Плащаме си за това, че ни манипулират да я мразим

Плащаме си за това, че ни манипулират да я мразим

https://i0.wp.com/g3.dcdn.lt/images/pix/auksiniu-smilciu-kurortas-bulgarijoje-74684676.jpg?w=640&ssl=1

Турският вестник Daily Sabah написа какви загуби ще понесе страната заради липсата на руски полети и туристи. Той цитира Руската асоциация на туроператорите, според която само през месец юни т.г.  Турция ще се лиши от 334 милиона долара, които биха и донесли туристите от Русия. Техните турски колеги, обаче, са далеч по-скептични – за тях загубите им от блокирането на туризма с Русия за месец юни, ще са над половин милиард долара. Ферит Тургут, председател на Средиземноморския регионален представителен съвет на Съюза на туристическите агенции (TÜRSAB) твърди, че за периода от 15 април до 21 юни т.г. (официално до тази дата са спрени полетите на руски туристи за турските курорти, но малка е надеждата, че те ще бъдат възобновени след това) надхвърлят два милиарда долара.

Една от причините за забраната на полети от Русия до Турция несъмнено е пандемията от Ковид-19. Но има и друга, заради която Русия сега санкционира нашата съседка – това, че тя въоръжава Украйна.  А нея вече я контролират елити, които определено имат проблеми със здравия си разум и тотална непоносимост към Русия. Обяснимо е, че когато действаш против нейните интереси не можеш да очакваш икономически изгоди от нея.

Публична тайна е, че преобладаващата част от лидерите на Европа мразят и в душата си Русия, особено тези от Великобритания, Полша, прибалтийските държави… Сега те правят всичко по силите си, за да бавят и затрудняват регистрацията на руската ваксина „Спутник V“. Независимо от факта, че за разлика от западните ваксини тя е напълно безопасна (няма нито един летален изход след ваксиниране с нея!) и е далеч по-ефективна от всички тях. Руската информационна агенция РИА Новости цитира директора на Службата за външно разузнаване Сергей Нарышкин, който отбелязва, че съвсем умишлено европейският регулатор ЕМА бави регистрацията на „Спутник V“. За това ЕМА е получила недвусмислени „сигнали от най-високите кабинети на Евросъюза“, твърди Сергей Нарышкин –  един от най-осведомените  хора в света.

А агенция Reuters обяснява  защо Евросъюза се противи на доставките на руската ваксина. Евролидерите въобще не се интересуват от това, дали тя е полезна или не за европейците. Обсебени от омразата си към Русия за тях е далеч по-важно  да  характеризират  „Спутник V“  като „пропаганден ход на неудобен режим“.

И какво следва от подобна безумна политика?  Това, че Европа се лишава от руските туристи, които са състоятелни и щедри. Проучване на Visa Global Travel Intentions посочва: руснакът  харчи средно 1676 долара в чужбина, докато европейският гражданин – 1174.

Пандемията определено нанесе мощен удар по световния туризъм – доходите в този сектор намаляха с 1.3 трилиона долара, което е 11 пъти повече в сравнение с кризата от 2009 г. Туризмът в Европа се срина с над 70 на сто и тя  загуби 500 милиона долара. Сега, като не признава руската ваксина против Ковид-19 (отново ще подчертая – единствено напълно безопасната и работеща!) и не разрешава на ваксинираните с нея да влизат в Европа, ЕС обрича над 22 милиона души (толкова са заетите в неговия туристически сектор) на пълна мизерия. Естествено, това ни най-малко не впечатлява европолитиците и евробюрократите – за наша сметка те сами са си гласували фантастични заплати и безчет други бонуси към тях.

Но  далеч по-интересно да узнаем какво плащаме ние за натрапваната ни омраза към Русия – страната, която ни освободи от турско иго и втори път от монархо-фашизма. Факт е, че през последните три десетилетия какви ли не лумпени попадаха в най-високите коридори на властта у нас. Те имаха една единствена задача – да заслужат благоволението на САЩ и Запада. А най-сигурният начин за това е демонстрацията на ненавист към Русия. Най-новите изпълнения на тарикатите, оказали се на власт, са свързани с измислени истори за  „престъпления“ на руските специални служби и нагнетяване на омраза към Русия в публичното пространство. Откровени дебили създават различни комитети и посягат вече и към паметници на българо-руската и българо-съветската дружба. А към подобни идиотски актове Русия е свръхчувствителна.

