Какви ги е вършил синът на президента в Украйна?

Какви ги е вършил синът на президента в Украйна?

https://i0.wp.com/cdnn1.inosmi.ru/img/25022/35/250223504_0:0:0:0_1920x0_80_0_0_b6dddc5efefd041e94d768b76dd4a184.jpg?w=640&ssl=1

Майкъл Капуто (роден е през 1962 г.) е известен американски политически стратег и медиен експерт, бил е съветник на президента Доналд Тръмп. Милиони хора по света узнаха от неговият документален филм  “Украинската измама. Импийчмънт. Байдън кеш. Масови убийства”, за търговският проект, лъскаво наречен „украинска революция“. Става дума за държавният преврат, осъществен в Киев през 2014 г. Основната заслуга за него е на  Джо Байдън, по това време вицепрезидент на САЩ. Главните играчи в този проект, сред които е и синът на президента – Хънтър Байдън, спечелиха милиони долари. Хънтър става член на управлението на украинската газова компания Burisma и в продължение на пет години (без да има никакъв опит за работа в енергийна компания), получава по 600000 долара всяка година. А, когато генералният прокурор на Украйна Виктор Шокин се опитва да разследва невероятната корупция в Burisma, по искане на Джо Байдън той бързо е уволнен.

През септември 2020 г. New York Post публикува поредица от материали, основани на преписката, която е открита в лаптопа на Хънтър, намерен в работилница в щата Дѐлауеър. Веднага след това вестникът е подложен на невероятна атака. Изнесените от  него факти започват да се представят за „руска дезинформация“.  Twitter блокира акаунта на New York Post, а  Facebook използва специални алгоритми, за да снижи интереса към тази история и да затрудни търсенето и.

По-късно британският вестник  Daily Mail публикува  становища на компютърни експерти, които потвърждават автентичността на писмата и фотографиите на Хънтър. Освен търговия с влияние, в тях става дума и за неговата съпричастност към трафика на наркотици и организирана проституция. Впрочем за тази страна от живота си разказва и самият Хънтър в мемоарите си, излезли под заглавието „Прекрасни неща“.

Сега The Wall Street Journal (WSJ) публикува твърде интересна статия. В нейното подзаглавие е изведен следния извод: „Пресата, която игнорира историята през 2020 г., признава, че тя е истинска“.  Синът на влиятелният американски политик най-активно е използвал неговата позиция във властта, за да  развива  свои бизнес-проекти в Украйна.  Става дума за търговия с влияние, която е носела огромна печалба на Хънтър, отбелязва  WSJ.

След като започна руската военна операция за демилитаризация и денацификация на Украйна, на нейна територия бяха открити доказателства за изключително опасна дейност на десетки американски биологични лаборатории. Те са работили по програми за създаване на биологично оръжие и са били ръководени  от военното министерство на САЩ (Пентагона). И не само това: тези биолаборатории са били финансирани и от сина на президента – Хънтър Байдън. Той лично е помогнал да бъдат отпуснати милиони долари на американска компания, която е специализирана за изследване на смъртоносни патогени и е действала на територията на Украйна. Както заяви Игор Кирилов – началник на руските войски за радиационна, химическа и биологична защита, Хънтър  е действал чрез инвестиционният фонд Rosemont Seneca, на който той е ръководител. Фондът притежава огромни финансови ресурси – над 2.4 милиарда долара. Конкретно е била финансирана компанията Metabiota, която е и един от главните доставчици на оборудване за биолабораториите на Пентагона, пръснати по света.  

Веднага след тези руски изявления правителствени агенции и контролирани от властта медии в САЩ,  ги отхвърлиха. Те започнаха да твърдят, че това е нагла пропаганда на Москва, чиято цел е да оправдае руската военна операция в Украйна и да повлияе на американското и световното  обществено мнение.

Тези дни, обаче, известната британска медия Daily Mail публикува сензационни материали, които потвърждават твърденията на Русия. Оказва се, че Хънтър действително е съпричастен към работата на американски лаборатории на украинска територия за създаване на биологично оръжие. Той е  помагал  в осигуряването на милиони долари за компанията Metabiota, която работи за Black & Veatch – американски изпълнител в областта на отбраната, много тясно свързан с военното разузнаване на САЩ. Те са изградили десетки лаборатории в Украйна, които анализират смъртоносни болести и биологични оръжия.

