Как да бъдем стройни, а децата ни здрави и щастливи

Как да бъдем стройни, а децата ни здрави и щастливи

Имате малки деца и покрай грижите за тях не ви остава време за себе си. Установявате, че любимите ви дрехи вече не ви стават – понатрупали сте някои и друг излишен килограм… Какво да правите?
Отлично решение на този проблем, който вълнува милиони майки на планетата, ни предлага Чарити Леблан. Тя има две малки деца – петгодишния Оукли и двегодишната Фелисити. След раждането на сина си тя с ужас забелязва, как стремително започва да качва килограми. За да си върне формата, която имала, Чарити решава да започне занимания с йога. Те могат да се правят у дома, не изискват сложни съоръжения и постепенно може да се преминава от по-просто в по-сложно ниво.


И тя започнала да прави йога асани (упражнения) винаги, когато намирала свободно време. Същевременно забелязала, че малките и деца с огромно любопитство наблюдавали, как тя прави асаните. Тогава и хрумнало да увлече и тях в своите йогистки занимания. И се оказало, че когато всички заедно спортуват, ставало невероятно забавно и децата били щастливи.
Сега Чарити е много популярна с начина си на живот, често я посещават журналисти. И обикновено я питат дали е имало и моменти, когато всички заедно са падали на земята при изпълнението на по-трудни упражнения. Чарити се усмихва и отговаря:
– Разбира се! Но нали във всичко, което правим има и елементи на риск?


А после добавя:
– Аз съм много внимателна с децата. Ние не пристъпваме към нов елемент, ако не съм убедена, че те ще се справят с него. Винаги практикуваме много бавно упражненията. И напредваме само, когато сме готови за следващите по-сложни асани.
В семейната йога понякога се включва и таткото Андре и тогава децата са във възторг. Но за съжаление той е доста зает човек – върху плещите му лежи отговорността, да осигурява парите за семейството.
Чарити се занимава с йога всеки ден. Тя се сетила и предложила на децата си дори да измислят нови названия на асаните. Така се появило и името на едно от йогистките упражнения – “Двойна дъга”.


Чарити казва, че решението и да въвлече и децата в своите спортни занимания, се е оказало много удачно:
– Така аз имам възможност да работя над себе си, да бъда в добра форма и същевременно да си играя с децата. Като спортуваме сина ми се учи да ми се доверява. Движенията помагат на дъщеря ми да развива моторика и мускули. Те узнават, какво означава да си силен и здрав. И при това всичко става много весело!
Откъдето и да го гледаме, Чарити е права: онова, което недостига днес на децата е живото общуване с най-любимите им хора – техните родители. От това губят не само децата, но също мама и татко.

А нейната идея да увлече децата си в спорта и позволява да бъдат повече заедно, да им е много забавно и винаги да са в отлична форма.
Затова, ако искате децата ви да са хармонично развити, здрави и щастливи, играйте с тях. По възможност – всеки ден!