Кога е най-добре да бъде нападната Русия

Кога е най-добре да бъде нападната Русия

https://avatars.mds.yandex.net/get-pdb/2301590/61cae236-734d-40c8-998e-5d57aa709b79/s1200?webp=false
Американският президент и неговите генерали в Пентагона спорят, кога е най-добре да бъде нападната Русия. Те никак не могат да постигнат съгласие и затова решават да попитат своите съюзници.
Французите им отговарят:
– Ние също не знаем, но със сигурност не през зимата. Това много лошо ще завърши!
Немците казват:
– Ние също не знаем, но в никакъв случай не нападайте през лятото! Ние вече сме пробвали.
Тогава на един от генералите на Обама му хрумва блестяща идея: да попитаме китайците. Китай бурно се развива и има винаги свежи идеи.
Китайците отговорили:
– Най-доброто време за нападение на Русия е точно сега. Русия строи тръбопроводите “Силата на Сибир” и “Северен поток”, космодрума “Източен”, гигантския мост в Крим. Руснаците модернизират Транссибирската магистрала, строят новия железопътен мост над река Лена и магистралата Амур-Якутск. Освен това те изграждат нови спортни обекти за световните шампионати по футбол и лека атлетика. Те разработват над 150 проекта по добив на ресурси в Арктика. С една дума, точно сега им трябват, колкото се може повече пленници.

В съответствие с митовете, разпространявани днес от западните медии, Русия е страна със слаборазвита икономика, която се основава на размяната на минерални суровини за високотехнологична продукция на западни производители. Всеки бръснар ще ви каже, че даже азиатците умеят да правят айфони, а руснаците не могат.
Но да видим какво показват цифрите. През 2016 година относителния дял на високотехнологичното производство в брутовътрешния продукт на Русия бе 22,3 на сто.
Ще отбележим, че днес най-високотехнологичен продукт в света съвсем не е айфона, а ядрената подводница. Такива субмарини съдържат гигантско количество супер нови и свръх високотехнологични детайли, огромната част от които са строго секретни.


Днес Русия е единствената страна в света, която произвежда подводници от четвърто поколение. “Красноярск” е четвъртата атомна подводница от клас “Ясень”, която наскоро завърши изпитанията на херметичност. Тази ударна подводница от проекта 885, се прави в завода “Севмаш” в град Северодвинск. Общо се строят 5 такива подводници и още пет подводници от клас “Борей 2”.

Отбранителната промишленост в Русия сега се готви да увеличи относителния дял на гражданска продукция. За тази цел тя отделя значителни ресурси за подготовката на ново поколение висококвалифицирани работници.

Мрежата от детски технопаркове “Кванториум” е нов модел за извънучилищно образование. Това са добрите стари съветски кръжоци за техническо творчество за деца, но днес са снабдени със супермодерно 3-D моделиране и робототехника.

Обучението в технопарковете “Кванториум” е абсолютно безплатно. Сега подобни паркове се разкриват из цяла Русия.
Роботехническата компания “Роббо” от Санкт Петербург предоставя учебни материали за технопарковете “Кванториум” и средните училища. Тя доставя своя продукция и за обучаване по програмиране в училища на Финландия.
През последните четири години населението на Русия расте. За всички тези деца сега се разработва нова система на образование.

Русия възобновява производството на берилий, което бе прекратено през 1989 г. Днес тя купува берилий в Китай и САЩ. Постиженията в технологиите за производство на берилий означават, че Русия вече е способна да си осигури един от най-редките и скъпи метали в света. Берилият се използва най-вече в производството на конструктивни материали за високоскоростни самолети, ракети, космически кораби и спътници за комуникация. Прилага се също в ядрени реактори като отражател или за забавяне на неутрони.
Очаква се през 2020 година Русия да произвежда около една трета от световния пазар на берилий!

Русия произвежда също и:
– леки и товарни автомобили – като автомобилите в стил ретро на руската компания Bilenkin Classic, а колите на руския автопроизводител “Лада” вече се продават и в Германия;
– мотоциклети – вседеходни мотоциклети с гуми за ниско налягане, ховербайкове Скорпион-5;
– тежко промишлено оборудване, трактори, влекачи;
– нефтени танкери, фрегати Гепард 3.9;
– авиационни двигатели – турбовентилаторните двигатели ПС-90А, които използва президентския самолет Ил-96-300ПУ, пътническия самолет за далечни разстояния Ил-96-300, пътническите и товарни самолети Ту-204, Ту-214 и техните модификации;
– самолети и вертолети – компанията “Вертолети на Русия” през 2017 г. започва производството на първите вертолети Ка-52 Аллигатор, изключително високо търсени са и вертолетите Ми-35, изтребителите Су-30СМ.
Що се отнася до качеството на руските продукти, спокойно може да се каже, че повечето от тях са уникални. Руснаците са известни открай време с това, че съумяват да намират прости и ефективни решения на най-сложни проблеми – това е техен отличителен патент.

Пример за това е руския самолет Су-35 (четвърто поколение) – едно невероятно сполучливо технологично решение. Съвършенството на тази машина най-добре проличава, като се сравни с американския хит във военното самолетостроене – F-35 (пето поколение). Руският многоцелеви свръхманеврен изтребител Су-35 (Flanker-Е по кодификацията на НАТО) превъзхожда американския перспективен самолет от пето поколение F-35. Според британския специалист Джъстин Бронк американският изтребител F-35, за чието разработване САЩ похарчиха около трилион долара, не може да победи и след милион години руския изтребител Су-35.
И експерти на The National Interest отбелязват, че Су-35 превъзхожда американския F-35 по ред ключови параметри. Така руския самолет може да нанася удари по цели от височина над 15 километра, като запазва високата си скорост – около 1500 км/час. Докато F-35 се издига до 10 км, а скоростта му е около 1000 км/час.
Впрочем добре е да знаят и родните данакоплатци, че най-вероятно членките на НАТО ще бъдат принудени да купуват в бъдеще това американско “чудо” – F-35. Нищо лично – просто американците искат да печелят.
А много скоро Су-35 ще мине “в запас” – Русия се готви за серийно производство на уникалния си невидим изтребител от пето поколение ПАК-ФА.