Британският вестник отбелязва, че данните за държавните разходи сочат: Пентагона е възложил договор за 18,4 милиона долара на Metabiota между февруари 2014 г. и ноември 2016 г. От тях  307 091 долара са предвидени за „изследователски проекти в Украйна“.  Имейлите и данните от договорите за отбрана свидетелстват, че точно Хънтър  е играел твърде важна роля, за да може Metabiota  да провежда своите изследвания на смъртоносни патогени само на няколкостотин мили от границата с Русия, пише  Daily Mail. Нейните лаборатории са специализирани и за изследвания на болести, които причиняват пандемия, в това число и от коронавирус. Metabiota е поддържала тесни връзки и с Института по вирусология в Ухан (WIV).

Синът на президента е инвестирал  500000 долара в Metabiota чрез инвестиционният фонд Rosemont Seneca Technology Partners (RSTP), на който той е ръководител. RSTP е дъщерно дружество на Rosemont Capital, инвестиционна компания, основана от Хънтър и доведеният син на бившия държавен секретар на САЩ  Джон Кери – Крис Хайнц, през 2009 г. Хънтър е съдействал за осигуряването и на  милиони долари за  Metabiota от различни инвестиционни корпорации, включително  от  Goldman Sachs. По този начин той  е замесен непосредствено в  операциите на Metabiota в Украйна, пише Daily Mail.

Сътрудници на Хънтър признават, че те не само са организирали финансиране за  Metabiota, но са и помагали на компанията да получи  нови клиенти, включително и сред правителствени агенции. Хънтър на практика е действал и за по-бързото приобщаване на Украйна към Запада. Вицепрезидентът на Metabiota – Мери Гутиери, пише на Хънтър за  ангажиментите им в Украйна. И за това „как можем потенциално да използваме нашият екип, мрежи и концепции, за да утвърдим културната и икономическа независимост на Украйна от Русия и продължителната и интеграция в Западното общество.“  Daily Mail цитира  бившият старши офицер от ЦРУ Сам Фадис, който след като се  запознава с  това предложение на  Metabiota,  заявява: то е твърде странно за ръководител на биотехнологична компания!

The Russian government held a press conference Thursday claiming that Hunter Biden helped finance a US military bioweapons research program in Ukraine. But emails and correspondence obtained by DailyMail.com from Hunter's abandoned laptop show the claims may well be true

Хънтър  предлага и на украинската газова компания Burisma, на борда на която е член, съвместен „научен проект“ с Metabiota, който да включва лаборатории за биологични изследвания в Украйна. Според Сам Фадис  този опит на Хънтър да накара Metabiota да сформира партньорство с Burisma, е объркващо и тревожно разкритие. „Баща му беше вицепрезидент на Съединените щати и отговаряше за отношенията с Украйна.  Хънтър не само беше в борда на заподозряна в корупция украинска газова фирма, но и ги свърза с компания, която работи по изследвания на биологично оръжие“, цитира вестника Сам Фадис.

Хънтър Байдън – „опозореният син на вицепрезидента“, „човек без умения и пристрастен към кокаина“, е не просто съпричастен към работата на американските биолаборатории в Украйна. Той е  изиграл много важна роля за финансирането на програмата за военни биотехнологични изследвания в Украйна, заключава  Daily Mail.

От своите инвестиции в компании, разработващи биологично оръжие в Украйна, Хънтър се е надявал на огромни печалби, отбелязва британският вестник. И със сигурност той би умножил многократно инвестициите, които е правел в  тази държава, ако Русия не бе започнала своята операция за нейната демилитаризация и денацификация. И така не бе ликвидирала реалната опасност от създаваните в американските биолаборатории, пръснати в Украйна,  изключително опасни отрови за унищожаване на милиони хора.

Подобни публикации, които макар и рядко, но се появяват в авторитетни медии в САЩ и по света, несъмнено удрят по репутацията на  американският президент Джо Байдън. Както отбелязва агенция Bloomberg  доверието към него в САЩ  стремително се срива. Сред основните причини за това са, както вътрешни проблеми –  растящата мизерия, инфлацията, все по-високите цени на бензина и др., така и напълно неадекватните действия на Байдън спрямо  Русия и Украйна. Сега едва 12 на сто от американците смятат, че поведението му към Украйна е правилно, докато над 70 на сто са категорични: той  не се справя!

Добре би било, ако не президента, то поне неговите съветници внимателно да следят проучванията на общественото мнение. Това увеличава шанса всички те да внесат корекции в безумната си  политика, която следват спрямо Русия и Украйна.

А и още древните римляни са стигнали до истината:  „Глас народен – глас божи!“