланъм и Брайън Флъд, стигат до следния извод: „CNN  алармира за опасностите от дезинформация, но също така е и сам доставчик на дезинформация!“

Абсолютно същият извод може да направи и всеки от нас, стига да има време сериозно и критично да се запознае с „информацията“, с която днес ни заливат определящите се като „български“ медии. Той несъмнено ще се убеди и в още нещо – ако продължава родната журналистика да следва възприетият от нея сега подход на отразяване на това, което се случва в Украйна, то тя определено ще надмине в лъжите и дезинформацията своите учители и колеги от Запада!