Много трудно е да повярваш, че тя е на петдесет години

Много трудно е да повярваш, че тя е на петдесет години

Езерото Байкал е едно от най-красивите на планетата. Разположено е на територията на Русия – в южната част на Източен Сибир, на границата между Иркутска област и Република Бурятия. Няма по-голям естествен резерват на питейна вода от него – в Байкал се намира над една пета от световните запаси на сладка вода.

Стойността на водата в езерото, особено като отчетем глобалната криза за питейна вода, е над 236 трилиона долара!
Площта на Байкал е приблизително равна на територията на държави като Белгия, Нидерландия или Дания. Бреговата му линия е дълга 2100 км.

Това е и най-дълбокото езеро на планетата ни, а водата в него е толкова прозрачна, че могат да се различат предмети на дълбочина от 40 м.
Е точно в това необикновено красиво място Лю Йелин, за която вече написах на сайта, пристигна наскоро за да направи фотосесия.

Това, естествено, привлече отново вниманието на глобалните медии към тази жена в средата на 50-те години.
Първоначално нейния екип се е готвел за сибирски студове от около -15 градуса, но природата неприятно ги изненада: температурата на околната среда надхвърли минус 40 градуса.

Това, обаче, въобще не стресна Лю – дамата не само си направи снимки само по бикини на снега и леда, но смело се потопи в още по-студените води на Байкал.
– Китай е много консервативна страна – казва Лю пред журналисти. – И затова, когато ме питат защо имам толкова много бикини и често ги нося, аз се шегувам, че така икономисвам тъкан за страната.


Истината е, че Лю, която спортува редовно вече три десетилетия, прилага различни начини за закаляване, гмурка се, но най-обича да плува през зимата.
– В моите бикини аз се чувствам като в доспехи – разказва Лю. – Те ми придават увереност, карат ме да усещам себе си млада и здрава. Разбира се, тялото ми усети температурата от минус 40 градуса. Осезанието бе, като че ли в теб се впиват стотици ножове!


Енергичната Лю се възприема като тинейджърка – на около 15 години.
– Неприятно е да се събличате и влизате в ледената вода – споделя Лю, – но пък след това се чувствате прекрасно целия ден. Но което е много по-важно – така вие съхранявате здравето си за цял живот!

Ms Liu, from central China's Xinyang city, shot to fame last year for her age-defying looks
Може да вярваме на Лю – една тинейджърка, която скоро ще навлезе и в своите 60-години…