И ще съхраним очарованието си, независимо от годините ни

И ще съхраним очарованието си, независимо от годините ни

Ние, хората, без вода не можем. И това е обяснимо – около две трети от тялото ни е вода. Тя е основен елемент на кръвта ни (съдържа 92 на сто вода), на мозъка и мускулите ни (75 на сто вода), на костите ни (22 на сто вода)…
Благодарение на нея се преработва храната, която поемаме. Ако не пием редовно вода кислорода и хранителните вещества няма как да пътуват по кръвоносната ни система. Ще се затрудни и изхвърлянето на отпадъците от жизнената ни дейност…
Достатъчни са три дни, прекарани без вода и вече започват сериозни проблеми със здравето ни. Ако обезводняването продължи, като нищо можем да стигнем до кома и сърцето ни да откаже повече да ни служи.
Но водата ни е нужна не единствено, за да работи организма ни като швейцарски часовник. Тя има непосредствено отношение и към това, как изглеждаме, следователно и за нашата успешна реализация в този прекрасен, леко луднал свят.
Тайван е остров в западната част на Тихия океан, в Източна Азия. Тъй като има формата на сладък картоф, местните жители наричат себе си „Децата на картофа“.

Освен с красивата природа, която привлича туристи от цял свят, Тайван е много популярен и с постиженията си във високите технологии. Достатъчно е да спомена, че тук са регистрирани компании, като Foxconn, Quanta Computer, HTC Corporation, Compal Electronics, Asus, Acer Inc…

Но в случая не това ни занимава, а една майка и нейните три дъщери. В Тайван вече ги наричат “богините, които спряха времето”. Най-голямата от сестрите – Лур Хсу е на 43 години, Фейфей Хсу е на 42 години, а Шарон Хсу – на 38 години. Но и майката, която е бивша танцьорка, а сега е на 65 години, често я бъркат с дъщерите и.

Лур е интериорен дизайнер и известен моден блогър в Тайван. Преди няколко години Лур участва в развлекателно шоу на сестра си Шарон, която е актриса. Тогава хиляди хора във Фейсбук изпаднаха в истински шок, когато чуха как Шарон поздравява сестра си с нейния 40-годишен юбилей. Та Лур има безупречна кожа, свежо лице без нито една бръчка и тяло на тинейджърка!

Пред журналистки сестрите признават, че тайната на непреходната им свежест и красота е в това, че те похапват зеленчуци, но най-вече пият много вода. Лур споделя:
– Много е важно кожата да е овлажнена! Докато тя не усеща недостатък от влага, можете да не се безпокоите за стареене и бръчки.
Единственото, което Лур пие освен вода, е чашка черно кафе сутрин.
Фейфей е на 42 години и само тя от сестрите има две деца – на 10 и на 12 години. Тя също е убедена, че магията за тяхната непреходна младост е в многото вода, която те пият. От личен опит Фейфей ни съветва:
– Пийте, колкото се може повече вода. Започвайте с голяма чаша леко затоплена вода всяка сутрин. Аз правя това повече от десет години – изпивам по 350-500 мл вода всеки ден…

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е Sharon-Hsu-36.jpg

Става дума за чиста, питейна вода – сестрите не докосват сладки газирани напитки и готови плодови сокове например.
Може да вярваме на тези момичета на по над няколко десетилетия – водата наистина е магьосник, който трябва да ценим. И да поемаме достатъчно от нея всеки ден.
За да бъдем здрави, енергични и привлекателни.