Какво не иска да види съпругата на президента?

Какво не иска да види съпругата на президента?

След проведеният дебат между Джо Байдън и Доналд Тръмп сурови критики срещу сегашният президент заляха не само американските, но и световните медии. Байдън се държа ужасно, той изглеждаше древен и празен. Ето защо да се позволи на този човек да се яви на избори за втори мандат е истинска злоупотреба с политиката! До този извод в своя редакционна статия стига влиятелният The New York Post. Британската журналистка Джени Холанд написа в Spiked: това, което гледах „беше началото на криза на националната сигурност и конституционна криза, каквато не съм виждала през живота си. Президентът на Съединените щати – най-могъщият лидер в света, се оказва невменяем, та той не е в състояние да контролира ума си! Неговият външен вид, несвързаната му реч ясно показаха: той не владее ситуацията!“ А милиардерът Илън Мъск сподели в мрежата Х, че най-вероятно никой не управлява САЩ…

Нападките срещу Байдън определено ядосаха съпругата на президента Джил – единственият човек, в който Байдън се вслушва (поне така твърдят американски медии). Информационната агенция Bloomberg разпространи нейната оценка на проведеният дебат и появилите се след него коментари в американски и чужди медии: „Джо, няма да позволим 90 минути да определят четирите години, през които си бил президент!“

Ако слушаме Джил, то съпругът и  може само да се гордее с това, което той и администрацията му са свършили през неговия първи президентски мандат. Но истината е съвсем друга: това е едно напълно провалено президентство, което е донесло много беди не само на Америка, но и на света! За това свидетелстват фактите, а когато те говорят и боговете мълчат.

Бившият републикански председател на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ Нют Гингрич много точно го каза: Байдън провали всичко възможно! Неговият колега – конгресменът Брайън Маст, дори създаде азбука на щетите, нанесени от президента на САЩ. С буквата „А“ той обозначи Афганистан, при бягството от който загинаха 13 американски военни, а хиляди афганистански съюзници на САЩ бяха захвърлени. С буквата „В“ (border crisis) той напомни за пограничната криза. Ръста на престъпността включи в буквата „С“ (crime). Растящите дългове на американците се оказаха в D (debt), енергийната криза в Е (energy crisis), катастрофата в международните отношения във F  (foreign affairs). В краят на своята азбука конгресменът постави „Go“, обозначавайки така израза “Джо трябва да си ходи“ (Joe must go).

Американският публицист и анализатор Майкъл Снайдер открои 11 признака за това, че САЩ се намират в много по-лошо състояние, отколкото си представят повечето хора. Въпреки, че все повече американци са недоволни от това, как работи икономиката на страната, то ситуацията е далеч по-плачевна. И няма никакви перспективи тя да се оправи. Неплатените задължения по кредитни карти растат и са достигнали най-високото равнище за последното десетилетие. Все повече собственици на офисни сгради не могат да изплащат ипотеките си. За първото полугодие на тази година са закрити над 400 банкови поделения в САЩ. Все повече американци се оказват безработни – 500 шофьори-тираджии от Тексас в края на юни т.г. са уволнени например. Мрежата Hooters закри около 40 „неефективни“ свои заведения по цялата територия на САЩ. Продължават да банкрутират търговски вериги – като Bob’s Stores и Eastern Mountain Sports. Расте спада в доверието на потребителите. Жилищата в страната вече са недостъпни за милиони обикновени американци – сега те са с 47 на сто по-скъпи, отколкото в началото на 2020 г. Средната цена на продажбите им е път пъти по-голяма от средния годишен доход на американското семейство. Бездомността, бедността, глада и престъпността неимоверно растат. Все повече американци нямат вече ресурс, за да задоволят дори и елементарните си потребности. Студените, точни цифри директно противоречат на безкрайния поток от пропаганда, с която ни заливат, обобщава Майкъл.

Днес в САЩ умират все повече хора. Така вероятността да умрат американци на възраст от 15 до 24 години е два пъти по-висока, отколкото при техните връстници във Франция, Германия, Япония и други богати държави. В много американски области равнището на смъртност сред населението в трудоспособна възраст сега е далеч по-високо, отколкото преди четири десетилетия. Убийствата с огнестрелно оръжие в САЩ са 22 пъти повече, отколкото в Евросъюза. И е ясно очертана  тенденцията те стремително да нарастват. Детската смъртност в САЩ се е увеличила с 15 на сто само за две години и за това не е виновна пандемията от Ковид. Сред 18 държави с високо равнище на доходи по очаквана продължителност на живота Америка е на последно място. Кризата със смъртността е национално бедствие. САЩ се провалят в изпълнение на фундаменталната мисия на държавата – да съхранява живота на хората! До този извод стига Washington Post, след като публикува серия статии за задълбочаващата се криза със смъртността в страната.

Не по-малко катастрофална е и външната политика на Байдън и администрацията му. Най-ярък пример за това е опосредствената (прокси) война, която САЩ водят вече трета година заедно със съюзниците си срещу Русия на украинска територия. В свой анализ за списание Hill Джефри Сакс – професор в Колумбийския университет,  припомня  сентенцията на Хенри Кисинджър:  „Може да е опасно да бъдеш враг на Америка, но да си приятел на Америка е фатално“. Той пише, че американските неоконсерватори (към тях принадлежи и обкръжението на Байдън)  разпалиха конфликта в Украйна, за да отслабят Русия. За тази цел САЩ похарчиха милиарди долари. През 2014 г. те  осъществиха държавен преврат в Киев и поставиха на власт правителство, пълно с мразещи Русия  свои марионетки. Тяхна е невероятно глупавата и свръх опасна идея за разширяване на НАТО към Украйна, пише Сакс. Въпреки обещанието на САЩ, че НАТО няма да се разшири дори и с „един сантиметър на изток“. Приемането на Украйна в НАТО означава американски ракети за броени минути да достигнат до територията на Русия и затова тя никога няма да допусне то да се случи. Проф. Сакс предупреждава: Украйна трябва да бъде спасявана не от Русия, а от САЩ! И заключава, че що се отнася до Америка, 30 години неоконсервативно, невероятно лошо управление, са твърде дълго!

Катастрофалната външна политика на Джо Байдън е една от главните причини антиамериканизмът да расте по света и у нас.  Проучвания в САЩ показват: само около една трета от американците са уверени, че техният президент се ползва с уважение сред световните лидери. Огромната част са убедени – дори западните вождове не уважават Байдън.

Що се отнася до доверието към президента вътре в САЩ, то днес е на възможно най-ниското равнище. Fox News съобщава, че Байдън губи във всички анкети. И това е обяснимо, защото живота на американцит от ден на ден става все по-лош, а народа е загубил вяра в сегашния президент, коментира Fox News.

Особено силно е разочарованието от Байдън сред младите американци – сред тези по-малки от 30 г., на него се доверяват едва 14 на сто. Причините за това анализатори виждат в абсурдната външна политика на президента и неговата администрация, в неизпълнението на неговите предизборни обещания, във все по- сложната икономическа ситуация в САЩ.

Това са фактите за резултатите от управлението на демократите начело с Джо Байдън за последните четири години. Които – кой знае защо, най-старателно избягва да съзре неговата съпруга…