Какви дарове са ни подготвили „вождовете“ за новата година?

Какви дарове са ни подготвили „вождовете“ за новата година?

Любимите ни управници от екипа на гинеколожката Урсула фон дер Лайен ни поднесоха скъп дар за идващата нова 2024 г. След приетият от тях през юни 2023 г. 11-ти пакет от антируски санкции, сега те утвърдиха  и най-нов, дванадесети по ред. С неговото приемане летежа на Европа надолу придоби ново ускорение. На нас – простосмъртните европейци, благодарение на тях ни е гарантирана още по-голяма мизерия.

А най-големият майтап е, че безумията, сътворявани от гинеколожката и непосредственото и обкръжение в Евросъюза, както  и от ревностните и следовници в Европа и у нас не пречат на Русия да постига целите си. Антируските санкции въобще не спряха  износа на руски нефт например. Русия незабавно намери нови пазари. Напълно достатъчни са и тези в Китай и Индия, но те далеч не са единствените. Само Япония за десетте месеца на 2023 г. е купила от Русия въглеводороди за над 4 милиарда долара. В периода януари-октомври „страната на изгряващото слънце“ е купила руски газ за над 3.2 милиарда долара, въглища за над 780 милиона долара и др.  Така Русия не само компенсира загубите от санкциите и реално увеличи приходите си, но и наказа Запада с нов скок на цените на енергоносителите.

Според американската информационна агенция Bloomberg, ръста на руската икономика през последното тримесечие на 2023 г. надвишава всички очаквания! Нейните ключови отрасли са се адаптирали към безпрецедентните санкции на Запада. Нещо повече: цял спектър от предприятия – от банки до авиокомпании дори процъфтяват. Годишният ръст през третото тримесечие на т.г. се е ускорил от 4.9 на сто до 5.5 на сто – най-бързият темп на икономически растеж в Русия за последното десетилетие. Това надминава очакванията на всички анкетирани от Bloomberg авторитетни експерти. Сега рублата показва най-добри резултати сред всички валути на развиващите се пазари. А Сбербанк, която бе изключена от международната платежна система Swift, изпраща 2023 г. с рекордна печалба! И тази позитивна тенденция не се отнася само до най-голямата руска банка – печалбите общо на банките в Русия през отиващата си година ще са над 33 милиарда долара! Прогнозите са, че новата 2024 г. ще е още по-добра за тях.

Успешно се развива не само финансовия сектор на Русия в условията на невиждани санкции, наложени и от страна на Запада. Руският концерн „АвтоВАЗ“, който е в санкционният списък, за първите седем месеца на 2023 г. е увеличил с близо 60 на сто продажбите на автомобили в страната – най-добър показател за изминалото десетилетие. Въпреки санкциите международните авиополети също интензивно се развиват, отбелязва Bloomberg. Русия има въздушни съобщения с 37 държави в света, а услуги и оказват 59 чуждестранни превозвача. Bloomberg цитира експерти, които сочат: руският бизнес умее да намира и е намерил твърде нестандартни решения!

Въпреки, че антируските санкции на практика не вършат никаква работа, овластените дебили в Европа продължават да прибавят непрекъснато и нови към вече близо 18000-те, които са наложили на славянската държава. Те са толкова инфантилни, глупави и безотговорни, че въобще не отчитат обратният ефект от антируските им санкции: с тях те съсипват собствените си държави! И гарантират на нас, простосмъртните жители на Европа, неизбежно и още по-стремително затъване в блатото на мизерията. Като следствие от това – реално съкращаване на продължителността на живота ни.

В началото на август 2023 г. във Financial Times (FT) се появи любопитна публикация. Влиятелната британска медия потърси отговор на въпроса, какво загубиха европейските компании от русофобската истерия и антируските санкции, въведени от Запада. FT анализира отчетността на 600 европейски компании. На много от тях са се обезценили активите, рязко са нараснали разходите, свързани с дейността на бизнеса им – общите загуби на европейските компании са над 100 милиарда евро. Само BP, Shell и TotalEnergies са понесли щети от над 40 милиарда евро. Финансовият сектор (банки, застрахователни и инвестиционни компании) са загубили над 17.5 милиарда евро, комуналният отрасъл (utilities) —  над 14,7 милиарда евро, промишлеността, в това число и автомобилната – над 13.6 милиарда евро и т.н. Британските компании са загубили над 30 милиарда евро, германските и френските – по над 20 милиарда евро и др.

