Как да оцелееш по време на криза: 2 част

Как да оцелееш по време на криза: 2 част

https://i0.wp.com/www.nationwidecar.com/wp-content/uploads/2018/05/San-Jose-Limo-Services.jpg?w=640&ssl=1

Даниел търси и затова намира професията, която е най-характерна за съответния щат: в столицата на развлеченията Лас Вегас (щата Невада) работи като организатор на сватби. В Су Фолс (Южна Дакота), който се смята за родината на каубоите, е водещ на родео. В Омаха (щата Небраска), където по-голямата част от населението е заета в селското стопанство, работи като фермер… Ангажименти във всеки щат намира чрез интернет. Но не си мислете, че това е лесна работа, особено в началото. Понякога са му потребни хиляди позвънявания и изпратени писма. Пътешества и се издържа сам – от парите, които е заработил предишните седмици.
Вероятно ще си кажете: чудесно се е сетило момчето – хем ще изкара някой лев, хем ще опознае страната си. Да, но за креативна глава, каквато несъмненно притежава Даниел, това съвсем не е достатъчно. Колекционерът на професии решава да превърне пътешествието си в публична акция. А с нейна помощ да спечели и още парички. Затова си създава сайт, където най-подробно разказва за приключенията си. Чрез него той призовава връстниците си: “Звучи ви невероятно това, което правя? Присъединете се към мен и е възможно да си намерите идеалната работа!”


Много скоро за Даниел научава цяла Америка. Наляво и надясно той раздава интервюта, телевизионни репортери следят подвизите му, а 9 най-гледани риалити-шоута го поканват да стане техен участник. От Южна Корея пристига специален телевизионен екип, за да заснеме филм за него.
Големият интерес към Даниел е породен и от още една причина: обикновена Америка и най-вече младите хора в нея, са изпълнени с дълбок песимизъм и отчаяние. И в интерес на истината има защо: половината от американците днес печелят по-малко, отколкото е жизнения минимум. А това е съвсем недостатъчно дори за скромен начин на живот. От американците 62 на сто не притежават дори 500 долара и не могат да си ремонтират колата, ако нещо в нея се развали.
А Даниел показва нещо различно – енергия, ентусиазъм, увереност в себе си. Внушава на връстниците си, че човек никога не трябва да се предава, защото винаги има шанс за разрешаване на появили се проблеми. Даниел доказва, че може да се намери интересна работа, трябва само да положиш усилия за това. Нещо повече – той е убеден, че точно по време на кризата може да се правят немалко пари: самият той скоро започва да печели по над 2000 долара седмично – горе долу толкова е месечната заплата на средностатистическия американец. А и не само това – имаш възможност да вършиш това, което ти е най-интересно.


След като приключи обиколката му из Америка, Даниел написа книга за това, което видя и научи, за срещите си с различни хора. Книгата стана много търсена, следователно и банковата му сметка осезаемо нарастна. А и Холивуд едва ли ще пропусне възможността, да заработи от неговите подвизи. Така, че Даниел ваче разполага с пропуска за клуба на финансово независимите хора.
Даниел Седики се превърна в истинска звезда в публичното пространство не само в САЩ. Той заработва много пари и от многобройните си лекции – сега е треньор (коуч), който мотивира хората, как да успеят в живота.
Тази – за някои вероятно вече малко поостаряла откъм фактология история, всъщност си е съвсем актуална. Аз вече писах и отново ще разказвам за предстоящите шокове, с които ще се срещнат милиони хора на планетата и заради идването на роботите и изкуствения интелект. Без значение е, каква диплома имаш, с какъв опит си – ако действаш така, както досега си постъпвал, ще ти бъде трудно. Бъдещето принадлежи на онези, които се отказват от шаблоните и търсят необичайни идеи. Тези, които не вървят по пътищата, по които се движат всички останали, а сами си правят свои пътеки. Които са убедени, че няма лошо време и неприятни дейности – има неадекватни подходи.
И които вярват, че стига да поискат, ще реализират целта си.