Време ли е вече да се унищожи семейството?

Време ли е вече да се унищожи семейството?

Напрегнати около промените, които ни донесе пандемията с Ковид-19, като нищо може да сме пропуснали други важни събития. Като например препоръката на Организацията на обединените нации (ООН) да престанем да се обиждаме един друг, като наричаме жена си „жена“ или мъжа си „мъж“. Според мъдрите и толерантни лидери на световната организация, занапред е добре да ползваме само понятието „съпруг“. Също така некоректно ще е да наричаме човека до себе си „моят приятел/моята приятелка“ – ще постъпваме правилно, ако използваме думата „партньор“. Това, което казваме има значение, ни обясняват от авторитетната ООН. Като използваме правилните думи, ще помагаме за създаване на един по-равен свят. Това е особено важно в случаите, когато не сме сигурни в нечий пол.

А това, че Ковид-19 отново изведе на преден план темата за ненужността на семейството ни разказва американският журналист Франк Шуберт. Той коментира в своя публикация как небеизвестният Джордж Сорос използва сега кризата около Ковид-19 за постигане на своята извратена цел – тотално унищожаване на семейството като институция. За да манипулира общественото мнение по света (в това число и у нас!) Сорос е изразходвал вече около 40 милиарда долара, отбелязва Франк Шуберт. Той е създал  могъща мрежа от неправителствени организации (групи за натиск) и практически няма политик, който да не поддържа поддържа връзки с негови структури. От тях той получава огромни финансови средства и подкрепа. И, естествено, когато идва на власт, той всячески защитава и пробутва неговите идеи за ненужността на семейството в публичното пространство.

При това, отбелязва Франк Шуберт, хората на Сорос действат най-често в дълбока сянка, зад кулисите. Така има сведения, че негови структури подкрепят активисти, които разпалват расови безпорядъци, поощряват масовата миграция на бежанци в Европа, стоят зад демонстрации на анархисти в различни райони на света и т.н.

Франк Шуберт ни препраща към любопитна статия, която се е появила в openDemocrary. Тя се самоопределя като „независима глобална медийна организация“, но в действителност е мощен пропаганден инструмент на Сорос. За съдържанието и може да съдим по заглавието и – „Коронавирусната криза показва, че е време да се премахне семейството“. Статията е посветена на генералната цел на соросоидите: пълното унищожение на традиционното семейство. Неправителствените организации, създадени от Сорос по света (има ги твърде много и у нас!) агресивно и нагло настояват да се промени статуса на родителите. Те искат да ликвидират семейството като институт, защото не приемат, че то дава сигурност, любов, топлина, подкрепа на децата и техните родители. Точно обратното – в семейството те виждат главната причина за човешките страдания, пише Франк Шуберт.

В публикацията „Коронавирусната криза показва, че е време да се премахне семейството“ то се разглежда като инструмент за ограничаване правата на човека на лично жизнено пространство. Нейният автор Софи Люис осъжда „патриархалното възпитание“, което за нея е източник за голяма част от насилието на земята. Според нея Ковид-19 доказва: семейството вече е ненужно – пандемията създаде ситуация, в която главата на дома придобива неограничена власт над всички негови членове. „Именно семейството – пише Софи Люис, – е разсадник на домашно насилие и тормоз на малолетни, преследване на сексуални малцинства, принуда над сексуален партньор, психологически изтезания и т. н.“ За нея традиционното семейство като начин за социално възпроизводство, реално не става за нищо – то ни разделя по признаци като пол, националност и раса, заставя ни да вярваме, че сме личности, шантажира ни. „Ние заслужаваме нещо по-добро, отколкото семейството – пише Софи Люис. – И сегашната пандемия на коронавирус е отлично време за това, да се премахне семейството на практика.“

Главната организация на Сорос се нарича „Отворено общество“, но точно тя няма нищо общо с откритостта, коментира Франк Шуберт. Той иска да замени семейството с някаква глобална държава, която не признава граници, национална идентичност и други различия. Елитите знаят, как ще е най-добре за всички ни, а ние сме длъжни да им се подчиняваме за благото на обществото.

Ковид-19 разкрива пределно ясно извратеното мислене на хора като Джордж Сорос, които ненавиждат семейството и категорично осъждат „семейните ценности“. Добре е да си даваме сметка за пагубните последици от пътя, по който ни тласка „Отворено общество“. И сегашната пандемия е идеален момент за размишления за семейството. Но не за това да го разрушаваме, както искат агентите на Сорос, а да защитаваме и укрепваме неговите ценности, обобщава Франк Шуберт.

И трябва да признаем: той наистина е прав. Да защитаваме ценностите на семейството, да наричаме мъжа – мъж, жената – жена, детето – дете, майката – майка, бащата – баща, означава да съхраним себе си и самото общество.

За да го има и в бъдеще.