Какво можем да правим, когато сме на 9 години

Какво можем да правим, когато сме на 9 години

https://i0.wp.com/s13.stc.all.kpcdn.net/share/i/12/11148262/inx960x640.jpg?w=640&ssl=1

Вероятно най-различни неща: да си пишем домашните за училище, да се шляем по улиците, да спортуваме, да танцуваме, да сърфираме из интернет…

Но нищо не ни пречи и да бием барабани. Британското момиче Нанди Бушел си е направо влюбена в тях. Както и в гръндж групата „Нирвана“. Припомням ви, че нея я основат  вокалиста и китарист Кърт Кобейн и басиста Крист Новоселич  през все по-далечната от нас 1984 г. Тя бе особено популярна в края на 80-те и началото на 90-те години на миниалия век. А вторият им албум „Nevermind“  е  музикален шедьовър, който се радва на изключителен успех –  продажбите му по света надхвърлят 30 милиона копия!

Но се оказва, че и новите поколения харесват бандата отпреди повече от три десетилетия. Малката Нанди публикува в своя канал на YouTube видео, на което изпълнява кавър версия (от англ. cover – покрива) – ново изпълнение на тяхната песен от 1991 г.  In Bloom. Нанди обожава музиката им и признава, че може да я повтаря на барабаните си по цял ден.

Независимо, че е само на 9 години, момичето е истински виртуоз на барабаните. За броени дни изпълнението и бе видяно от над 340000 души и продължава да привлича нови почитатели. Във възторг от него са не само заклети фенове на  легендарната група, но и професионални музиканти, за които тя бие барабаните съвсем като легендарния Дейв Грол. Висока оценка и дава и американският рок музикант и продуцент Лени Кравиц, който се срещна и свири с Нанди.  Това обяснява, защо хлапето вече е търсено и за реклами на различни компании.

Освен на барабани Нанди превъзходно свири на китара и пее. А феновете и в социалните мрежи непрекъснато се увеличават.

И тъй като денят се познава от сутринта може да сме сигурни: ражда се нова рок-звезда…