През декември 2023 г. експерти отново направиха равносметка на загубите на Европа от антируските санкции. И стигнаха до извода: заради тях Евросъюза се е лишил  общо от около 1.5 трилиона долара! Само заради отказа си от евтиния руски природен газ,  Европа е надплатила над 185 милиарда евро. От това на далавера са единствено американците, които веднага вдигнаха още повече цената на своя и без това невероятно скъп втечнен газ. И спечелиха от това над 53 милиарда долара. Що се отнася до Русия, безумните санкции на идиотите на власт в Евросъюза не само, че не я лишиха от доходи, а напротив – тя увеличи печалбите си, защото преориентира продажбите си на газ и нефт в Азия. Впрочем Русия спечели над 14 милиарда евро и на европейския пазар – продаде по-малко газ в Евросъюза, но получи повече заради ръста на цените.

В резултат на наистина безумните решения на европейски управници, Евросъюза изпадна в дълбока енергийна криза. За съжаление, това само на пръв поглед изглежда, че е далеч от нас и не ни засяга. Инфлацията победоносно шества, реален е процеса на деиндустриализацията на Европа, обикновените хора  стават още по-бедни.

Американският вестник The Wall Street Journal публикува голяма статия, в която стига до извода: европейците стремително обедняват! Дълго време живота на стария континент е бил предмет на завист в чужбина, но сега той загуби своя блясък. Французите ядат по-малко фоа гра (черен дроб от угоена гъска или патица) и пият по-малко червено вино. Испанците икономисват  зехтин. Финландците призовават хората да посещават сауна, само когато е ветровито – енергията от вятъра е по-евтина. Консумацията на месо и мляко в Германия е паднала на най-ниското равнище за последните 30 години. Все по-популярни в Европа стават фирмите, които предлагат продукти с изтекъл срок на годност на ниски цени. Главният икономист на Английската централна банка  Хю Пил предупреди британските граждани, че трябва да се примирят с бедността. И ги призова да престанат да настояват за повишаване на работната заплата. Цените на енергията са невероятно високи, а равнището на инфлацията е невиждано за последните 50 години. А решението на управниците да увеличават военните разходи още по-силно ще удари доходите на обикновените европейци, пише The Wall Street Journal.

Безумната политика на дебилите, които ни управляват, вече изправя косите на европейците. Най-нови проучвания на Евробарометър показват: 73 на сто от тях очакват през новата 2024 г. стандарта им на живот рязко да се понижи. Близо половината от тях (47 на сто) вече са усетили мизерията, 26 на сто не са я почувствали, но очакват, че през новата година всичко ще бъде още по-зле. Днес от европейците 37 на сто изпитват реални трудности да си платят сметките и т.н.

Сега овластените некадърници у нас ни внушават, колко много ще спечелим, след като бъдем приети в еврозоната. Както и всички останали техни лъжи това няма нищо общо с истината! Бандата на гинеколожката направи всичко по силите си в последните години за да унищожи и малкото добро, което е имало в Евросъюза. Унгарският премиер Виктор Орбан много точно показа резултатите от тяхната „управленска“ дейност: пълен хаос в Евросъюза, все по-малко работещи хора, неконтролируема миграция с непредвидими последици, огромна финансова задълженост, смърт на европейската промишленост, тотална изолация вместо дипломация, жестоко преследване на всяко другомислие…

А канадската неправителствена организация McGill Model United Nations Assembly (McMUN) в резултат на задълбочено проучване на процесите, течащи в Евросъюза, стигна до извода: него ще го има най-късно до 2027 г. Тогава ще настъпи и края на тази измислена общност.

Сред даровете, които дебилите покрай гинеколожката ни готвят за новата 2024 г. е и т.н. „Пакт за стабилност и ръст“. С него ще бъдат ограничени още повече възможностите на държавите – членки на ЕС, да харчат средства за излизане от кризата, в която същите тези „вождове“ успешно ни вкараха. Задаващите се жестоки икономии ще повлияят сурово на живота на нас, обикновените хора – те неизбежно ще увеличат безработицата, ще намалят работните заплати и пенсии, рязко ще съкратят обема на държавните услуги и пр.

В цялата тази кошмарна ситуация, създадена от дебилите покрай гинеколожката, има и лъч надежда: все повече обикновени хора започват да осъзнават случващото се. Associated Press ни информира за хиляди европейци,  готови да протестират против режима на жестоки икономии, който ни подготвят за идващата нова година. Продължава бързо да расте и евроскептицизма сред населението на Европа. А да се надяваме, че  на задаващите се избори за Европарламент  европейците ще се събудят от опиянението, в което са ги пратили манипулаторите, обслужващи управниците. И най-сетне дебилите на власт в Евросъюза и у нас ще бъдат сменени с нормални, мислещи, отговорни хора.