Държавната политика на България (с незначителни изключения) след 1990 г. целенасочено промива мозъците на населението и внедрява у него омраза към Русия. У нас вече има поколения, които нищо не знаят за тази велика славянска страна – те са дресирани единствено да я мразят.

Гражданите на Русия – едни от най-образованите в Европа (за разлика от все по-голямата част от сънародниците ни!) забелязват това. И вече предпочитат да оставят парите си в други държави. Тенденцията на отлив от родните курорти на руснаци се забеляза далеч преди да се появи пандемията от коронавирус. През 2017 г. у нас са почивали 557000 руски туристи – близо четири на сто по-малко от 2016 г. През 2018 г. у нас са дошли 511000 руски туристи – с 8.3 на сто по-малко в сравнение с 2017 г. През 2019 г. те са вече 450000  – с 12 на сто по-малко отколкото през 2018 г.  И т.н. Тенденцията е ясно изразена – руснаците вече не искат да почиват у нас най-вече заради растящата омраза, демонстрирана към тях от българи.

Невероятната тъпота на политици и висши чиновници личи от факта, че решението да се обвини Русия без никакви доказателства в извършване на какви ли не престъпления спрямо България,  се случи точно в началото на туристическия сезон. Това бе възможно най-сигурния начин да се провали бизнеса на хиляди заети в родния туристически сектор и да се лишим от сериозни приходи в държавния ни бюджет.

https://i0.wp.com/www.tourdom.ru/hotline/upload/iblock/b01/DSC05124.jpg?w=640&ssl=1

TEZ Tour –  един от най-големите международни туроператори, отмени полетите си  от Русия до Варна и Бургас. Става дума за около 183 чартърни полета и около 42000 руски туристи, които трябваше да пристигнат през юни в България. Вместо у нас, те сега се отправят към други, далеч по-дружелюбни за тях държави – Гърция, Кипър, Египет, Тунис, Йордания, Черна гора, Албания… Ако все пак някой руски търсач на силни усещания реши да дойде в негостоприемната за него България, то той ще трябва да лети първо до Виена, Солун или Белград. А това определено го затруднява – излиза му далеч по-скъпо, губи му времето. И най-вероятно той ще се откаже.

Туризмът е изключително важен сектор за нашата икономика – в него се създава около 13 на сто от бруто-вътрешния продукт на страната, заети са над 335000 души (по данни от 2017 г.). Но българският туризъм стремително се срива и една от причините за това е загубата на руския пазар. Западните туристи няма да компенсират отсъствието на руските, а и не са се затичали към нас. При това цените за закуска и нощувка на немските туристи у нас например, са не просто смешна, а са си направо подигравка: 15 евро на човек! С тези пари при пълзящата само нагоре инфлация, е трудно да си представим как ще се оправя родния ни туристически сектор.

Но цената на денонощно натрапваната ни омраза към Русия далеч не се измерва единствено само със загубите на туристическия бизнес. Стратегически погледнато тя реално застрашава националната ни сигурност. Има предостатъчно сигнали, че Турция е поела пътя към възстановяване на някогашната  „османска империя“. И не крие намеренията си да прибере и прекрасната ни Татковина в нея. Не е поискала не го е направила и то за броени часове – та нейната армия е най-могъщата в Европа, с най-модерно въоръжение и богат боен опит. Реши ли да влезе у нас нищо не може да я спре – НАТО и пръста си няма да помръдне. Единственият, който би могъл да ни защити е Русия. Но след безумията спрямо нея в последните три десетилетия, вършени от „родни“ политици и обслужващи ги манипулатори, тя вече не ни възприема като страната на „братушките“. Нещо повече – та България е член на НАТО, нейният заклет враг!

Защо се трудят против истинските ни национални интереси всевъзможни и тъпоглави образи, попаднали във властта по знайни и незнайни начини? Едни са продукт, формиран изцяло от Запада за да служи единствено на неговите интереси. За други западните секретни служби притежават достатъчно доказателства, за да ги заплашват и шантажират – не изпълняват ли нарежданията им незабавно ще се окажат в техните затвори. А с по-голямата част нямат никакви затруднения – тях просто си ги напазаруват.

Само дето цената, която плащаме за русофобските им изпълнения, е непоносимо висока за нас – простосмъртните български граждани. Тя ни обрича не само на постоянна нищета, но и  ограбва  бъдещето – нашето и на децата ни.