Какво могат най-добрите

Какво могат най-добрите

Сред особено популярните източни бойни изкуства е и корейското таекуондо. У нас то има много фенове – хора, които редовно го практикуват или просто любители. Сред последните е и моята скромна личност. С нетърпение очаквам средата на лятото, когато на остров Джеджу – най-южната точка на Южна Корея, се провежда Световния фестивал по таекуондо Ханмаданг. Има какво да се види.

Тази година в него взеха участие над 3400 спортиста от 62 държави. За първи път там имаше и българи, които се представиха доста добре, завоюваха и медали.
Предлагам ви да разнообразието деня си, като се насладите на възможностите на едни от най-добрите в този красив и ефективен спорт – представителите на страната, където той се е родил. На откриването на тазгодишния световен фестивал корейския отбор по таекуондо направи демонстрация на своите възможности.

Тя включваше различни техники – пумсе (задължителни базови комплекси), кекпа (проверка на силата на удара чрез чупене на дървени дъски, плочки), атаки, самоотбрана, таекуонаеробика… Камбинациите от гъвкавост, динамика, смелост, акробатичност наистина впечатляват.
Кратката версия на тази демонстрация вече е гледана от милиони хора в света. Предлагам ви да я видите.
За да се уверите в невероятните възможности на човека, когато се осмели да ги включи в действие.