Какво могат психиатрите

Какво могат психиатрите

https://i0.wp.com/2.bp.blogspot.com/-lYR9C4-5084/WUzqPqZw_LI/AAAAAAAACSY/Qb0V-i7qpp0_2KvxQ8t-fYIr0jyXlYd_gCLcBGAs/s320/car%2Bwash%2Bpa.jpg?w=640&ssl=1

Фаина Раневская (1896 – 1984) е знаменита актриса, често я наричат една от най-великите руски актриси от началото на ХХ век. През 1992 г. британската енциклопедия “Кой кой е” включи Раневская в списъка на десетте най-известни актриси на миналия век. Освен десетки роли в театъра и около 30 в киното, тя е запомнена и с превъзходното си чувство за хумор.
Фаина Раневская казвала:
– Жените са много по-умни от мъжете. Вие някога да сте чували за жена, която ще си загуби главата само от това, че мъжа има красиви крака?
*******
Веднъж един психиатър се опита да ме хипнотизира, но не успя нищо да направи. Сега аз със злорадство му напомням това всеки понеделник, сряда и петък, когато идвам безплатно да му измия колата.
*******
В еврейски ресторант в Ню Йорк сервира китаец. Възрастна двойка евреи е във възторг от неговия чист изказ на иврит. На излизане от ресторанта те се обръщат към собственика, който ги изпраща учтиво:
– Извинете, как успяхте да научите онзи китаец така отлично да овладее езика ни?
– По-тихо, моля ви! Той си мисли, че това е английски!